MRS Seeds & Mixtures
Perfection - Graszaad | Luxe Siergazon
Vanaf: 48,95
MRS Seeds & Mixtures
Flower Field - Graszaad met bloemenmix
Vanaf: 89,95
MRS Seeds & Mixtures
EasyMow - Graszaad | Weinig onderhoud
Vanaf: 49,95
MRS Seeds & Mixtures
Clover Lawn - Graszaad met microklaver
Vanaf: 64,95
Barenbrug
Bar Elegance - 15kg
167,95
MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
Vanaf: 33,95
Barenbrug
Mow Saver - 15kg
174,95

Siergazon

Wat is siergras?

Siergras is een grasmengsel dat doorgaans vaak Zwenkgras en Engels raaigras bevat. Deze grasrassen zijn zeer fijn waardoor het een strakke, verzorgde uitstraling geeft. Het is speciaal samengesteld voor een perfect ogende grasmat met een luxe en stijlvolle uitstraling! Siergazons zijn geschikt voor gemiddelde belasting. Heb je kinderen die regelmatig in de tuin aan het spelen zijn? Dan zou je beter voor speelgras kunnen kiezen. Maar wanneer je een gazon hebt welke niet al te hevig belast wordt, dan is siergras zeker de mooiste optie, aangezien dit graszaad een gazon vormt met een uitmuntende sierwaarde.

Siergazon onderhouden

Een siergazon heeft ietwat meer onderhoud nodig dan andere grassoorten. Het moet in het groeiseizoen met enige regelmaat gemaaid worden. Wanneer je voor het eerst het gazon hebt ingezaaid, kun je het beste het gras tot zo'n 5 centimeter laten groeien. Vervolgens kun je het telkens iets korter maaien. Voor een optimaal maairesultaat dien je siergazons tot zo'n 2 tot 2,5 centimeter hoog te maaien. Zo komt de hoge sierwaarde het best tot z'n recht! 

Siergras kopen bij Graszaaddirect

Wil je graag siergras in je tuin? Graszaaddirect heeft een breed assortiment vol met verschillende topmerken als Barenbrug, DCM en Ten Have Seeds. Ben je nog niet helemaal zeker welk siermengsel je het best voor jouw tuin kunt kiezen? We helpen je graag door het geven van advies op maat! Je kunt ons altijd mailen naar [email protected] of telefonisch contact opnemen via (085 792 0171).