MRS Seeds & Mixtures

Zinnia - Dahliabloemig (gemengd)

€1,65
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

MRS Seeds & Mixtures Zinnia - Dahliabloemig (gemengd)

Deze zinnia dahlia, of Zinnia Elegans, zijn prachtige bloemen die haast op pompons lijken. De naam hebben ze dan ook te danken aan het feit dat heel veel op dahlia lijken. Het grote voordeel van deze bloem is dat je, in tegenstelling tot de "echte" dahlia, geen knol hoeft te planten. Deze zinnia dahlia groeit eenjarig en bloeit dus in de zomer van het jaar waarin je ze zaait. In de zomer heb je prachtige, rijkbloeiende zinnia in verschillende kleuren. Je kan ze overal wel neerzetten, zolang ze maar genoeg zon kunnen vangen. Ze schitteren in elke border, pot en/of bloembak. Creëer zo een prachtige zee aan dahliabloemige zinnia in jouw eigen achtertuin, voortuin, balkon of terras. Je kan deze zinnia ook toevoegen uit zelf gekweekte boeketten. Het zijn namelijk oogverblindende, kleurrijke snijbloemen die erg lang blijven staan. Dit zorgt er tevens ook voor dat de andere bloemknoppen aan de plant meer kans krijgen. En hoe leuk is om een eigen boeketje uit eigen tuin als cadeautje te geven?

Hoe zaai ik deze zinnia?

Zinnia hebben over het algemeen geen eisen aan de bodem waarop ze groeien. Wel gaat de voorkeur van deze bloemen uit naar voedselrijke grond die niet te vochtig is. De zinnia zijn daarbij wel zon minnende bloemen. Zoek daarom van half april tot en met mei een geschikt plekje waar veel zon schijnt. Spit de grond vervolgens goed om en verrijk deze eventueel met wat voedselrijke potgrond. Strooi vervolgens de zaden, gelijkmatig uit over het oppervlak. Zaai de zaden ongeveer negen centimeter van elkaar af. Het is niet erg om ze dichter op elkaar te zaaien, maar op die afstand hebben ze voldoende groei ruimte. Mochten er toch een paar plantjes te dicht op elkaar groeien of in een overmaat opkomen, dan kan je ze gemakkelijk verplaatsen naar een nieuw plekje.

Je kan ze ook binnen opkweken. In dat geval kan je in maart of april al beginnen. Zaai de zaden dan op zo'n drie centimeter afstand van elkaar. Het is in dat geval wel belangrijk om de plantjes op kamertemperatuur te houden (20-25 graden Celsius). Begin mei kan je de zaailingen uitplanten op de plek van hun bestemming. Heb je ervoor gekozen om de zaailingen in de bloembak te laten staan? Houdt dan de 9 centimeter afstand aan en verplaats het teveel dat je hebt naar de border of andere bloembakken. 

Eigenschappen

checkmark Prachtige Dahliabloemige Zinnia

checkmark Eenjarige bloem

checkmark Ideaal voor in de border, bloempot of een geveltuin

checkmark Schitterende hoogte (50 - 80 centimeter)

checkmark Vlinders, bijen en hommels houden van deze bloemen

checkmark Ook als snijbloem te gebruiken

checkmark Zowel binnen als buiten op te kweken

Specificaties
  • Inhoud2 gram | 10 gram | 100 gram
  • Zaden per gram125 zaden per gram
  • KleurRood, Geel, Roze en Oranje
  • BenamingZinnia dahlia (Zinnia elegans)
  • Groeihoogte 50 - 80 centimeter
  • ZaaiperiodeApril - Mei
  • BloeiperiodeJuli - Oktober
  • EAN-
  • Artikel codeB48600.2GR | B48600.10GR | B48600.100GR