MRS Seeds & Mixtures
Flower Field - Graszaad met bloemenmix
Vanaf: 99,95
MRS Seeds & Mixtures
Roadside - Bermen 3 | Bermgras 15KG
116,95
Ten Have
Green Star Landgoed 15KG
Vanaf: 137,95
MRS Seeds & Mixtures
EasyMow - Graszaad | Weinig onderhoud
Vanaf: 62,95
MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
Vanaf: 37,95
MRS Seeds & Mixtures
Allround - Graszaad Recreatiegazon
Vanaf: 54,95
MRS Seeds & Mixtures
NGW2 Middenschraal grasmengsel
Vanaf: 19,95
Ten Have
Green Star BTK 1100 - 15 kg
Vanaf: 135,95
Ten Have
Green Star Dijken 2 - 15KG
Vanaf: 139,95
Barenbrug
Mow Saver 15KG | Barenbrug
Vanaf: 192,95
Lord
Boerderij Gazon 10KG
Vanaf: 62,95

Openbaar groen

Graszaad voor openbaar groene ruimtes is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en samenstellingen, geschikt voor diverse toepassingen.

Graszaad voor openbaar groen

Graszaden voor openbaar groene ruimtes als bermen, dijken, taluds maar ook parken en andere openbaar toegankelijke ruimtes moeten voldoen aan een aantal specifieke eisen. Het gras moet bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk zijn. Niet alleen in de vorm van minder maaien, maar de kosten voor het bemesten moeten ook beperkt blijven. Gewone gazongrasmengsels voldoen niet aan deze eisen, maar onze openbare groenmengsels wel!

Eén van de belangrijkste eisen waaraan bermgras, of graszaad voor bermen, moet voldoen, is dat de grasrassen die verwerkt zijn in deze mengsels een zode moet creëren dat weinig onderhoud vergt. Om een voorbeeld te noemen: graszaad dat gebruikt wordt voor het vergroenen van bermen mag niet te snel te hoog groeien. Dit kan voor onoverzichtelijke – en dus ook gevaarlijke – verkeerssituaties zorgen. Door een uitgebalanceerd grasmengsel te zaaien dat uitsluitend bestaat uit traag groeiende grassen, voorkom je dit soort onwenselijke situaties.

Het gras op dijken moet het hele jaar door presteren onder uiteenlopende, uitdagende (weer)omstandigheden. Enerzijds moet het graszaad voor dijken snel ontkiemen, zodat het er binnen no-time sierlijk uitziet. Anderzijds is het ook erg belangrijk dat het grasmengsel erosie tegengaat. Deze eigenschappen vergen een uitgekiende samenstelling van hoge kwaliteits grassoorten. Graszaaddirect verkoop deze kwaliteitsmengsels voor dijken. Zo verkopen wij Dijken D1 graszaad. Dit smakelijk grasmengsel is specifiek samengesteld voor dijken waar schapen intensief op beweiden. Ook verkopen wij het welbekende Dijken D2 mengsel. Dit zouttolerante grasmengsel heeft juist weer een onderscheidend vermogen als het gaat om het tegengaan van erosie.

Voor het aanleggen van gras rondom parken en andere drukbezochte openbare locaties heb je een mengsel nodig met grassoorten die wat sneller groeien in vergelijking met graszaad voor bermen en dijken. Het gras wordt namelijk regelmatig belast. Wanneer het gras overbelast wordt en vervolgens beschadigd raakt, wil je dat eventuele beschadigingen/ kale plekken snel weer dichtgroeien. Het gras voor parken, winkelcentra en andere gerelateerde locaties beschikken over een goed zelf herstellend vermogen. Naast dat dit gras tegen een stootje moet kunnen, moet het er ook netjes uitzien. Het graszaad dat wij aanbieden voor deze (vaak) gemeentelijke groenvoorzieningen, hebben een hoge sierwaarde en als kers op de taart vergen deze grasmengsels weinig onderhoud.

Graszaad voor openbaar groen zaaien: wanneer en hoe?

De grasmengsels voor openbaar groen kunnen bijna het hele jaar door wel gezaaid worden. Idealiter zaai je het graszaad voor openbare groenvoorzieningen vanaf februari tot uiterlijk oktober. In principe maakt het niet uit wanneer je zaait, mits de temperatuur van de bodem minimaal 10 °C is en de kans op nachtvorst voorgoed voorbij is! Zodra het kwik oploopt en de bodem minimaal 10 °C is, begint het gras te ontwaken en te groeien. Strooi de graszaden gelijkmatig over de grond heen en houdt de bodem na het zaaien lichtvochtig, zodat de graszaden nog sneller kunnen ontkiemen. Gebruik een strooiwagen en stel deze op de juiste stand in om er zeker van te zijn dat de graszaden gelijkmatig ingezaaid worden. In onze blog: ''Zelf gras zaaien: zo doe je dat!'' leggen we uit hoe je de graszaden het beste kunt zaaien.

Graszaad voor openbaar groen kopen bij Graszaaddirect!

Wij bieden een zeer gevarieerd aanbod aan de beste grasmengsels voor openbare groenvoorzieningen. Wij leveren graszaad voor ligweiden en campingterreinen, maar ook voor bermen, dijken, groen rondom bedrijven, winkelcentra, gebedshuizen en nog veel meer. Daarom bestel je graszaad voor openbaar groen bij Graszaaddirect!