Blossombs
Kraft zak zaadbolletjes
€15,95
MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en meerjarig
€29,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95 €23,95
MRS Seeds & Mixtures
Tübinger Bijenmengsel
€16,95 €14,95
Blossombs
Eggbox zaadbolletjes - 6 stuks
€9,95 €7,95
MRS Seeds & Mixtures
Klein afrikaantje - gemengd
€10,95
Esschert Design
Bijenmengsel - WA14
€3,95

Bijenmengsels

Op zoek naar kleurrijke, ecologische bloemen welke beschikken over een uitzonderlijk hoge aantrekkingskracht op bijen- en hommels? Maak van jouw tuin een bij-vriendelijke bloemenzee met onze gevarieerde bijenmengsels. Onze mengsels bevatten veel nectar en stuifmeel welke in de smaak vallen bij de uiterst nuttige bestuivers! Bijen- en hommels zullen voor een grotere opbrengst zorgen van je groenten en fruit in de moestuin. Ook geschikt voor andere doeleinden als parken en ander openbaar groen.

 

Een bijentuin zaaien in 3 eenvoudige stappen

1. Een goede voorbereiding is cruciaal. Zoek allereerst een geschikt plekje op in de tuin. Zorg er voor dat je de viltaag verwijderd, of te wel eventuele onkruiden verwijderen uit de bodem. Spit de bodem vervolgens één spade diep om en maak de grond weer egaal met een hark. 

2. Nu is het tijd om te gaan zaaien. Zaai dun uit in zowel de lengte als in de breedte voor een optimale verdeling. Gemiddeld gezien heb je per vierkante meter 1 gram bijenzaad nodig. Hark de zaden licht in en druk de zaadjes aan zodat ze goed contact maken met de bodem.

3. Nabehandeling. Zorg er voor dat je de bijenweide regelmatig bewatert na het zaaien, zeker tijdens droge weersomstandigheden.