MRS Seeds & Mixtures
Kruidenmix Paardenweide
23,95 Vanaf: 21,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
21,95 Vanaf: 18,95
Rudloff Equitana
Universeel Paardenweide 10KG
78,95 72,95
Barenbrug
Horse Master 15KG
149,95 129,95
Rudloff Equitana
Kruidenmengsel 1 KG
61,95

Graszaad paardenweide

Graszaaddirect.nl heeft een breed aanbod aan hoge kwaliteit graszaad voor de paardenweide. Gras inzaaien of door/bijzaaien? Standaard, special of laag in fructaan? U noemt het, Graszaaddirect.nl heeft het. Graszaaddirect.nl heeft het grootste online aanbod aan graszaad voor de paardenweide voor nog betere prijzen!

Graszaad paardenweide: wat maakt dit graszaad zo bijzonder?

Paardenweides typeren zich aan hun lekkere smaak. Vrijwel alle paardenweidemengsels zijn goed bestand tegen kort afgrazen. U kunt uw paarden dus (zonder zorgen) de hele dag buiten laten staan. Daarnaast zijn alle mengsels voorzien van diverse, ijzersterke grassoorten. Deze grassoorten voorkomen vertrapping van de weide. Het gras zal dus blijven presteren onder moeilijke omstandigheden. Precies wat uw weide nodig heeft! 

Om de weide extra smakelijk te maken hebben we diverse kruidenmengsels in het assortiment. Kruidenmengsels verbeteren niet alleen de smakelijkheid van de grasmat, maar ook de gezondheidswaarde ervan. Het bevordert op den duur de weerstand en vitaliteit van de paarden. Kruidenmengsels kunnen gebruikt worden als bijmenging met graszaad voor de paardenweide.

Graszaad paardenweide Barenbrug

Het Horsemaster graszaad van het merk Barenbrug is al jarenlang hét topmengsel van Nederland. Dit graszaad creëert een groene paardenweide met een sterke, dichte zode. Het gras groeit voldoende om je paarden dagelijks te beweiden. Het Barenbrug Horsemaster graszaad voor de paardenweide voorkomt - dankzij de stevige zode - zandkoliek. Het mengsel bevat diverse grasrassen als Engels raaigras, Timothee, veldbeemd- en roodzwenkgras. Dus wanneer je Horsemaster graszaad zaait voor je paardenweide, bied je jouw paarden en uiterst smakelijke maaltijd aan! Je hoeft je tevens niet druk te maken over de hoefbevangenheid van je dieren. De grasrassen zijn allen geselecteerd op een laag fructaangehalte. Dit graszaad bevat maar liefst 50% minder fructaan dan andere, soortgelijke grasmengsels. Het Barenbrug Horsemaster graszaad is niet alleen geschikt voor paarden, maar ook voor kleinvee als schapen, ezels en zelfs alpaca's! 

Graszaad paardenweide Ten Have 

Ten Have Horse Star: Van Ten Have Seeds voeren we al vele jaren de succesvolle lijn Horse Star. Met keuze uit verschillende graszaad voor de paardenweide kunt u met Ten Have Seeds altijd uit de voeten. Ten Have Seeds graszaad paardenweide wordt samengesteld uit de beste rassen en hoogste kwaliteiten.

Graszaad paardenweide Rudloff Equitana

Rudloff Equitana: Uniek op de Nederlandse markt. Graszaaddirect.nl importeert de fantastische lijn graszaden voor de paardenweide speciaal voor u vanuit Duitsland. Rudloff Equitana heeft een breed assortiment grasmengsel met als grote hardloper de Rudloff Equitana Fructaan Light. De grasmengsels van Rudloff zijn altijd betrouwbaar. Kortom, Duitse degelijkheid!

Paardenweide bemesten, waarom, hoe en wanneer?

Paardenweides hebben het relatief zwaar te verduren; zeker als je het vergelijkt met een 'standaard' gazon. Om uw paardenweide in goede conditie te krijgen en/of te behouden, is het erg belangrijk om deze voldoende te bemesten. Om de paarden goed te laten functioneren, is het van belang om de voedingswaarde van het gras op pijl te houden. Dit doe je door het strooien van paardenweide meststoffen

Bemesten met organische mest

Het bemesten van de weide kan met twee soorten mest. U kunt er voor kiezen om het grasland te bemesten met een organische (dierlijke) mest. Voor een optimaal resultaat, raden we aan om te strooien op een vochtige, luchtige bodem. Zo lost het namelijk sneller én beter op. We hebben diverse soorten organische meststoffen voor de paardenweide. Neem bijvoorbeeld de welbekende koemestkorrels. Hiermee verbeter je de bodemstructuur en activeer je het microbiologisch bodemleven. Je kunt er ook voor kiezen om de DCM Vega-mix paardenweidemeststof te strooien. Dit is een specifiek samengestelde (biologische en natuurlijke) meststof voor de paardenweide, dus zonder verwerkte dierlijke eiwitten en mest.

Bemesten met kunstmest

Het is naast het strooien van organische mest ook handig om kunstmest te strooien. Neem bijvoorbeeld een Perlka Paardenweidemeststof of N23 Gras. Beide weidemeststoffen beschikken over een hoog stikstofgehalte. Stikstof stimuleert de grasgroei. 

Bemesten met Kalk meststoffen

Om te voorkomen dat de bodem te zuur wordt en de graswortels moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen, is het van belang om kalk te strooien. Hiermee hou je de pH-waarde op pijl en voorkom je dat mos en onkruid de kop op gaan steken. Graszaaddirect heeft verschillende soorten en merken kalk meststoffen.

Wanneer u kunstmest en/of kalk strooit, kunnen de paarden circa 2 week niet meer op de weide staan. De meststoffen moeten eerst volledig opgenomen zijn in de bodem. Het is handig om uw weide te verdelen in verschillende percelen: zo kunt u de weides optimaal onderhouden en hoeven de paarden niet op stal te blijven.

Wanneer paardenweide inzaaien?

Je kunt paardenweides en andere graslanden het beste inzaaien gedurende de maanden april t/m september. De temperatuur in combinatie met de vochtigheid zorgen tijdens deze periode meestal voor een optimaal zaairesultaat. Belangrijk is dat de bodemtemperatuur minimaal 8 graden is. Idealiter zaai je net voordat er een regenbui valt. Mocht het langdurig droog zijn, maar wil je toch graag gras zaaien? Zorg er dan voor dat je het gras vooral in het beginstadium goed bewatert! Na de maand september kun je beter geen gras meer gaan zaaien, aangezien de kans dan flink aanwezig is dat de jonge grasplanten zich onvoldoende ontwikkelen door de koude temperaturen en daarbij vorstschade oplopen.

Hoeveel graszaad per m² bij het (in)zaaien van de paardenweide?

Hoeveel gram graszaad je precies per vierkante meter nodig hebt, hangt compleet af van de situatie. Ga je de paardenweide opnieuw inzaaien, of hoef je slechts enkele kale plekken bij te zaaien? Voor het inzaaien heb je meer graszaad nodig dan wanneer je plekken wilt bij-/doorzaaien. Op de verpakking en bij ons op de product pagina kun je precies aflezen hoeveel graszaad je per m² nodig hebt. Volg dit strooiadvies zo nauwkeurig mogelijk op.