Ten Have
Green Star Schaduwrijk 15KG
€114,95 €106,95
Barenbrug
Shadow 15KG
€161,95 €159,95
Ten Have
Green Star Schaduwrijk 1KG
€14,95 €13,95
DCM
Graszaad Schaduw Premium
€84,50 €74,95
Ten Have
Green Star Schaduwrijk 5KG
€54,95 €51,95

Schaduwgras

Wat is Schaduwgras?

De naam zegt het al: schaduwgras is het perfecte mengsel voor het inzaaien op schaduwrijke plekken. Schaduwrijke plekken komen veel voor in de (Nederlandse) tuinen. Bij het samenstellen van dit mengsel zijn bewust verschillende rassen gekozen die goed functioneren bij weinig (zon)licht. Schaduwgrassen kunnen niet alleen optimaal functioneren in de schaduw; het presteert even goed in de zon!

Schaduwgrassen staan er ook bekend om dat ze goed tegen betreding kunnen. Het is dus geschikt voor families met (jonge) kinderen. Er zitten drie hoogwaardige grasrassen in het mengsel: roodzwenkgras, veldbeemdgras en deschampsia. Deze combinatie van rassen resulteren in een mooi, dichtgroeiend gazon met een hoge sierwaarde.

Wanneer schaduwgras zaaien?

Aanbevolen wordt om schaduwgras in te zaaien in de periodes april/mei of augustus/september. Tussen maart t/m september kunt u het graszaad het best doorzaaien, als het weer het natuurlijk toelaat, om het mooiste resultaat te krijgen. Geadviseerd wordt om schaduwgras te zaaien bij temperaturen van 15 graden of hoger. 

Hoe schaduwgras onderhouden?

Schaduwrassen vergen minder onderhoud dan grasrassen als bijvoorbeeld speelgazon. Tijdens het voorjaar- en zomer is één keer maaien in de drie week grasmaaien over het algemeen voldoende. Wees tijdens het maaien wel verdacht dat je het gras niet korter maait dan uiterlijk vijf centimeter. Als je het korter maait droogt het gazon sneller uit. Bovendien blijft het gazon langer mooi als je het gras iets minder kort maait. Schaduwgraszaad vormt een gazon die minimale bemesting nodig heeft. Twee keer bemesten, in het voor- en najaar is in de meeste gevallen voldoende. Zorg daarentegen wel dat het gazon voldoende bewatert wordt tijdens droge periodes; ongeveer 20 liter per vierkante meter.

Schaduwgras kopen

Graszaaddirect heeft een groot aanbod schaduw graszaad in het assortiment van verschillende topmerken als onder andere Barenbrug, Pokon en Ten Have Seeds. Bestel voordelig graszaad bij dé online grasspecialist!