MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
€23,95
Lord
Sport- en Speelgazon
€66,95 €62,95
MRS Seeds & Mixtures
Speelgazon 15kg
€99,95 €97,95
Barenbrug
Speedy Green 15KG
€112,95
MRS Seeds & Mixtures
Doorzaai/Herstel mengsel 5 kg
€34,95 €32,95
MRS Seeds & Mixtures
Doorzaai/Herstel mengsel 15 kg
€84,95 €79,95
Barenbrug
SOS Lawn Repair Herstelgraszaad - 5KG
€56,95 €44,95
Ten Have
Green Star Speel-Sportgazon 5KG
€44,95 €41,95
Barenbrug
Water Saver (Dry & Strong) 5kg
€59,95 €57,95
Barenbrug
Bar Power RPR (Speel & Sport) - 5KG
€63,95 €60,95
VDS
Speelgazon 5kg
€43,95 €39,95
MRS Seeds & Mixtures
Schaduw & Zon graszaad 15kg
€112,95 €108,95

Gazon aanleggen

Heb je een huis met een tuin? Dan is een gazon bijna onmisbaar! Een gazon geeft een nette uitstraling aan je tuin, is goed voor de natuur en daarnaast ook ideaal voor kinderen en dieren. Het aanleggen en het onderhouden van een gazon is erg makkelijk. Om een gazon aan te leggen, heb je graszaad nodig. Welk soort graszaad je gebruikt, hangt af van je voorkeuren. Bij Graszaaddirect verkopen we verschillende soorten graszaden voor het gazon. Welke dat zijn, laten we je hier weten.

Graszaad voor je gazon

Wij verkopen graszaden waarmee je een prachtig gazon kunt aanleggen, ook voor jouw tuin! Een voordeel van graszaad is dat er veel keuze is. Er zijn veel mengsels die je in kunt zaaien voor alle toepassingen die je je maar kan bedenken. Graszaad kan je gebruiken voor het aanleggen van een nieuw gazon, maar ook voor het herstellen van een bestaand gazon. Kortom, er zijn veel soorten gazonzaad verkrijgbaar. Zorg er dan ook voor dat je een geschikt mengsel kiest. Oftewel, graszaad dat het beste aansluit aan de eigenschappen van jouw droom-gazon.

Speelgras

Speelgras vormt een sterk gazon dat bestand is tegen continue betreding van spelende kinderen en huisdieren. Een speelgazon wordt dan ook vaak gebruikt voor families met (jonge) kinderen die regelmatig ravotten in de tuin.

Siergras

Siergras is fijnbladig gras wat zorgt voor een gazon met een prachtige uitstraling. Om dergelijke gazons in een goede staat te behouden, heeft het wel regelmatige onderhoudsbeurten nodig in de vorm van grasmaaien en het strooien van meststoffen. Tijdens het groeiseizoen moet het gazon al snel 1 á 2 keer per week gemaaid worden. Bovendien heeft het gazon voldoende water nodig om in topconditie te blijven. Al met al komt er dus best wat bij te kijken. Siergras wordt dan ook meestal ingezaaid door fanatieke tuiniers.

Schaduwgras

Ligt je tuin gedeeltelijk in de schaduw? Dan komt het je vast wel bekend voor dat het gras in de schaduw moeilijk wil groeien. Met schaduwgras vorm je een gazon dat zowel in de schaduw als in de zon ongestoord doorgroeit. Ook voorkom je met schaduwgras dat er in de toekomst mos groeit op de schaduwrijke plekken in het gazon. Mits je regelmatig kalk strooit natuurlijk!

Doorzaai-/herstelgras

Een dun, uitgeput gazon omtoveren tot een volle en vitale grasmat? Of eenvoudigweg kale plekken in het gazon herstellen? Voor bestaande grasvelden die wel een oppepper kunnen gebruiken hebben we doorzaai-/herstelgras. Dit graszaad bevat een hoog percentage aan Engels raaigras, wat leidt tot een snel herstel van beschadigde gazons.

Wanneer graszaad voor je gazon zaaien?

Het inzaaien van een gazon - of het renoveren ervan, kan zowel in het voor- als in het najaar. Voor het zaaien van een nieuw gazon raden we aan om dit in het vroege najaar te doen, namelijk in oktober. De temperatuur van de bodem is na de zomer nog warm en in combinatie met de vochtige weersomstandigheden later in het jaar zorgt dit ervoor dat de graszaden optimaal ontkiemen. Het bij- en doorzaaien van je gazon kan op z’n vroegst in het (late) voorjaar, afhankelijk van het weer. In onze blog ''Wanneer kun je het beste gras zaaien'' lees je met welke factoren je nog meer rekening mee zou moeten houden voordat je begint met het zaaien van graszaad.

Hoe kun je het beste graszaad voor je gazon zaaien?

In slechts een aantal stappen kan je een gazon inzaaien met graszaden. Haal allereerst begroeiingen weg uit het te bewerken oppervlak. Meet de zuurtegraad van de bodem om te bepalen of de bodem mogelijk nog geneutraliseerd moet worden met gazonkalk. Bewerk je grond en verrijk de bodem eventueel nog met natuurlijke materialen en voedingsstoffen in de vorm van een bodemverbeteraar. Egaliseer het te bewerken oppervlak met bijvoorbeeld een Talen Tools Tuinwals en zaai uiteindelijk een gazon in met een graszaadmengsel naar keuze. Idealiter maak je gebruik van één van onze handstrooiers of strooiwagens. Het vergemakkelijkt het zaaien en het zorgt er tegelijkertijd voor dat de graszaden evenwichtig verspreidt worden over de grond. Op welke manier je het graszaad het beste kunt zaaien, lees je in onze blog ''Graszaad zaaien als een professional?''.

Graszaad voor je gazon kopen bij Graszaaddirect

Graszaden voor het aanleggen van een gazon bestel je online bij Graszaaddirect, dé online grasspecialist! Voor alle tuinen hebben wij een geschikt mengsel in huis. We verkopen zowel klein- als grootverpakkingen. Doordat onze mengsels een hoge omloopsnelheid hebben in het magazijn, kunnen wij onze klanten altijd bedienen met een verse zak graszaad van de laatste oogst!