Aanplantgrond 40L - ca. 16kg
Uw winkelwagen:
Totaal
Pokon

Aanplantgrond 40L - ca. 16kg

€7,95
Levertijd: voor 19.00 uur besteld, morgen in huis
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Gratis verzending vanaf €50,-
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Op werkdagen voor 19.00 besteld, morgen in huis
Product informatie

Pokon Aanplantgrond 40L - ca. 16kg

Pokon Aanplant Grond is ontwikkeld voor alle bomen, (beuken)hagen en struiken in tuin en border. Uitzondering hierop zijn planten die meer behoefte hebben aan zure grond, zoals hortensia’s, rododendrons en coniferen. Gebruik voor deze planten Pokon Hortensia Grond of Pokon Tuinturf. Pokon Aanplant Grond is zeer geschikt voor gebruik in de volle grond om het plantgat te verbeteren.

Gebruiksaanwijzing Aanplant Grond
Na het kopen van je bomen en haagplanten kun je deze het beste zo snel mogelijk planten. De wortels mogen beslist niet uitdrogen. Dompel de wortels voor het planten in water.

-Graaf een geul of plantgat dat ruim 2 tot 3 keer zo breed en 2 keer zo diep is als de wortelkluit.
-Meng de uitgegraven grond met Pokon Aanplant Grond (1/3 Aanplantgrond, 2/3 uitgegraven grond).
-Bedek de bodem met een flinke laag van de Pokon Aanplant Grond en maak dit nat.
-Zet de plant op zijn plaats en vul het aan met het aangemaakte mengsel.
-Druk de grond stevig aan en geef nogmaals water.

Periode
Dit product is met name geschikt voor het aanplanten van bomen, (beuken)hagen en struiken in tuin of border. Deze planten kun je het beste planten in het vroege voorjaar en in het najaar.

Samenstelling
Er worden uitsluitend hoogwaardige grondstoffen gebruikt, zoals tuinturf, houtvezel, gecomposteerd beukenbladaarde, TerraCottem en kalk. Dit zorgt voor een luchtige bodem met een goede structuur. Daarnaast bevat deze mix een aantal essentiële toevoegingen zoals bodembacteriën die ervoor zorgen dat je haagplanten snel aanslaan en dat de wortels zich snel kunnen ontwikkelen.

PEFC gecertificeerde houtvezel
De houtvezel maakt de grond luchtiger, waardoor de wortels zich beter kunnen ontwikkelen. Plant met goed ontwikkelde wortels kunnen beter water en voeding opnemen, waardoor ze meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen. Door de toevoeging van gemalen houtvezel kan tijdens enige schimmelvorming optreden. Dit kan absoluut geen kwaad voor plant, mens en dier. Het draagt zelfs in positieve zin bij aan het actieve bodemleven.

Gecomposteerde beukenbladaarde
Beukenbladaarde bestaat uit gecomposteerde bladeren van vooral beukenblad. Hierin zitten planteigen schimmels en bacteriën die de natuurlijke situatie het dichtst benaderen en daardoor je bomen, hagen en struiken de beste start geven. Daarnaast zijn er nog extra micro-organismen aan toegevoegd voor een gezond en rijk bodemleven.

TerraCottem 
Dit is een stof die zowel water als voeding opneemt en naar behoefte afgeeft aan de grond. Door deze bufferende eigenschappen wordt de waterhuishouding sterk verbeterd in zowel natte als droge periodes. TerraCottem wordt veel toegepast in de professionele sector bij aanplant van bomen en hagen. Proeven geven aan dat de wortelontwikkeling aanzienlijk sneller en beter verloopt. Zo heeft u aanzienlijk minder uitval.

Eigenschappen

No properties available

Specificaties

No specifications available