Graszaad bestellen doe je bij Graszaaddirect! Ben je op zoek naar graszaad voor het aanleggen van een nieuw gazon? Of enkel voor het herstellen van kale plekken in een bestaand gazon? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze grasmengsels staan hoog aangeschreven op de Nederlandse Grasgidslijst en zijn NAK-goedgekeurd, zodat jij altijd verzekerd bent van de hoogste kwaliteit graszaad! En bovenal: dankzij onze specialistische kennis kunnen we onze klanten altijd op hun wenken bedienen door het geven van advies op maat. Bijvoorbeeld door het lezen van tuinblogs op onze webshop, maar je kunt natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen. Zowel per mail of telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar vanaf 8:30 tot 17:00 uur. Geen lange responstijden en keuzemenu’s, maar gewoon rechtstreeks contact met een van onze experts op locatie.

Waar moet je op letten bij het kopen van graszaad?

Een zak met graszaad bestaat doorgaans uit een samenstelling van verschillende grasrassen. Elk ras heeft unieke eigenschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld snelkiemende graszaden verkrijgbaar die goed bestand zijn tegen regelmatige betreding. Ook hebben we zogenoemde siergrasmengsels. Met dit fijnbladig gras lever je wat in als het gaat om tredvastheid, maar het beschikt daarentegen wel over een uitmuntende sierwaarde. Kortom, er zijn veel soorten graszaad; geschikt voor diverse toepassingen. Dus, ben je van plan om graszaad te kopen? Bekijk dan van tevoren goed welk grasmengsel het beste aansluit bij jouw wensen!

Wanneer gras zaaien?

Wanneer de kans op nachtvorst voorgoed voorbij is en de bodemtemperatuur minimaal 10 graden is, kun je in principe beginnen met het zaaien van graszaad. Gras zaaien kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in het voorjaar en in het najaar. Voor het aanleggen van een nieuw gazon raden we aan om te zaaien in het najaar. De temperatuur van de bodem ligt dan meestal iets hoger dan in het vroege voorjaar en de weersomstandigheden zijn dan meestal optimaal om te gaan zaaien. De stelregel luidt immers: houdt de weerberichten goed in de gaten voordat je gras gaat zaaien! Lees ook eens onze blog: Wanneer kun je het beste gras gaan zaaien?

Hoe gras zaaien?

Op eigen houtje gras zaaien? Daar heb je niet per se groene vingers voor nodig! Gras zaaien kun je helemaal zelf doen middels het volgende driestappenplan:

  • Bewerk de bodem door de grond vrij te maken van onkruid, mos en andere gebrekkigheden. Hark de grond los en zorg voor een egaal geheel.
  • Zaai het gras volgens de aanbevolen zaaidichtheid in twee kruisende richtingen (verticaal en horizontaal). Zaaien kan met de hand, maar om er zeker van te zijn dat de graszaden gelijkmatig verspreid worden over het te bewerken oppervlak kun je dit beter doen met een handstrooier of een strooiwagen.
  • Hark de graszaden na het zaaien lichtjes in de bodem zodat je er zeker van bent dat de zaden contact maken met de aarde. Zorg ervoor dat je de grond lichtvochtig houdt, totdat de zaden ontkiemt zijn door het te bewateren.

Soorten graszaad

Graszaad wordt vaak gezien als homogeen product, maar toch zit er wel degelijk verschil tussen de grasmengsels die je bij ons kan bestellen. Welk soort graszaad je het beste kunt zaaien, hangt volledig af van de gebruiksdoeleinden van je gazon. Wij verkopen graszaad voor alle doeleinden die je maar kan bedenken. Naast graszaad voor het aanleggen van gazons rondom het huis, ben je bij ons óók aan het juiste adres voor gras voor sportvelden en andere recreatieve toepassingen. Dit graszaad verhoogd niet alleen je sportieve prestaties, maar ook het welzijn van je grasmat; het hele jaar door!

Bovendien verkopen we graszaad voor openbare ruimtes. Denk aan grote lappen grond rondom parken, bedrijfsterreinen en parkeerplaatsen, maar ook aan dijken, taluds en bermgras. Ten slotte verkopen we ook graszaad voor weilanden. Niet alleen voor veeteelt, maar ook graszaad voor je paardenweide.

Graszaad bewaren

Toevallig nog wat graszaad over gehouden van het afgelopen zaaiseizoen? Geen probleem: indien donker en droog bewaard, kun je graszaad een jaar later ‘gewoon’ hergebruiken! Ongeopende zakken met graszaad behouden twee jaar lang hun kiemkracht. Het is zeker geen overbodige luxe om een voorraadje graszaad te hebben voor eventueel herstel van beschadigingen en opvullen van kale plekken.

Graszaad kopen bij Graszaaddirect

Graszaad koop je voordelig bij dé online grasspecialist Graszaaddirect. Naast graszaad kun je ook bij ons terecht voor losse bloemzaden en bloemenmengsels. Daarnaast bieden wij de totaaloplossing op gebied van het bemesten van de gehele tuin. Gazonmest wel te verstaan, maar ook meststoffen voor de sier- en moestuin. En om de tuinklusjes nét wat aangenamer te maken, verkopen we ook handige benodigdheden die betrekking hebben op tuinonderhoud. Denk hierbij aan bestrijdingsmiddelen, bewateringsartikelen en talloze tuingereedschappen.

Over ons

Graszaaddirect.nl is een onderdeel van Mulder Retail BV. Over Graszaaddirect kunnen we veel vertellen. Wat we doen, willen we graag goed doen. Na wat rekenwerk waren we er wel uit: dat kan beter! Dat kan goedkoper! Dat kan sneller! Dat kan met veel meer service! Dat blijkt ook wel uit de duizenden beoordelingen die we reeds van klanten ontvangen hebben. Over de verschillende webshops varieert het beoordelingscijfer van 9,1 tot 9,3 gemiddeld. 

Beoordelingen