Barenbrug

Resilient Blue Sport 15 kg

€160,95
€157,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 10 voor €146,95 per stuk en bespaar 7%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Resilient Blue Sport 15 kg

Ons klimaat verandert wereldwijd en dus ook hier in Nederland. Extremen gaan de nieuwe norm worden. Stortbuien, hete en droge zomers, koude en natte winters, enzovoort. Al dat extreme weer geeft stress aan jou en je grasmat. Maar wees gerust! Barenbrug heeft een nieuwe grastechnologie die veerkracht biedt in deze extremen: Resilient Blue! Dit grasmengsel vangt de klappen van extreme stressperiodes en vecht keihard terug!

Stressbestendig gras

Langdurige stressperiodes op welke manier dan ook kunnen fataal zijn voor jouw grasmat. Resilient Blue blijft daarentegen het hoofd koel houden onder deze omstandigheden. Dit mengsel verdraagt de stressfactoren veel beter dan bijvoorbeeld normale veldbeemden. En timing is alles! De unieke Resilient Blue herstelt zich op het perfecte moment en kan daardoor terugvechten voor een optimale grasbezetting.

Snel herstellende grasmat

Wanneer je grasmat onder zware omstandigheden onder hoge stress komt te staan is het een geruststelling om te weten dat je grasmat zich hierdoor heen kan slaan. Resilient Blue verdraagt de stress bovengemiddeld goed en heeft daarnaast een significant sneller herstel. Ook het percentage beschadigde planten dat zich succesvol hersteld (na 30 dagen) is het dubbele dan dat van doorsnee veldbeemden.

Buitengewone betredingstolerantie

Het Resilient Blue mengsel maakt gebruik van de RPR-technologie van Barenbrug. RPR zelfherstellend Engels raaigras vormt uitlopers die razendsnel schade herstellen. Dat doet het veel sneller dan normaal Engels raaigras dat deze eigenschap niet heeft. Daarnaast kiemt en vestigt het RPR Engels raaigras zich razendsnel. De combinatie van RPR en Resilient Blue grastechnologie gaat hand in hand en versterken elkaar om het beste uit het gras te kunnen halen. Het resultaat is een ijzersterke, veerkrachtige combinatie die dus zorgt voor een buitengewoon goede betredingstolerantie.

Ziektedruk is verleden tijd

Al die extreme stressperiodes zorgen voor een hoge ziektedruk. De veerkracht van dit grasmengsel maakt jouw grasmat minder vatbaar voor aantasting door schimmels. Dit maakt je grasmat niet alleen groener maar ook gezonder. Dit bespaart je onderhoud maar ook de kosten die bij onderhoud of herstel komen kijken.  

Resilient Blue Sport presteert uiterst goed onder een low-input regime veel beter dan standaard sportveldmengsels. Hierdoor is het de beste oplossing voor extensief gebruikte en onderhouden grasvelden. Het is de slimste oplossing voor de aanleg van een nieuw veld en daar komt de Resilient Blue Sport dan ook het beste tot zijn recht. Natuurlijk is het mengsel ook ideaal voor de doorzaai van al bestaande velden!

Samenstelling:

 - Resilient Blue (behandeld met Yellow Jacket Water Manager) 22,5%
 - Veldbeemdgras (behandeld met Yellow Jacket Water Manager) 7,5%
 - Engels raaigras (RPR Technology) 25%
 - Engels raaigras 45%

Eigenschappen

checkmark Hoge tolerantie tijdens stressperiodes

checkmark Snelste Herstel

checkmark Buitengewone betredingstolerantie

checkmark Hoge ziektetolerantie

checkmark Geschikt voor inzaai en doorzaai

checkmark Maaihoogte vanaf 15 mm

 

Specificaties
  • SoortResilient Blue Sport
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voorSportvelden en openbaar groen
  • Zaaidichtheid20-25 gram/m² (inzaai), 10-15 gram/m² (doorzaai)
  • ZaaiperiodeMaart - September
  • EAN8718911074837
  • Artikel codeBAR.1820450