Barenbrug

RPR - Regenerating Perennial Ryegrass - 15KG

€126,95
€124,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

RPR - Sport Regenerating Perennial Ryegrass

RPR is een 'Regenerating perennial ryegrass' oftewel een zelfherstellend meerjarig Engels raaigras. Het raaigras van RPR vormt uitlopers die veel sterker zijn dan die van andere soorten Engels raaigras. Toch behoudt het dezelfde snelheid die je gewent bent van Engels Raaigrassen. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras met een hoge betredingstolerantie en ook nog eens bijzonder mooi oogt. Dat maakt de RPR ook super veelzijdig in zijn inzetbaarheid. Of je het nu gebruikt voor het sportveld, trapveldje om de hoek of gazon, RRP is bijzonder sterk in elke situatie! Het succes van RPR is al te vinden op veel sportvelden en golfbanen. Barenbrug RPR is dus een grasmengsel dat zich al lang en breed bewezen heeft in de praktijk. 

Sterk en snel kiemend gras?

Het kan met Barenbrug RPR! Hierbij wordt voor het eerst sterkte en snelheid tot het uiterste geduwd. Nooit meer lang wachten op een mooie en vooral groene grasmat. De zode van het gras is sterk doordat het zo dicht groeit. Hierdoor kan het gras al snel intensief betreden worden. Normaal gesproken worden veldbeemdgrassen voor de sterkte en Engels raaigrassen voor de snelheid gebruikt. Hierdoor heb je snel een grasmat, maar wel ten koste van de betredingstolerantie. combineert het beste van beide werelden in het RPR-mengsel. Snel en sterk gras, wat wil een mens nog meer? 

Gras met een hoog zelfherstellend vermogen

Je wilt natuurlijk dat het gras mooi blijft en dat er geen kale plekken ontstaan. Geen zorgen, ook daar is aan gedacht bij de ontwikkeling van het RPR-mengsel. RPR vormt zogenaamde 'determinate stolons'. Dit betekent dat de wortels zich als een soort net met elkaar verbinden. Je kan het vergelijken met gewapend beton. De wortels verbinden met elkaar waardoor ze elkaar op hun plek in de grond houden. Hoe hard je ook trapt, het gras is vrijwel niet kapot te krijgen. En mocht het toch losraken of beschadigen? In dat geval hersteld het gras zich in no-time! Het hoog herstellend vermogen van RPR en de verbonden grasplantjes zorgen ervoor dat kale plekken zich vrijwel niet voordoen.

Breed inzetbaar graszaad?

De inzetbaarheid van RPR is enorm. Of je het nu zaait in de tuin, het speeltuintje om de hoek of het paadje waarmee je snel tussendoor gaat. RPR is simpelweg geschikt voor al deze situaties. En dat komt niet alleen door de kracht van RPR. Ook de sierwaarde van RPR is van top kwaliteit. Na het zaaien van RPR krijg je dan ook een snelle, stevige en daarnaast ook prachtige grasmat als resultaat. En dat op een groot aantal grondsoorten. Een geweldig voordeel voor hobby tuiniers of hoveniers die graag verschillende grondsoorten gebruiken.

Gras voor inzaai en doorzaai

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ook het duurzaam gebruik van graszaad is belangrijk. Het is tenslotte zonde om graszaad weg te moeten gooien. Daarom is RPR geschikt voor zowel inzaai als doorzaai. Hierdoor hoef je maar één mengsel te kopen en dat scheelt tijd en geld. Dat betekent nooit meer uren lang zoeken naar het juiste mengsel of duurdere mengsels kopen die wel geschikt zijn voor doorzaai. Bovendien loop je ook niet de kans op een kleur verschil doordat je met een ander mengsel doorzaait en heb je gegarandeerd gras met dezelfde kwaliteit. Nog een leuk voordeel van RPR: je kan het RPR-mengsel al vanaf maart zaaien. Dat een hele maand eerder dan reguliere mengsels!

Onkruid verminderen?

RPR vormt met haar uitloper een zeer dichte grasmat. Een dichte grasmat betekent dat de grassprieten dicht op elkaar staan waardoor je dus eigenlijk geen grond meer kan zien. Dat betekent ook dat onkruiden, straatgrassen en mos geen plek hebben om zich te ontwikkelen. Straatgras kan funest zijn voor het gazon. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Het lijkt mooi groen, maar kan uw gazon compleet beschadigen. RPR gaat wél de strijd aan met straatgras. En een dicht groen geheel, met RPR, ziet er simpelweg spectaculair uit. 

Samenstelling:

 - RPR 50%
 - Engels raaigras 50%

Eigenschappen

checkmark Hoogste bespelingstolerantie!

checkmark Revolutionair: uitlopervormend Engels raaigras!

checkmark Extreem sterke en snelle grasmat

checkmark Minder straatgras

checkmark Zeer hoog herstellend vermogen in het voorjaar

 

Specificaties
  • SoortRPR Sport
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 500 m²
  • Zaaidichtheid2 - 2,5 kg/100m²
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8712238995141
  • Artikel code1820181