MRS Seeds & Mixtures
Horse - Elite mix | Paardenweide Universeel
Vanaf: 99,95
MRS Seeds & Mixtures
Kruidenmix Paardenweide
Vanaf: 20,95
MRS Seeds & Mixtures
Horse - Recovery mix | Herstel Paardenweide
Vanaf: 37,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
Vanaf: 19,95
Rudloff Equitana
Universeel Paardenweide 10KG
86,95
MRS Seeds & Mixtures
BW1 - Inheems Beweidingsmengsel Paard
Vanaf: 18,95
Barenbrug
Horse Master 15KG
162,95
Rudloff Equitana
Kruidenmengsel 1 KG
67,95

Graszaad paardenweide

Een weelderige, voedzame paardenweide is de basis van het welzijn van jouw paard! Het juiste graszaad is belangrijk voor een gezonde leefomgeving, waar jouw paard zich vrij kan bewegen, grazen, rollen en spelen. Bij Graszaaddirect begrijpen we dit als geen ander. Daarom bieden wij een breed scala aan hoogwaardige graszaadmengsels, speciaal samengesteld voor paardenweides. Op die manier weet je zeker dat je je paard het allerbeste biedt! 

Welk graszaad is geschikt voor paarden?

Graszaad voor paardenweiden is altijd herkenbaar aan de titel van het product. Verder is elk paard anders en daardoor kun je rekening houden met verschillende factoren in het graszaadmengsel. Denk hierbij aan de verhouding in voedingsstoffen, de toevoeging van mineralen en vitaminen of de hoogte fructaan voor je paard in het graszaadmengsel. Stel daarom je eigen prioriteiten op en zoek vervolgens de beste match. Mocht je advies nodig hebben, dan staan er elke werkdag experts klaar die jou graag helpen met het maken van de perfecte keuze. 

Paardenweide graszaad zaaien

Het gras zaaien doe je op dezelfde manier als je gazon, maar dan grootschaliger. Naast het inzaaien van een nieuw weiland, is het belangrijk om je paardenwei regelmatig door te zaaien. Dit zorgt voor een dichte, vitale grasmat die onkruidgroei tegengaat en bodemerosie voorkomt. Doorzaaien bevordert ook de groei en vitaliteit van het gras, waardoor je paard alle voordelen ervaart van een gezondere en voedzamere weide. Bovendien wordt de grasmat sterker, waardoor de weide beter bestand is tegen betreding door paarden.

Naast graszaadmengsels kun je ook gebruikmaken van kruidenmixen voor paardenweiden. Deze mixen bevatten diverse kruiden en bloemen die de gezondheid en vitaliteit van jouw paarden kunnen bevorderen.

Wat is de beste tijd om een paardenweide in te zaaien?

De beste periode om een paardenweide in te zaaien is in het voorjaar (maart-mei) of najaar (september-oktober). In deze perioden zijn de grondtemperatuur en vochtigheid optimaal voor kieming en groei van het graszaad.

Hoe kan ik paardengras zaaien?

Volg de volgende stappen om je paardenweide te zaaien als een professional:

 1. Zorg voor een egale, onkruidvrije zaaibodem. Verwijder stenen, takken en andere oneffenheden.
 2. Breng een basisbemesting aan met een geschikte meststof voor paardenweides.
 3. Strooi het graszaad gelijkmatig uit over de zaaibodem. De zaaidiepte moet circa 1 cm bedragen.
 4. Werk het graszaad licht in met een hark of rolmachine.
 5. Bevochtig de zaaibodem licht met een gieter of sproeier. Houd de grond vochtig totdat het graszaad is ontkiemd.

Paardenweide onderhouden

Een gezonde paardenweide vereist regelmatig onderhoud. Dit draagt bij aan het welzijn van jouw paard en zorgt voor een weelderige, voedzame grasmat. Hieronder vind je enkele belangrijke aandachtspunten:

Bemesting:

 • Strooi in het najaar kalk op de weide om de pH-waarde van de bodem te reguleren. Dit bevordert de opname van voedingsstoffen door het gras.
 • Het bemesten van een paardenweide doe je in het voorjaar en najaar met een geschikte kunstmest voor paardenweiden. Kies een meststof met de juiste NPK-verhouding voor jouw bodemtype en de behoeften van jouw grasmat.
 • Je kunt ook gebruik maken van organische mest, zoals stalmest of compost. Dit verbetert de structuur van de bodem en voegt belangrijke voedingsstoffen toe.

Onkruidbestrijding:

 • Verwijder onkruid handmatig of met een onkruidwieder. Onkruid concurreert met gras om voedingsstoffen en water, waardoor de kwaliteit van de grasmat achteruit kan gaan.
 • In sommige gevallen kan het gebruik van een bestrijdingsmiddel nodig zijn. Lees tijdens het werken met dit soort middelen altijd goed de gebruiksinstructies door.

Andere aandachtspunten:

 • Regelmatig maaien stimuleert de groei van nieuw gras en voorkomt dat onkruid zich kan verspreiden.
 • Paardenmest kan zorgen voor verbranding van de grasmat en verspreiding van wormen. Verwijder mest daarom regelmatig uit de weide.
 • In droge periodes is het belangrijk om de weide te bewateren. Zo voorkom je dat het gras uitdroogt en verbrandt.
 • Weidebeheer: Door je paardenweide op een doordachte manier te beheren, kun je de gezondheid van de grasmat optimaliseren en de biodiversiteit bevorderen.

Door deze tips te volgen, zorg je voor een optimale paardenweide die jarenlang meegaat en waar jouw paard gezond en tevreden kan grazen.

Graszaad voor paardenweides kopen bij Graszaaddirect

Bij Graszaaddirect vind je alles wat je nodig hebt voor een prachtige, gezonde paardenweide. We bieden een breed scala aan hoogwaardige graszaadmengsels, speciaal samengesteld voor de behoeften van jouw paarden. Onze experts adviseren je graag bij het kiezen van het perfecte mengsel voor jouw weide. Bestel je graszaad voor paardenweiden voor 17:00u en ontvang het morgen al in huis!