Protect Garden
Gazon Net Ultra 40 ml onkruidmiddel
€16,95 €15,95
Protect Garden
Tri-but turbo onkruidmiddel
€13,95
Pokon
Mos & Onkruid Weg!
€19,95
Luxan
Primstar 40 ml
€16,95
Luxan
Primstar 50 ml
€16,95
Roundup
Gazon Onkruidvrij 1KG
€15,95

Onkruid in gazon bestrijden

Onkruid in het gazon is een veelvoorkomend probleem en ontstaat vaak wanneer het gazon niet optimaal wordt bijgehouden d.m.v. het bemesten van het gazon. Gelukkig zijn er diverse doeltreffende onkruidbestrijders in de vorm van gazonmest en vloeibare middelen, die u terug kan vinden op onze webshop.

Waarmee onkruid in gazon bestrijden?

Helaas zijn er veel soorten onkruid die zich kunnen bevinden in het gazon. Gelukkig heeft Graszaaddirect ook veel onkruidbestrijders om er van af te kunnen komen! Een goedkope optie is onkruid in gazon bestrijden met azijn. Echter raden we af om het te bestrijden met azijn, aangezien het geen preventieve werking heeft. Of te wel: je doodt het huidige onkruid, maar je kunt er niet mee voorkomen dat het niet meer terugkomt. Niet heel effectief dus.

Daarom raden we aan om onkruid op een andere manier te bestrijden. Zo kun je er voor kiezen om onkruid in het gazon biologisch te bestrijden. Goed voor mens, milieu en dier. Biologische onkruidverdelgers hebben doorgaans een snelle werking en een uiterst effectieve werking! We hebben verschillende topmerken aan onkruidbestrijding. Zo hebben we de welbekende Roundup, maar ook andere toonaangevende merken als Luxan, Pokon en ECOStyle.

Wanneer en hoe onkruid in gazon bestrijden?

Controleer uw gazon met enige regelmaat op onkruid, om zo te voorkomen dat het onkruid de overhand neemt. Zo kun je, wanneer er slechts enkele onkruiden opkomen, deze handmatig verwijderen met bijvoorbeeld een onkruidsteker. Steekt het onkruid aanzienlijk de kop uit? Dan kan het beter bestrijd worden met een onkruidverdelger.

Om te voorkomen dat je onkruid in het gazon krijgt is het van essentieel belang dat je het gazon goed onderhoud. Dit wil zeggen: de pH-waarde op pijl houden door het strooien van kalk, het bemesten met gazonmest en het regelmatig maaien van het gazon.

Onkruid in gazon herkennen

Er zit onkruid in het gazon. Maar welke onkruid is het? En hoe kan ik deze bestrijden? Hieronder worden de meest voorkomende onkruiden nader toegelicht, zodat u precies weet welke verdelger het meest doelgericht is voor uw onkruidprobleem. 

Zevenblad

Zevenblad steekt vaak de kop uit op schaduwrijke plekken. Zevenblad heeft, zoals de naam doet vermoeden, zeven bladeren: drie bovenaan, twee onderaan en 2 in het midden. Een van de meest gebruikte en doelgerichte (biologische) verdelgers tegen zevenblad is Luxan Genoxone.  

Heermoes

De heermoes, ook wel paardenstaart genoemd, is een vervelende soort onkruid die je alleen kan verwijderen door deze continu te bestrijden. Dit heeft alles te maken met de diepe wortels van het onkruid. Heermoes kun je snel en effectief bestrijden met Eiffelgold lavameel.

Hagewinde

Hagewinde kan voor een groot onkruidprobleem zorgen in de tuin. Het heeft ondergrondse wortels en verspreid zich erg snel wannneer er niks tegen gedaan word. Op tijd ingrijpen wordt aangeraden, aangezien het heesters kan verstikken wanneer het de overhand neemt in de tuin. Hagewinde kan worden bestreden met een ecologisch verantwoorde verdelger.

Netels en distels

Netels en distels komen ook met enig regelmaat voor in de Nederlandse tuin. Deze onkruiden kunnen erg vervelend zijn aangezien ze moeilijk zijn te verwijderen. Pokon Tegen Hardnekkige Onkruid concentraat is een effectief middel dat alle bovengrondse onkruiden snel verwijdert; zo ook netels en distels.

Klaver

Een onkruidsoort die bijna iedereen wel kent: klaver. Het kan voor een grote overlast zorgen wanneer dit onkruid eenmaal de kop uit steekt in het gazon, aangezien het zich snel vermeerderd. 

Wanneer je klaver in het gazon hebt, dan is er sprake van stikstoftekort. Om dit stikstofpercentage weer op pijl te krijgen, raden we aan om bloedmeel te strooien. Bloedmeel vult het stikstoftekort in de bodem snel en effectief aan.