Border

Ook alle planten in de border tuin hebben voeding nodig. Wij hebben een groot aanbod voeding voor al uw tuinplanten zoals; beuken, hagen, hortensia, rododendron, buxus, coniferen, azalea, rozen en nog veel meer!

Planten bemesten

Wanneer de planten in het voorjaar weer uit hun winterslaap gaan en zich midden in het groei- en bloeiseizoen bevinden, is het belangrijk om er vroeg bij te zijn m.b.t. het bemesten van de tuin zodat je de hele zomer door kunt genieten van kleurrijke, gezonde planten. Het is allereerst belangrijk dat de bodem vruchtbaar en luchtig is. Naast dat er voldoende zuurstof in de bodem aanwezig moet zijn zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen, is het ook van belang dat de aanvoer van het zuurstof snel verloopt. Wanneer dit niet het geval is, bestaat er een kans dat planten geel worden of zelfs afsterven. Dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Om de grondstructuur een boost te geven, is het allereerst belangrijk om een bodemverbeteraar te strooien. De volgende stap is om de plant doelgericht te bemesten met een fosfaathoudende meststof. Om de plant te voorzien van een goede wortelontwikkeling en snelle zuurstofomloop raden we aan om beendermeel te kopen. Beendermeel is een organische mest met een snelle werking. Het beschikt over een hoog fosforgehalte.

Het bemesten van hagen

Er komt veel bij te kijken om een (beuken)haag goed te onderhouden.  Ondanks dat het vaak vergeten word, is het wel degelijk van belang om hagen te bemesten. Je stimuleert niet alleen de groei; je zorgt er ook voor dat de haag mooi dichtgroeit zodat er geen gaten ontstaan. Neem bijvoorbeeld de DCM Meststof Hagen, Taxus en Coniferen. Deze meststof kenmerkt zich door haar hoge magnesiumgehalte welke voor een diepgroene kleur zorgt. Daarnaast beschikt de mest over een hoog kaliumgehalte waardoor de hagen, taxus en/of coniferen tijdens de meest strenge weersomstandigheden gezond blijven en minder snel vatbaar zijn voor ziekten. 

Tip: Heeft jouw haag gele/bruine naalden? Met bitterzout breng je het magnesiumgehalte snel weer op pijl zodat de haag binnen no-time weer op kleur is.