MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Vlinders 1-jarig
€11,95
MRS Seeds & Mixtures
Mengsel voor Lieveheersbeestjes
€20,95
MRS Seeds & Mixtures
Klimplanten mengsel
€16,95 €14,95
MRS Seeds & Mixtures
Type C1 - Eetbaar Bloemenmengsel
€25,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Nuttige Insecten
€9,95 €7,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
€27,95 €23,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met graszaad
€20,95
MRS Seeds & Mixtures
Vogelaantrekkend Bloemenmengsel
€16,95
MRS Seeds & Mixtures
Sedumdak Bloemenmengsel
€20,95
MRS Seeds & Mixtures
Siergrassenmengsel
€25,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
€15,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogbloemenmengsel - 13 soorten
€10,95
MRS Seeds & Mixtures
Tuinkruidenmengsel Meerjarig
€7,95
MRS Seeds & Mixtures
Japans Bloemengazon
€24,95
MRS Seeds & Mixtures
Eetbare Bloemen Mix
€24,95 €19,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogbloemenmengsel - 21 soorten
€27,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Geurende tuinen 1-jarig
€24,95
MRS Seeds & Mixtures
Rotstuinen bloemenmix 1 jarig
€29,95 €24,95
Barenbrug
Bermbloemenmengsel 1KG
€209,95 €199,95

Speciale mengsels

Wil je liever zelf combinaties maken of een specifieke bloemsoort dan hebben wij een diverse bloemen in grootverpakking. Altijd tegen extreem lage prijzen! Onze enkelvoudige bloemmengsels bestaan uit bloemen van één ras maar wel met verschillende kleuren of variëteiten. Met een ruim assortiment van stokroos tot Oost-Indische kers, hebben wij altijd iets dat in jouw tuin past. 

Bloemen zaaien, hoe doe je dat?

Het begint bij de bodem! Voordat je begint, is het eerst verstandig om een geschikt stukje grond in de tuin opzoekt waar je de bloemen op inzaait. Voor een optimaal resultaat kun je de bloemzaden het best op een omgespitte, egale grond strooien. Het is van belang dat je de grond bewerkt voordat je begint met zaaien. Er zijn twee manieren om te zaaien: binnen of buiten op de plaats van bestemming.

Binnen zaaien kan 2-4 weken eerder dan direct op de plaats van bestemming. Dit kan in potjes of in een plantenbak waar je een glasplaat overheen legt. Zorg er dan voor dat je de grond lichtjes omspit met een handhark. Hierna kan je de zaadjes 1-3 cm diep inzaaien. Houdt de grond de eerste twee weken licht vochtig. Zodra alle plantjes opgekomen zijn kan je ze overplanten op de plaats van bestemming.

Buiten zaaien kan in de aangegeven zaaiperiode. Houdt wel rekening met de grondtemperatuur. Veel bloemenzaadjes zijn bijvoorbeeld niet vorst bestendig. Houdt hier rekening mee in het vroege voorjaar. Om te beginnen zorg je voor goed omgespitte grond. Hierna zaai je de zaadjes 1-3 cm diep in. Houdt ook buiten de grond de eerste twee weken vochtig door regelmatig water te geven. Zodra alle plantjes opkomen wordt aangeraden veel planten te spreiden op ongeveer 20 cm. Als je teveel over hebt kan je deze gerust overpotten in potjes of plantenbakken. 

Asters, klim- en hoog bloemige planten

Asters, klim- en hoog bloemige planten hebben net iets meer aandacht nodig dan andere laag of middelhoog bloemige planten.

Asters moet je namelijk nooit op dezelfde plek terug zaaien. De kans op verwelkziekten is heel groot wanneer je dit toch doet. Wil je ze toch op dezelfde plek het jaar erna? Vervang dan de grond op de plaats van bestemming. De grond die je vervangt kan je wel gebruiken voor andere planten die minder gevoelig zijn voor verwelkziekten dan de asters. 

Klim- en hoog bloemige planten hebben wat extra steun nodig. Klimplanten willen, zoals de naam al zegt, klimmen. Zaai ze daarom in de buurt van een schutting, muur of gebruik een klimrek/plantgeleider. Hoog bloemige planten hebben vaak bloemen met een stevige steel. Toch kan je ze een extra steuntje geven met een plantenstokje. Hierdoor voorkom je dat de steel knakt onder het gewicht van de bloem.