Pokon
Onkruid Weg! (2-in-1)
Vanaf: 24,95
Protect Garden
Tri-but turbo onkruidmiddel
Vanaf: 15,95
Pokon
Mos & Onkruid Weg!
Vanaf: 24,95
Talen Tools
Onkruidsteker - TK6
21,95 19,95

Onkruid in gazon bestrijden

Onkruid in het gazon is een veelvoorkomend probleem dat vaak ontstaat wanneer het gazon niet optimaal wordt onderhouden door het gazon jaarlijks te bemesten. Gelukkig zijn er diverse doeltreffende onkruidbestrijders in de vorm van gazonmest en vloeibare middelen, die je terug kan vinden op onze webshop.

Onkruidbestrijding voor gazon

Helaas zijn er veel soorten onkruid die voor kunnen komen in gazons. Onkruid, wat is dat nu eigenlijk? De term onkruid kan gedefinieerd worden als begroeiingen die op een ongewenste plek groeien. In onze blog 'Wat is onkruid?' gaan we dieper in op het fenomeen onkruid.

Gelukkig heeft Graszaaddirect veel bestrijdingsmiddelen om onkruiden de baas te zijn! Een goedkope optie is onkruid in het gazon bestrijden met azijn. Echter raden we af om het te bestrijden met azijn, aangezien het geen preventieve werking heeft. Je doodt namelijk wel het huidige onkruid, maar je kunt er niet mee voorkomen dat het niet meer terugkomt. Niet heel effectief dus. 

Waarmee onkruid in gazon bestrijden?

Onkruid bestrijden kan je beter in één keer goed doen. Het scheelt je simpelweg een hoop tijd, geld en irritaties. We raden aan om onkruid in het gazon op een biologische manier te bestrijden. Dit is goed voor mens, milieu en dier! Het mooiste is natuurlijk dat je de natuur zo weinig mogelijk belast. Biologische onkruidverdelgers hebben doorgaans een snelle én effectieve werking. Een voorbeeld van een biologisch bestrijdingsmiddel is Roundup Onkruidvrij 1KG. Dit middel bestrijdt zowel het blad als het wortelstelsel van veelvoorkomende onkruiden als boterbloemen, madeliefjes, klavers en paardenbloemen. Het middel zorgt ervoor dat het onkruid afsterft en niet meer terugkeert. In onze blog: ''Milieuvriendelijke onkruidbestrijding'' lees je met welke methoden en welke middelen je onkruid nog meer op een milieuvriendelijke manier kunt bestrijden.

We adviseren onze klanten om zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische middelen, maar met hardnekkig onkruid ontkom je er soms niet aan om pesticiden te gebruiken. Wanneer hardnekkige onkruiden als akkerpaardenstaart, heermoes, bramen en netels een prominente plek hebben in je gazon, wordt je haast gedwongen om chemische bestrijdingsmiddelen als Protect Garden Tri-but turbo te gebruiken. 

We hebben verschillende topmerken aan onkruidbestrijding. We hebben middelen van het welbekende merk Roundup, maar ook hebben wij andere toonaangevende merken als Luxan, Pokon en ECOStyle in ons assortiment.

Wanneer en hoe onkruid in gazon bestrijden?

Controleer je gazon met enige regelmaat op onkruid, om zo te voorkomen dat het onkruid de overhand neemt. Zo kun je, wanneer er slechts enkele onkruiden opkomen, deze handmatig verwijderen met bijvoorbeeld een onkruidsteker. Steekt het onkruid aanzienlijk de kop op? Dan kan het beter bestreden worden met een onkruidverdelger. Om te voorkomen dat je onkruid in het gazon krijgt is het van essentieel belang dat je het gazon goed onderhoud. Dit wil zeggen: de pH-waarde op peil houden door het strooien van gazonkalk en gazonmest. Ook is het van belang om het gazon regelmatig te maaien.

Onkruid in gazon herkennen

Er zit onkruid in het gazon. Maar welke onkruid is het? En hoe kan ik deze bestrijden? Hieronder worden de meest voorkomende onkruiden nader toegelicht, zodat je precies weet welke verdelger het meest doelgericht is voor het onkruidprobleem. Mocht je niet weten met wat voor onkruid je te maken hebt? In onze blog: ''Onkruid herkennen'' hebben we de meest voorkomende onkruidplanten op een rijtje gezet met een bijbehorende afbeelding.

Zevenblad

Zevenblad steekt vaak de kop uit op schaduwrijke plekken. Zevenblad heeft, zoals de naam doet vermoeden, zeven bladeren: drie bovenaan, twee onderaan en 2 in het midden. Een van de meest gebruikte en doelgerichte (biologische) verdelgers tegen zevenblad is Luxan Genoxone.  

Heermoes

Heermoes, ook wel paardenstaart genoemd, is een hardnekkig onkruid die je alleen kan verwijderen door deze continu te bestrijden. Dit heeft alles te maken met de diepe wortels van het onkruid. Heermoes kun je snel en effectief bestrijden met lavameel.

Haagwinde

Haagwinde kan voor een groot onkruidprobleem zorgen in de tuin. Het heeft ondergrondse wortels en verspreidt zich erg snel wanneer er niks tegen gedaan wordt. Op tijd ingrijpen wordt aangeraden, aangezien het heesters kan verstikken wanneer het de overhand neemt in de tuin. Haagwinde is erg lastig om te bestrijden, maar niet met ECOStyle Ultima tegen onkruid. Wanneer je dit middel toedient op de bladeren van de haagwinde, zal de plant na een tijdje afsterven. Als je van plan bent om haagwinde te bestrijden, moet je het blad van tevoren dus niet verwijderen. Het Ultima concentraat zal namelijk via de bladeren werken tot in de wortel. 

Netels en distels

Netels en distels komen ook met enig regelmaat voor in de Nederlandse tuin. Deze onkruiden kunnen erg vervelend zijn, aangezien ze moeilijk zijn te verwijderen. Pokon Tegen Hardnekkige Onkruid concentraat is een effectief middel dat alle bovengrondse onkruiden snel verwijdert; zo ook netels en distels.

Klaver

Een onkruidsoort die bijna iedereen wel kent: klaver. Het kan voor een grote overlast zorgen wanneer dit onkruid eenmaal de kop op steekt in het gazon, aangezien het zich snel vermeerderd. Wanneer je klaver in het gazon hebt, dan is er sprake van stikstoftekort. Om het stikstofpercentage weer op peil te krijgen, raden we aan om bloedmeel te strooien. Bloedmeel vult het stikstoftekort in de bodem snel en effectief aan. In onze blog 'Klaver bestrijden in het gazon', lees je wat je nog meer kan doen om klaver de baas te zijn – en de baas te blijven.

Onkruidbestrijdingsmiddelen kopen bij Graszaaddirect

Graszaaddirect verkoopt alles op het gebied van het bestrijden van onregelmatigheden buitenshuis. We hebben middelen voor het bestrijden van mos en onkruid in het gazon. Ook hebben we allerlei middelen ter bestrijding van schimmels en ziekten in het gazon en de planten in je border. Zowel in de vorm van vloeibare middelen als natuurlijke vijanden; oftewel aaltjes. Voor elke kwaal in de tuin hebben wij een geschikte oplossing. Daarom bestel je bestrijdingsmiddelen online bij Graszaaddirect!