MRS Seeds & Mixtures
Graze - BG11 | Blijvend Grasland
€38,95
MRS Seeds & Mixtures
Graze - BG3 | Blijvend Grasland 15KG
€83,95
MRS Seeds & Mixtures
Graze - Graszaad | Grasland 3
€74,95
MRS Seeds & Mixtures
Graze - BG4 | Blijvend Grasland 15KG
€84,95
Ten Have
Timotheegras
€24,95 €21,95
Ten Have
Weidegras 5 - 15KG
€104,95 €97,95
MRS Seeds & Mixtures
Italiaans raaigras
€17,95
Ten Have
Kropaar
€21,95
MRS Seeds & Mixtures
Cichorei
€36,95
Ten Have
Weidegras 3 - 15KG
€86,95
Ten Have
Weidegras 11 - 15KG
€89,95
Ten Have
Veldbeemdgras
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
Westerwolds raaigras
€15,95
Ten Have
Weidegras 4 - 15KG
€87,95
MRS Seeds & Mixtures
Gewoon Struisgras
€31,95
Ten Have
Roodzwenkgras fors
€23,95
Barenbrug
Green Spirit Maaien 15KG
€164,95 €126,95
MRS Seeds & Mixtures
Schapegras
€24,95

Weidegraszaad

Een mooi groen weiland is in onze ogen van grote waarde. Niet alleen omdat het er goed uitziet, maar ook omdat het de gesteldheid van het beest stimuleert. Een vitale, gezonde grasmat dat ingezaaid is met weidegras bevordert namelijk het welzijn van de dieren die er op lopen te grazen. En bij goed onderhoud kunnen ze er jarenlang van genieten!

Graszaad voor verschillende soorten weides

Er zijn verschillende weidegraszaden, die elk specifiek samengesteld zijn voor verschillende behoeften. Voordat je weidegraszaad gaat aanschaffen, is het allereerst belangrijk om voor jezelf te bedenken voor welk doeleinde je het weiland aanlegt. Wordt het weiland intensief beweidt door koeien, schapen en/of paarden, dan kom je al gauw uit op BG11. BG11 weidegraszaad bevat 5 hoogwaardige grassoorten, die ook goede prestaties leveren op moeilijke ondergronden als kleigrond en veengrond. Het mengsel is bij uitstek geschikt voor intensieve beweiding. En dankzij het hoge Engels raaigras gehalte kan het ook nog eens regelmatig gemaaid worden.

Is hooiwinning de hoofdzaak voor het inzaaien van weidegraszaad? Dan is Green Spirit Maaien van marktleider Barenbrug het graszaad waarnaar je op zoek bent. Dit weidemengsel bestaat voor 100% uit snelgroeiend Engels raaigras. Deze hoogwaardige grassen zorgen voor kuilgras met een uitmuntende voederwaarde. Doordat het graszaad zo snel ontkiemt en groeit, krijgen onkruiden als paardenbloemen en kweekgras geen kans om de kop op te steken.

Ben je op zoek naar weidegraszaad dat geschikt is om regelmatig te maaien, maar wat daarnaast ook nog eens smakelijk is het voor het vee? Dan kies je voor BG4 Blijvend Grasland. Dit kwaliteitsmengsel is ziekteresistent en geschikt voor gemiddelde beweiding. Naast Engels Raaigras bevat dit graszaad mengsel ook Timothee. Timothee is een wintervast grasras dat zeer goed in de smaak valt bij onder andere paarden en knaagdieren.

Hoe zaai je weidegraszaad?

Een goede voorbereiding is het halve werk. De eerste stap voor het aanleggen van een weiland - of het herstellen van een bestaand grasland -  is het verwijderen van mos en onkruid. De snelste en meest effectieve manier om onkruid te verwijderen is door het te verdelgen met een onkruidbestrijdingsmiddel. Na het verwijderen van onkruid kun je beginnen met het klaarmaken van de bodem. We adviseren om de bodem te beluchten, zodat de grasplanten beter voedingsstoffen kunnen opnemen. Ook is het van belang om de grond te verfijnen. Dit kan je machinaal doen, maar je kunt ook een rolschoffel of een hark gebruiken. Hierna is je bodem klaar voor het inzaaien van gras. Weidegraszaad kan met de hand gezaaid worden door het gelijkmatig te verdelen over het land. Grote percelen kunnen het beste ingezaaid worden met behulp van een strooiwagen. Rol de zaden na het zaaien aan. Gebruik bijvoorbeeld de tuinwals van Talen Tools. Na het zaaien is het belangrijk om de bodem goed te bewateren totdat het gras ontkiemt is en begint te groeien. Met een sectorsproeier kun je het ingezaaide perceel voorzien van voldoende water. Zodra het gras tussen de 5-10 centimeter hoog is, kun je het gras voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen (stikstof, fosfor en kalium) met een weidemest.

Wanneer moet je weide graszaad zaaien?

Ben je van plan om een grasland in te zaaien of bij te zaaien, dan kan je dat het beste in het voorjaar doen of in het vroege najaar. Zaaien kan bij een minimum bodemtemperatuur van 8 graden Celsius. Het is ook belangrijk dat de bodem vochtig genoeg is, dit bevordert het ontkiemingsproces van de graszaden. Vooral in het vroege najaar zijn de omstandigheden nagenoeg perfect. De bodem is na de zomermaanden vaak nog goed op temperatuur. Lees onze blog ‘Wanneer kan je het beste gras zaaien?’ om er achter te komen waar je nog meer rekening mee zou moeten houden voordat je begint met het zaaien van weidegras.

Weidegraszaad bewaren

Toch wat weidegraszaad overgehouden na het zaaien? Geen probleem, graszaad kan een paar jaar bewaard worden. Een belangrijke voorwaarde is dat het graszaad koel, donker en droog bewaard wordt. Oud graszaad kan alsnog ontkiemen, maar de kriemkracht zal in de loop van de jaren afnemen. In onze blog ‘Graszaad bewaren’ lees je precies hoe en hoelang je jouw graszaden kunt bewaren.

Weidegraszaad kopen bij Graszaaddirect

Weidegraszaad bestel je voordelig online bij Graszaaddirect. Het graszaad is toepasbaar op verschillende grondsoorten. Onze mengsels blijven topprestaties leveren, ook onder hevige weersomstandigheden en voortdurende betreding. Het maakt niet uit voor welke doeleinden je het weidegras wilt gebruiken: Graszaaddirect heeft een geschikt mengsel in huis. Koop de beste graszaden bij de grootste online graszaadleverancier van Nederland! Het beste graszaad voor een perfect weiland. Meerdere varianten graszaad voor smakelijk weidegras en een goede bodembescherming. Voor de paardenweide en overige veeteelt. Wij verkopen verschillende topmerken als Barenbrug, Ten Have en Rudloff Equitana. En dit altijd tegen de beste prijs!