Ten Have
Luzerne
€13,95
Ten Have
Field Star Gras-kruidenmix Doorzaai
€149,00 €144,95
Ten Have
Field Star Gras-kruidenmix Extra
€117,95 €112,95
Ten Have
Field Star Gras-kruidenmix Basis
€99,95 €84,95
Ten Have
Agri Star Wildweidemengsel 10KG
€64,95 €62,95
Ten Have
Horse Star Kruidenmengsel 250 gram
€24,95 €19,95
Ten Have
Witte Klaver 10KG
€109,95 €104,95
Rudloff Equitana
Kruidenmengsel 1 KG
€52,95

Mengsels voor Weide

Leg zelf een bloemenweide aan met een kleurrijk bloemenmengsel! Hier vind u specifiek samengestelde bloemmengsels voor het inzaaien van weilanden. Bloemenweides zien er niet alleen kleurrijker uit, ze hebben ook voordelen voor de biodiversiteit en voor de dieren. Deze mengsels bevorderen namelijk de biodiversiteit zowel boven als onder de grond. Hierdoor verbetert de bodemvruchtbaarheid sterk. Een kruidenrijke weide heeft ook voordelen voor het beest. Het maakt het rantsoen gevarieerder en smakelijker. Daarnaast heeft het een positief effect op de algehele gezondheid van het dier. Er zijn verschillende mengsels die ideaal zijn voor wildakkers, paardenweides of weides voor weidedieren. 

Het onderhouden van een bloemenweide

Wanneer in de nazomer alles bijna is uitgebloeid adviseren wij het gewas af te maaien op +/- 5 cm. hoogte. En het maaisel niet direct afvoeren maar een aantal dagen te laten drogen. Wanneer het maaisel goed gedroogd is kan je met de achterzijde van een spade het maaisel gaan bekloppen. Hierdoor vallen de zaden uit de aren en kunnen gaan ontkiemen en het volgend jaar weer voor bloei gaan zorgen.

Over het algemeen blijft een bloemenweide 3 jaar soortenrijk. Na 3 jaar zal je toch weer van voor of aan moeten beginnen.

Handig om te weten:

  • Bemesting van de grond kan achterwege blijven. Bloemenweides komen het best tot hun recht bij minimale bemesting; dus bij een schrale grond.
  • Doorzaaien in bestaande grasmat/weide is niet mogelijk en zal alleen maar negatieve resultaten opleveren.
  • Indien je een bloemenmengsel zonder graszaad aanschaft, adviseren wij, vanwege voorafgaande punt, het bloemzaadmengsel niet te mengen met graszaden. Al je dit toch van plan bent dan kan je het best een langzaam groeiend grasmengsel gebruiken, bijvoorbeeld een siergras mengsel.