MRS Seeds & Mixtures
Flower Field - Graszaad met bloemenmix
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Allround - Graszaad Recreatiegazon
Vanaf: 48,95
MRS Seeds & Mixtures
EasyMow - Graszaad | Weinig onderhoud
Vanaf: 49,95
MRS Seeds & Mixtures
NGW2 Middenschraal grasmengsel
Vanaf: 19,95
MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
Vanaf: 33,95
Barenbrug
Mow Saver - 15kg
174,95
Barenbrug
Boomgaarden 15kg
159,95
Barenbrug
Bar Airport 15KG
179,95

Park/ openbaar

Graszaden voor parken en openbare ruimtes zijn speciaal ontwikkeld voor verschillende publieke doeleinden, zoals parken, gemeenten, bedrijven, winkelcentra, gebedshuizen, verzorgingshuizen, et cetera. Het gras op deze plekken hoort er netjes uit te zien en daardoor hebben deze speciale graszaadmengsels een hoge sierwaarde. 

Wat is graszaad voor openbare ruimtes en parken?

Graszaad kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo heb je speciaal graszaad voor je gazon, voor sport & recreatie en voor weilanden. Graszaad voor openbare ruimtes en parken is echter speciaal ontwikkeld voor de esthetische waarden in gebieden die toegankelijk zijn voor veel mensen. Waarschijnlijk is het park in jouw stad of dorp gezaaid met een speciaal mengsel van graszaad, net zoals de mooie gemeenschappelijke voortuin van het verzorgingstehuis. 

Graszaad voor openbare ruimtes staat bekend om het hoge siergehalte. Het moet er altijd netjes, mooi en onderhouden uit zien. Daarnaast wordt dit gras niet al te veel betreden en moet natuurlijk niet te veel onderhoud kosten. Het gras moet mede daarom wel sterk zijn. De graszaadmengsels die wij leveren zijn daarvoor uiterst geschikt. Dit komt door de uitstekende betredingtolerantie en doordat deze mengsels minder voeding vragen aan de bodem. Resulterend in een grasmat dat langzamer groeit en minder onderhoud vergt. 

De voordelen van graszaad voor openbare ruimtes en parken

Speciale graszaadmengsels voor parken en openbare ruimtes bieden verschillende voordelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van dergelijke gebieden. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van speciale graszaadmengsels voor parken en openbare ruimtes:

Slijtvast en duurzaam

Graszaden voor parken en openbare ruimtes worden geselecteerd op basis van hun vermogen om intensief gebruik en betreding te weerstaan. Deze graszaden produceren een dichte grasmat die bestand is tegen veelvuldig lopen, spelen en recreatieve activiteiten. Ze hebben een hoge betredingstolerantie en kunnen goed herstellen na slijtage.

Snelle vestiging en regeneratie

Speciale graszaadmengsels voor parken en openbare ruimtes zijn ontwikkeld om snel te ontkiemen en zich snel te vestigen. Dit betekent dat kale plekken en beschadigde gebieden snel kunnen herstellen en weer een gezonde grasmat vormen. Het gras kan zich snel regenereren na bijvoorbeeld evenementen, festivals of andere activiteiten die het gras kunnen beschadigen.

Hoge weerstand tegen ziekten en plagen

Graszaden voor parken en openbare ruimtes bevatten vaak grassoorten die een goede weerstand bieden tegen veelvoorkomende ziekten en plagen. Dit vermindert de behoefte aan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en draagt bij aan een gezonde groei van het gras.

Esthetiek en uitstraling

Speciale graszaadmengsels zijn zorgvuldig samengesteld om een aantrekkelijke en goed onderhouden grasmat te creëren. Het gras ziet er visueel aantrekkelijk uit en draagt bij aan de esthetiek en uitstraling van parken en openbare ruimtes. Een groen en goed verzorgd gazon verbetert de algehele schoonheid van het gebied en nodigt mensen uit om te ontspannen en te genieten van de omgeving.

Milieuvriendelijk beheer

Sommige speciale graszaadmengsels voor parken en openbare ruimtes kunnen grassoorten bevatten die een lage behoefte hebben aan water, bemesting en pesticiden. Dit helpt bij het bevorderen van een milieuvriendelijk beheer van het grasveld en draagt bij aan duurzaamheid en natuurbehoud in openbare ruimtes.

Graszaad voor parken en openbare ruimtes kopen bij Graszaaddirect

Graszaaddirect levert het mooiste graszaad voor de juiste prijs! Neem gerust contact met ons op voor vragen of advies. Graszaad koop je eenvoudig, veilig en snel via Graszaaddirect. Voor 17:00 u besteld = dezelfde dag verzonden!