Barenbrug

Horsemaster Hay (hooi) 15 kg

€144,95
€114,95
Levertijd: 1 á 2 werkdagen
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Horsemaster Hay (hooi)

Gras voor hooien of voordroogkuil
Hooi of voordroogkuil is een belangrijk onderdeel van het rantsoen van uw paard. Minimaal 60% van het rantsoen moet uit ruwvoer bestaan. Bij paarden met een lage energiebehoefte kan het rantsoen zelfs volledig uit ruwvoer bestaan. Speciaal voor de productie van hooi en kuilvoer is Horse Master Hay ontwikkeld. Horse Master Hay is samengesteld uit grassen die geschikt zijn voor paarden én een hoge grasopbrengst leveren. Horse Master Hay is alleen geschikt voor maaiweides. Een Horse Master Hay weide kan niet beweid worden.

Het gezondste gras voor uw paard
Horse Master Hay levert uitstekend structuurrijk hooi met een goede voederwaarde. De grassen in Horse Master Hay zijn zorgvuldig gekozen en afgestemd op het gebruik door paarden. Daarom zijn voor dit mengsel speciaal rassen met een laag fructaangehalte ontwikkeld. Weinig fructaan in het ruwvoer voorkomt gezondheidsproblemen, zoals hoefbevangenheid.

Voor een optimale werking van de darmen en de maag moeten paarden goed kauwen op ruwvoer. Daarom is Horse Master Hay samengesteld uit structuurrijke grassoorten zoals kropaar en rietzwenkgras. De grassoort timothee in het graszaadmengsel zorgt voor extra smakelijkheid. Horse Master Hay levert het gezondste en smakelijkste ruwvoer voor paarden.

Hoge grasopbrengst
De opbrengst van een Horse Master Hay weide ligt gemiddeld tussen de 10 en 12 ton per hectare. In de praktijk zijn nog veel hogere opbrengsten waargenomen. Dit mengsel is zodanig samengesteld dat het op vele verschillende grondsoorten goed produceert. Zelfs in droge gebieden produceert de weide veel gras,  tot wel 30 procent meer dan regulier koeiengras. Onder goed management kan een weide HorseMaster Hay meer dan 5 jaar mee.

Horse Master Hay versus natuurhooi
Natuurhooi heeft bij veel mensen een gezond imago. In de praktijk is dit niet geval. Dit komt onder andere omdat natuurhooi meestal afkomstig is van onbemest land. Gras dat niet bemest wordt geeft hooi met een onevenwichtige samenstelling. Het suikergehalte (=fructaan) van natuurhooi is vaak veel te hoog en de mineralensamenstelling van het hooi is onbekend. Bovendien bestaat het risico bij natuurhooi dat er giftige kruiden, zoals Jacobkruiskruid in zitten.

Een weide met Horse Master Hay is constant qua grassenaanbod en levert onder juist management een voorspelbaar resultaat zodat de kwaliteit van het ruwvoer voor uw paard gewaarborgd is. Dit is met natuurhooi erg onzeker.

Eigenschappen

Samenstelling

100% Horse Master
 
 
Specificaties
  • SoortHorsemaster
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 1500 m²
  • Zaaidichtheid80 kg/ha
  • Zaaiperiodefebruari t/m oktober
  • EAN8712238997756
  • Artikel code1820191