DCM

DCM

Bij DCM, wat staat voor De Ceuster Meststoffen, begrijpen ze als geen ander dat je de beste resultaten met je gazon of (moes)tuin behaalt, wanneer je hoogwaardige organische gazonmeststoffen gebruikt. Om dit te garanderen voert DCM een proactief beleid op het gebied van ecologie en maatschappij. Dit principe houdt in dat organische meststoffen, bodemverbeteraars en andere substraten van het grootste belang zijn voor een duurzaam natuurbeheer. DCM-meststoffen dragen dus bij aan een betere wereld!

De oorsprong van DCM

In 1976 werd het bedrijf DCM opgericht als onderdeel van het familiebedrijf ‘Group de Ceuster’. Vanaf de start was het uitgangspunt van het bedrijf meer dan duidelijk; het moest gaan over duurzaamheid. Ze begonnen met de verkoop van organische en organisch-minerale meststoffen, maar inmiddels is DCM uitgebreid met onder andere potgrond, bodemverbeteraars en graszaad. Tegenwoordig is het merk zelfs te vinden in landen zoals België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Ondanks de omvangrijke geschiedenis ziet DCM zichzelf nog steeds als de optimale ondersteuning van iedere hobby-tuinier en professionele tuinder. Het bedrijf vindt het niet alleen belangrijk om groene vingers te hebben, zo hechten ze ook waarde aan het hebben van een groen hart. Naast duurzaamheid, zetten ze zich breed in voor ontwikkeling en onderzoek op de markt om de beste producten te kunnen leveren.

Maak kennis met de DCM organische meststoffen

De DCM meststoffen zijn altijd voorzien van Minigran wonderkorreltjes. Dit zijn hele kleine mestkorrels, bestaande uit 15 verschillende grondstoffen die positief bijdragen aan je gazon of tuin. Deze korrels zijn hiermee een stuk kleiner dan de standaard mestkorrels en lossen daardoor nog sneller op in de bodem. Dit zorgt ervoor dat jouw gazon er in een zeer korte periode weer groen uitziet. Dat wil toch iedere gazonliefhebber?!

Ontdek de populaire gazonmest van DCM

Denk je aan DCM, dan denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan gazonmest. Niet zo vreemd aangezien dit is waar het bedrijf om bekend staat. Toch heeft DCM in de loop der jaren meerdere soorten gazonmest ontwikkeld. Niet ieder gazon heeft immers dezelfde behoeften Hieronder vind je al onze favoriete DCM-meststoffen:

#1 DCM Gazon Pur voor een gazon zonder mos

DCM Gazon Pur + Anti Mos is een unieke DCM-meststof die een indirecte werking heeft tegen mos. De organische meststof zorgt niet alleen voor een langdurige en gelijkmatige voedingsstroom van ongeveer 3 maanden, maar beschikt ook over een stofje dat ervoor zorgt dat mos na 3 weken geel kleurt en afsterft. DCM Gazon Pur kan je bovendien strooien op alle grasvelden. Mos in het gazon bestrijden is doorgaans een lastige klus, daarom raden wij aan om eerst het gras te bemesten met een kalkmeststof. 

#2 Hoogwaardige voorjaarsmest met DCM Gazonstart

Wil jij in het voorjaar jouw gazon een goede groeistart geven? Dan is DCM Gazonstart een uitstekende keuze, aangezien het een hoog percentage aan stikstof heeft. Stikstof stimuleert de grasgroei na de wintermaanden. Dit zijn de maanden dat het gazon er vaak slecht bij ligt. DCM Gazonstart is een meststof die het beste tot zijn recht komt na het verticuteren, vroeg in het voorjaar. Herstel je gazon op tijd en geef het een kickstart met DCM - Gazonstart.

#3 Kies voor een allround meststof met DCM Gazonmeststof

DCM Gazonmeststof is een allround meststof voor, je raadt het al, het gazon. Deze mest beschikt over een evenwichtige NPK-samenstelling en bevat ook magnesium voor een diepgroene kleur. NPK, oftewel stikstof, fosfor en kalium, versterken de groei, bloei en weerstand van iedere grasspriet. Door de langdurige werking van ongeveer 100 dagen is DCM Gazonmeststof geschikt voor alle soorten gazons.

Kweek de beste groenten met DCM moestuinmest

Veel tuiniers beginnen hun eigen moestuintje. Een groentetuin ziet er erg mooi uit en levert het hele jaar door verse ingrediënten die goed van pas komen in de keuken. De gewassen in een moestuin hebben regelmatig voeding nodig om tot een rijke oogst te komen. Ook hier heeft DCM iets voor bedacht, namelijk organische plantenvoeding. DCM moestuinmest is ontwikkeld met het oog op ons leefmilieu. Het resultaat? Een bord vol met gezonde groenten.

DCM meststof voor kleurrijke siertuinen

Planten, bomen en struiken hebben een specifieke voedingsbehoefte. DCM heeft allerlei siertuinmeststoffen, waaronder de universele siertuinmeststof, die zorgen voor een gezonde groei en langdurige bloei van je begroeiingen in de siertuin.

De vele voordelen van DCM kunstmest

Kies je ervoor om het kunstmest van DCM te gebruiken? Dan is het fijn om te weten welke voordelen hieraan verbonden zijn. Alle meststoffen brengen de volgende onderstaande voordelen met zich mee:

  • Hoogwaardige kwaliteit: DCM biedt producten van hoge kwaliteit die zorgvuldig zijn samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen. Hierdoor zijn de producten zeer effectief en zorgen ze voor een gezonde en weelderige groei van planten en bloemen.
  • Duurzaamheid: Het bedrijf houdt rekening met duurzaamheid in haar productieproces. Zo worden er bijvoorbeeld duurzame grondstoffen gebruikt en wordt er gelet op het verminderen van afval en CO2-uitstoot.
  • Breed assortiment: DCM heeft ook een breed assortiment aan producten voor de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld bij DCM terecht voor meststoffen, bodemverbeteraars, potgronden en graszaden.
  • Kennis en expertise: Ook kunnen we als benoemen dat DCM over veel kennis en expertise beschikt op het gebied van planten en bodemgezondheid. Deze kennis deelt DCM constant via haar website, blogs en socialemediakanalen.
  • Resultaatgericht: DCM-producten zijn gericht op het behalen van resultaat op een efficiënte en duurzame manier. Hierdoor kan je snel genieten van een prachtige tuin zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de impact op het milieu.

Koop DCM meststoffen bij Graszaaddirect

Wil jij binnenkort jouw gazon herstellen, of juist een flinke boost geven? Dan zit je met de DCM-meststoffen zeker weten goed. Dit bedrijf heeft meerdere soorten gazonmest, waardoor iedere probleem efficiënt aangepakt wordt. Behalve gazonmest is DCM ook jouw vriend in de moestuin en siertuin. Bestel snel, gemakkelijk en veilig al jouw DCM-producten bij Graszaaddirect. Voor 17:00 uur besteld, is dezelfde werkdag nog verzonden!