Barenbrug

Schaduw & Zon (Shadow) 1KG

€15,95
€13,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Schaduw & Zon (Shadow)

NIEUW MET YELLOW JACKET COATING!

Perfect voor in de schaduw en voorkomt mos

Zoals de naam Schaduw & Zon al doet vermoeden is dit mengsel ideaal voor in de schaduw en halfschaduw. Het mengsel geeft niet alleen een hele mooi sierlijke zode, maar voorkomt ook de vorming van mos op schaduwrijke plekken. Zo heb je een gazon dat uitsluitend uit gras bestaat, ook in de schaduw. De zorgvuldig gekozen grassoorten en rassen zijn specifiek geselecteerd op de beste prestaties in schaduwrijke omgevingen. Het schaduwmengsel presteert natuurlijk ook uitstekend in de zon. Daarmee is het uitstekend in gebruik voor het hele gazon!

Dichte grasmat

De geselecteerde soorten en rassen in het Schaduw & Zon mengsel zorgen voor een dichte grasmat. Zo worden, zelfs in de schaduw, kale plekken voorkomen. Een dichte grasmat betekent dat de grassprieten dicht op elkaar staan je dus eigenlijk geen grond meer kan zien. Dat betekent ook dat onkruid en mos geen plek hebben om te ontwikkelen. Zo voorkom je dus de vorming van mos. En een dicht groen geheel ziet er daarnaast spectaculair uit. De dichte grasmat van het schaduwmengsel maakt dit mengsel daarom zeer geschikt voor zowel sier- als speelgazons. 

Voor jarenlang gazonplezier

Schaduw & Zon is een meerjarig mengsel. Dat betekent dus dat je niet elk jaar opnieuw hoeft te gaan zaaien. Je kan daardoor jaren genieten van een spectaculair gazon! Hierdoor blijft het onderhoud ook minimaal en dus heb je meer tijd om van je gazon te kunnen genieten.

Goede betredingstolerantie

 Schaduw & Zon houdt niet alleen rekening met de sierwaarde en schaduwtolerantie van het gras. Het heeft ook rekening gehouden met meerder leefstijlen. De ene persoon houdt van het mooi houden van het gazon, de ander heeft kinderen die graag in de tuin spelen. Daarom zijn er in het Schaduw & Zon mengsel, naast schaduwtolerante, ook betredingstolerante rassen gebruikt. Deze rassen hebben een uitstekende betredingstolerantie. Daardoor is het geschikt voor zowel sier- als speelgazons. En kan er, ook in de schaduw, volop geravot worden door kinderen. 

Schaduw én zon!

Het schaduw mengsel presteert natuurlijk ook uitstekend in de zon. Daarmee is het uitstekend in gebruik voor het hele gazon! Veel zon, weinig zon, veel schaduw of half schaduw noem het maar op en dit mengsel presteert in al deze situaties. En het kan prima tegen betreding. Daarom is Schaduw & Zon zelfs de oplossing voor voetbalstadions waar te weinig zonlicht binnenkomt.

Yellow Jacket Water Management

De Yellow Jacket Water Management coating (YJWM) is de eerste technologie die zorgt voor de optimale waterhuishouding, kieming en vestiging. De coating vloeit bij bewatering uit in de bodem waar het de waterhuishouding van de bodem verbeterd en er zich als ware een Plant Survival Zone. Deze zone houdt beter water vast optimaliseert de groeiomstandigheden. Hierdoor zullen de zaadjes sneller kiemen en hebben minder abiotische stressen. Hierdoor zullen de jonge grasplantjes sneller en beter vestigen.

Samenstelling:

 - Engels raaigras 20%
 - Veldbeemdgras 20%
 - Hardzwenkgras 20%
 - Roodzwenkgras (gewoon) 20%
 - Roodzwenkgras (fijn) 20%
 - (100% behandeld zaad)

Eigenschappen

checkmark Sterk in schaduw én zon

checkmark Voorkomt mos

checkmark Dichte grasmat

checkmark Zeer geschikt voor in de schaduw

checkmark Voor jarenlang gazonplezier

checkmark Goede betredingstolerantie

checkmark Winnaar Innovatieprijs

checkmark Zaaidichtheid/m² 20-25 gr

checkmark Kortst mogelijke maaihoogte 15 mm

 

Specificaties
  • SoortSchaduw & Zon
  • Inhoud1 kg / 3 kg
  • Geschikt voor1 kg: 30 - 50 m² 2.5 kg: 75 - 125 m²
  • Zaaidichtheid 30 - 50 m² per kilo
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN1 kg: 8712238994236 | 2.5 kg: 8718911068300
  • Artikel code1 kg: 1830104 | 2.5 kg: 1830106