Karwij - Carum carvi
De Karwij 'carum carvi' is een tweejarige plant uit de Schermbloemenfamilie. Karwij komt van nature vaak voor in de buurt van bermen, dijken en weilanden. Karwijzaad kan gebruikt worden in de keuken. Deze plant heeft namelijk een kruidig aroma dat een vrij scherpe smaak toevoegd aan gerechten. Doordat deze eetbare bloemen een geur versprijden zullen bijen ook regelmatig te zien zijn op en rondom de plant. In de kruidengeneeskunde wordt Karwij ingezet om maagklachten tegen te gaan. Tevens bevordert dit kruid de eetlust en de menstruatieperiode.
Hoe zaai je Karwij?
Je kunt deze schermbloem ook in je tuin zaaien; dat is geen al te groot karwei! Zaai deze inheemse plant bij voorkeur in op een plekje in de volle zon. Karwij groeit het beste op een kalkrijke, voedingsrijke bodem. Dek de zaden na het zaaien lichtjes af. Des te warmer het buiten is, des te sneller de zaden ontkiemen. Houdt de bodem na het zaaien lichtvochtig door de grond regelmatig te bewateren met een gieter of plantenspuit.
Verkrijgbaar in
Tweejarige plant
Inheems in Nederland
Prachtige schermbloemen
Te gebruiken in de keuken
Eenvoudig te zaaien
Geneeskrachtige werking
- Inhoud25 gram | 100 gram | 1 kilogram | 5 kilogram
- Gem. aantal zaden per gram±350
- KleurWit
- BenamingCarum carvi
- Groeihoogte 70 centimeter
- Zaaiperiodeapril, mei
- Bloeiperiodejuni t/m augustus
- EAN-
- Artikel code40-0023