MRS Seeds & Mixtures
G4 - Bloemrijk Graslandmengsel - Meerjarig
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Akkerflora 10-tal
Vanaf: 13,95
MRS Seeds & Mixtures
M5 - Bloemrijk Gazon - Nectarrijk
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
M4 - Laag Bloemrijk Graslandmengsel
Vanaf: 29,95
MRS Seeds & Mixtures
G1 - Bloemrijk Graslandmengsel
Vanaf: 21,95
MRS Seeds & Mixtures
BW1 - Inheems Beweidingsmengsel Paard
Vanaf: 18,95
MRS Seeds & Mixtures
B1 - Ruderaal bloemenmengsel
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
N2 Inheems Bijenmengsel 1-en meerjarig
Vanaf: 16,95
MRS Seeds & Mixtures
M1 - Bloemrijk Graslandmengsel
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
G2 - Bloemrijk Grasland (zware grond)
Vanaf: 16,95
MRS Seeds & Mixtures
G5 - Bloemrijk Bermenmengsel
Vanaf: 23,95
MRS Seeds & Mixtures
NGW2 Middenschraal grasmengsel
Vanaf: 19,95
MRS Seeds & Mixtures
C1 - Eetbaar Bloemenmengsel
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Akkerflora 6-tal
Vanaf: 10,95
MRS Seeds & Mixtures
Margrietenmengsel 2- Inheems
Vanaf: 15,95
MRS Seeds & Mixtures
Akkerbloemen A6 - 1-jarig
Vanaf: 12,95
MRS Seeds & Mixtures
Margrietenmengsel 1 - Inheems
Vanaf: 15,95
MRS Seeds & Mixtures
Stroomdal bloemenmengsel Inheems - Meerjarig
Vanaf: 26,95
MRS Seeds & Mixtures
Wadi Bloemenmengsel Meerjarig
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
Grutto Inheems Bloemenmengsel & Weidevogels
Vanaf: 9,95
MRS Seeds & Mixtures
Type DT3 - Bloemrijke Dijken & Taluds
Vanaf: 20,95
MRS Seeds & Mixtures
Inheems FAB - Akkerrandmengsel 1- en 2-jarig
Vanaf: 14,95
MRS Seeds & Mixtures
BWK1 - Beweidingsmengsel kleigrond
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Braak- en groenbemestingsmengsel - Type BG1
Vanaf: 18,95

Inheems bloemenmengsel

Inheemse bloemen zijn bloemen die van nature in een land, en in dit geval Nederland, voorkomen. Inheemse bloemen zijn erg belangrijk voor de biodiversiteit. Wanneer er een tekort is aan inheemse bloemsoorten, dan zal dit automatisch resulteren in een tekort aan inheemse insecten. Denk hierbij onder andere aan wilde bijen, hommels en vlinders. Met het zaaien van inheemse bloemenmengsels kun je bijdragen aan het tot stand houden van de insectenpopulatie in ons land. Daarnaast zijn het vaak makkelijke bloemen die prima gedijen in ons klimaat!

Wat is het verschil tussen een inheems bloemenmengsel en wilde bloemen?

Een inheems bloemenmengsel bestaat – vanzelfsprekend – uit een mix van inheemse bloemen. Een wildbloemenmengsel bestaat uit een mix van inheemse en uitheemse planten. Wilde bloemen zien er zeer aantrekkelijk uit. Vaak zit een wilde bloemenmix vol met kleurrijke bloemsoorten die je in ons kikkerlandje niet tegenkomt in de natuur. Helaas zijn deze uitheemse bloemsoorten meestal niet zo aantrekkelijk voor inheemse insecten. Veel van de wilde bijen die in Nederland voorkomen bestuiven namelijk slechts een gering aantal bloemsoorten, waarvan de meeste inheemse bloemen zijn. Bovendien zijn de waardplanten voor bijen en vlinders bijna altijd inheems. Het zaaien van inheemse bloemzaden is dus een stuk beter voor de biodiversiteit.

De beste tijd om inheemse bloemenmengsels te zaaien

We hebben eenjarige mengsels, meerjarige mengsels maar ook bloemenmengsels met een mix van zowel eenjarige als meerjarige bloemsoorten. Het hangt dan ook volledig van het mengsel af wanneer je het beste kunt zaaien. Heb je een inheems bloemenmengsel met eenjarige bloemen? Dan kan je vanaf de vroege lente beginnen met zaaien. Zaaien kan dan in de volle grond vanaf april tot begin juni. Heb je een meerjarig bloemenmengsel? Dan kan je die in principe het hele jaar door zaaien. Het beste moment om meerjarige bloemen te zaaien is echter in het voorjaar of in de zomer.

Inheemse bloemenmengsels voor professioneel landschapsbeheer

Wij hebben een breed assortiment aan inheemse bloemenmengsels die zeer geschikt zijn voor professioneel landschapsbeheer. De unieke inheemse bloemenmengsels zijn nauwkeurig samengesteld met behulp van onze gerenommeerde leveranciers, waardoor deze ook toegepast kunnen worden voor professioneel gebruik. Denk hierbij aan het vergroenen van wadi’s in nieuwbouwwijken. Of wat dacht je van een van onze vele beweidingsmengsels die op alle grondsoorten uit de voeten kunnen? Ook hebben we speciale bijenmengsels die uitsluitend bestaan uit inheemse planten. Kortom, met onze inheemse bloemenmengsels kun jij een belangrijke bijdrage leveren. Voor mens, dier en milieu!

Hoe zaai je inheemse bloemenmengsels?

Inheemse bloemenmengsels kennen geen speciale zaaiinstructies. Net als bij normale bloemenmengsels is het ook bij inheemse mengsels van belang dat je allereerst de grond bewerkt. Dit kun je doen door de grond vrij te maken van planten, gras en onkruid. Zoek een zonnig plekje op in de tuin waar de bloemen goed tot hun recht komen. Gebruik per vierkante meter ongeveer 1 gram bloemenzaad. Hark de zaden na het zaaien voorzichtig in de grond en zorg ervoor dat je de bodem lichtvochtig houdt. Voor een uitgebreide uitleg met alle ins- en outs over het zaaien van bloemenzaad verwijzen we jou graag door naar onze blog: 'Hoe leg je een bloemenweide aan?'

Hoe lang bloeien de inheemse bloemenzaden?

Tijdens de lente, meestal vanaf juni, zal je inheemse bloemenweide om de dag uitbundiger gaan bloeien. Onze gevarieerde bloemenmengsels zullen een deel van de lente en de gehele zomer in de bloei staan. Zo kun jij tijdens het tuinseizoen genieten van een weelderige bloemenweide! Terwijl jij lekker aan het relaxen bent in je tuin met een kopje koffie, kun je ondertussen aanschouwen hoe de bijen en vlinders in groten getale aanwezig zullen zijn in de buurt van de bloemenweide. Ze zullen de hele dag te vinden zijn rondom de zomerbloemen en de welbekende korenbloemen en klaprozen.

Inheemse bloemenmengsels kopen bij Graszaaddirect

Inheemse bloemenzaden bestel je voordelig en veilig online bij Graszaaddirect. Voor een natuurlijke inrichting en beheer van openbaar groen, maar ook voor het verantwoordelijk vergroenen binnen de bebouwde kom ben je bij ons aan het juiste adres. Onze uitgekiende bloemenmengsels maken professioneel landschapsbeheer mogelijk!