MRS Seeds & Mixtures
Allround - Graszaad Recreatiegazon
Vanaf: 48,95
MRS Seeds & Mixtures
Dry & Strong - Graszaad | Versla droogte!
Vanaf: 44,95
MRS Seeds & Mixtures
EasyMow - Graszaad | Weinig onderhoud
Vanaf: 49,95
MRS Seeds & Mixtures
Turbo Green - Graszaad | Snel gazon herstel
Vanaf: 89,95
MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
Vanaf: 33,95
Barenbrug
Mow Saver - 15kg
174,95
MRS Seeds & Mixtures
Clover Lawn - Graszaad met microklaver
Vanaf: 64,95

Recreatie & Campinggras kopen

Recreatie- en campinggraszaad is speciaal ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen. Of je nou een camping hebt waar mensen dag in dag uit hun tent opzetten, of een stuk gras hebt waar veel mensen met plezier recreëren: recreatie- en campinggrasmengsels zijn echte krachtpatsers. 

Wat is recreatie- en campinggras?

Recreatie- en campinggras zijn veelzijdige mengsels waar je een mooie en vooral dikke grasmat van krijgt. Deze graszaadmengsels hebben niet alleen een hoge sierwaarde als eigenschap. Dit gras is namelijk speciaal ontwikkeld om wel tegen een stootje te kunnen. Deze graszaden zijn enorm sterk doordat de grasrassen in deze mengsels zullen zorgen voor een hechte, dikke zode. En in combinatie met het hoge herstellingsvermogen zorgt dit voor een zeer goede betredingstolerantie.

Ook heeft camping- en recreatiegras een erg grote droogtetolerantie. De camping- en recreatie grasmengsels bevatten vaak een mengsel van Engels raaigras voor een snelle kieming en vestiging, maar ook siergrassen zoals Rood zwenkgras en/of andere siergrassoorten die uitstekend presteren op plekken met wat meer schaduw. Zo zorgen deze mengsels voor een sterk en prachtig grasmat. Dit graszaad is daarom ideaal voor allerlei doeleinden zoals speelterreinen, campings, parken en ligweiden. Al met al presteert dit gras uiterst goed onder allerlei omstandigheden.

Wanneer recreatie- en campinggras zaaien?

Het zaaien van recreatie- en campinggras kan het beste plaatsvinden tijdens het groeiseizoen, wanneer de bodemtemperatuur en vochtigheid optimaal zijn voor de ontkieming en groei van het gras. Over het algemeen zijn de lente en de vroege herfst geschikte periodes om recreatie- en campinggras te zaaien.

In de lente, meestal in april of mei, kan het gras profiteren van de stijgende temperaturen en de toename van het zonlicht. Dit bevordert een snelle groei en vestiging van het gras. Het is belangrijk om te zaaien wanneer de bodemtemperatuur consistent boven de 10 °C ligt.

In de vroege herfst, bijvoorbeeld in september of oktober, zijn de temperaturen over het algemeen wat milder en is er vaak voldoende vocht. Dit biedt gunstige omstandigheden voor het kiemen en groeien van het gras. Zaaien in de herfst geeft het gras ook de gelegenheid om goed te wortelen voordat de winter aanbreekt.

De voordelen van recreatie- en campinggras

Om de voordelen van gras voor camping- en recreatie te verduidelijken, hebben wij deze voor jou op een rijtje gezet.

 Duurzaamheid en slijtvastheid

Camping- en recreatiegraszaadmengsels zijn samengesteld uit grassoorten die bestand zijn tegen intensief gebruik. Ze hebben een hoge betredingstolerantie en kunnen goed herstellen na veelvuldig gebruik, zoals spelen, wandelen of kamperen. Dit zorgt ervoor dat het grasveld er mooi en gezond uitziet, zelfs bij veelvuldig gebruik!

Snelle vestiging en regeneratie

Camping & recreatie graszaden zijn vaak ontwikkeld om snel te ontkiemen en zich snel te vestigen. Dit betekent dat kale plekken of beschadigde gebieden snel kunnen herstellen en een dichte grasmat vormen. Het gras kan snel regenereren na bijvoorbeeld evenementen, sportactiviteiten of andere activiteiten die het gras kunnen beschadigen.

Weerstand tegen ziekten en plagen

Graszaden voor camping en recreatie bevatten vaak grassoorten die een goede weerstand bieden tegen veelvoorkomende ziekten en plagen in recreatiegebieden. Dit vermindert de behoefte aan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en draagt bij aan een gezonde groei van het gras.

Esthetiek

Camping & recreatiegraszaden worden zorgvuldig samengesteld om een mooie, groene en dichte grasmat te creëren. Het gras ziet er visueel aantrekkelijk uit en draagt bij aan de aantrekkelijkheid en uitstraling van recreatiegebieden en campings.

Onderhoudsvriendelijk

Door te kiezen voor camping & recreatiegraszaden die geschikt zijn voor de specifieke omstandigheden en gebruikspatronen, kan het onderhoud van het grasveld worden vereenvoudigd. Deze graszaden hebben vaak een lagere behoefte aan maaien, bemesting en irrigatie, waardoor het beheer van het grasveld gemakkelijker wordt.

Recreatie & Camping graszaad kopen bij Graszaaddirect

Recreatie- en camping graszaad koop je makkelijk, veilig en snel via Graszaaddirect. Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Zij helpen jou graag verder. Vandaag voor 17:00 u besteld = dezelfde dag verzonden!