MRS Seeds & Mixtures
OrgaMix Gazonmest 20kg NPK
€49,95
MRS Seeds & Mixtures
OrgaMix Bodemverbeteraar
€29,95
MRS Seeds & Mixtures
OrgaMix Tuin 20kg | Siertuinmeststof
€42,95
Culterra
Natuurmestkorrels 25KG
€29,95 €27,95
MRS Seeds & Mixtures
Orgamix Mos Control | Anti Mos Gazonmest
€69,95 €59,95
ECOstyle
Myco-Gazon 25KG
€68,95
MRS Seeds & Mixtures
OrgaMix Najaarsmeststof | 20kg
€37,95
Culterra
7-3-4+3MgO BIO Meststof oranje 25 kg
€47,95 €44,95
ECOstyle
Gazon-AZ 10KG
€27,95
DCM
Gazonstart 20KG
€60,95
DCM
Gazonstart 10KG
€36,95
ECOstyle
Bloedmeel OpMaat N11 - 20KG
€59,95 €56,95
ECOstyle
Myco-Sedum 10 kg
€44,95
ECOstyle
100% Organische Tuinmest
€9,95 €7,95

Organische meststoffen

Wat is organische mest?

Organische meststoffen zijn meststoffen die volledig bestaan uit plantaardige en dierlijke grondstoffen. Deze grondstoffen worden gedroogd en samengesteld tot organische meststoffen en bodemverbeteraars. Organische mest geeft een langdurige voedingsstroom af van zo’n 120 (!) dagen.

Waarom organische meststoffen kopen?

Organische meststoffen voeden alles wat in de tuin groeit; inclusief de bodem! Dit is dan ook het grootste verschil tussen kunstmest en organische mest: kunstmest voedt alleen de planten, terwijl organische meststoffen de planten voeden én het bodemleven verbeteren. Laat dat nou net cruciaal zijn voor de gezondheid, voedingsopname en weerstand van de plant!

Verschillende soorten organische meststoffen

Er zijn veel soorten organische meststoffen verkrijgbaar. We maken onderscheid tussen 100% organische mest en organisch-minerale mest. 100% organische mest bestaat volledig uit natuurlijke grondstoffen, gewonnen uit plantaardige en dierlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koemestkorrels. Koemest is een milieuvriendelijk product dat de bodemstructuur verbetert door de grond te verrijken met humus en andere nuttige werkzame stoffen. Ben je geïnteresseerd in het strooien van koemest in de tuin? Lees dan ook eens onze blog: ‘Tuin bemesten met koemest’.

Organisch-minerale meststoffen mogen dusdanig genoemd worden wanneer deze minimaal voor 60% uit organische materialen bestaat. Naast organische materialen bevatten organisch-minerale meststoffen ook een hoog percentage aan minerale NPK-voedingsstoffen. Deze NPK-voeding zorgt ervoor dat het gras voorzien is van de belangrijkste voeding. Met een organisch-minerale meststof verrijk je je tuin met het beste van twee werelden!

Wat is het verschil tussen organische mest en kunstmest?

Organische meststoffen hebben over het algemeen een minder snelle werking dan kunstmeststoffen. Daarentegen hebben organische meststoffen wel een veel langere nawerking. Dit komt doordat de voedingsstoffen gelijkmatiger/ gecontroleerd worden afgegeven aan de plant. Het grootste - en tevens belangrijkste verschil - is dat organische meststoffen óók de bodem aanvullen met nuttige voedingsstoffen en spoorelementen. Een gezonde bodem resulteert in een stralend en vol gazon dat veelvoorkomende ziektes en plagen tegengaat!

Welke organische meststof moet ik gebruiken?

Welke organische gazonmest het best bij jouw tuin past, hangt af van de situatie waarin je tuin zich verkeerd. Is het gazon net opnieuw aangelegd? Heeft het gazon al een bemesting gehad? Heb je wel of geen last van mos in het gazon? Kortom, er zijn veel factoren waar je om zou moeten denken om een geschikte meststof uit te kiezen. Zo hebben we bijvoorbeeld specifieke voorjaarsmeststoffen waar veel stikstof in verwerkt zit. Ook zijn er najaarsmeststoffen waarin juist weer veel kalium zit waarmee je het gazon ‘afhardt’ ter voorbereiding voor de koude wintermaanden. Ten slotte verkopen we ook gazonkalk. Gazonkalk neutraliseert de zuurtegraad van de bodem en verbetert de opname van andere meststoffen. Concluderend kan dus gezegd worden dat het niet altijd even makkelijk is om een geschikte meststof uit te kiezen. Maar wees gerust: je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een medewerker van Graszaaddirect voor advies op maat!

Benieuwd hoe en wanneer je het gazon het beste kunt bemesten? Lees dan eens onze blog: ‘Het gazon bemesten.

Organische mest kopen bij Graszaaddirect!

Op zoek naar een hoogwaardige, kwalitatieve organische meststof? Graszaaddirect heeft ze in verschillende soorten, maten en merken! Het maakt niet uit welke organische mest je kiest: ze staan allemaal bekend om hun doelgerichte, milieuvriendelijke totaaloplossing voor het gazon, de moestuin, hagen en noem het maar op. Koop je organische meststoffen daarom bij dé gazonspecialist Graszaaddirect!