Barenbrug

Water Saver 15kg

€134,95
€129,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 2 voor €110,95 per stuk en bespaar 15%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Water Saver 15kg

Droogtetolerant gras

Droogte is voor alle planten een gevaar. Dit geldt uiteraard ook voor je grasmat. Water Saver is beter bestand tegen langdurige droogte dan andere grasmengsels. Waar andere mengsels uitdrogen, blijft Water Saver wel overeind. De rassen die zijn geselecteerd, voor het Water Saver mengsel, zijn stuk voor stuk uitblinkers in droogte- en hitte-tolerantie.

Water Saver bevat rietzwenkgras, Engels raaigras en veldbeemdgras van Barenbrug. Engels raaigras in Water Saver zorgt voor een snelle vestiging. Dit raaigras is uiteraard, net als de andere grassen in dit mengsel, specifiek geselecteerd op droogtetolerantie. 

Veldbeemdgras & Water Saver

Het aanbod van veldbeemdrassen is enorm. Daarom zijn alleen de beste rassen op het gebied van winterhardheid, droogte-, hitte- en betredingstolerantie opgenomen in het Water Saver mengsel. De drie grootste uitblinkers hebben uiteindelijk de strenge selectieprocedure overwonnen.

De Barenbrug veldbeemdrassen staan bekend om hun veerkrachtigheid na een langdurige droogte. Waar andere rassen het laten afweten bij droogte of hitte, zal een ras als Barimpala er weer snel bovenop komen. Dit ras is in no-time weer prachtig groen en volop aan het groeien. Barimpala is dan ook één van de uitblinkers die door de strenge selectie is gekomen. Het is zo’n veldbeemdgras die zowel goed presteert onder droge omstandigheden als een prima winterhardheid laat zien. Daarnaast laat Barimpala veel meer veerkracht zien dan andere veldbeemdrassen. Veldbeemd zorgt daarnaast ook voor een intensieve groei in de breedte. Hierdoor ontstaat er een uitgebreid netwerk van ondergrondse uitlopers en wortels. 

Diepwortelende rietzwenkgrassen

De geselecteerde rietzwenkrassen, zijn geselecteerd op hun sterkere droogtetolerantie dan rietzwenkrassen die normaal gesproken gezaaid worden. Ook hebben zij een fijnere bladtextuur dan andere rassen. Alle rietzwenkgrassen kenmerken zich vooral door hun diepe beworteling. De wortels van rietzwenkgrassen groeien namelijk aanzienlijk dieper dan andere grassen. Hierdoor hebben zij beter toegang tot het bodemwater en zijn daarmee veel beter uitgerust tegen langdurige droogte periodes. 

Gras met een diepe beworteling

Dankzij de diepe beworteling van Water Saver haalt het gras water uit diepere lagen van de bodem. Het rietzwenkgras in Water Saver kan tot meer dan 60 cm diepte wortelen en slaat water en voedingsstoffen op in haar wortels. Het bouwt dus als het ware een buffer op voor drogere tijden. In tegenstelling tot reguliere grasplantjes die ondieper wortelen, is rietzwenkgras een echte overlever. Andere grassoorten zijn bijvoorbeeld alleen in staat water uit de toplaag te halen (bovenste 10 tot 15 cm). Er hoeft niet eens extreme droogte op te treden en de reguliere grasplantjes gaan al dood. Rietzwenkgras heeft met haar diepe wortels dus een enorm groot voordeel tijdens droge periodes. 

De uitgebalanceerde combinatie van de beste Barenbrug rietzwenk-, Engels raai- en veldbeemd-rassen in Water Saver zorgt voor de uitmuntende tolerantie van droogte en hitte. Hierdoor heb je zelfs tijdens de droogste zomers een grasmat die mooi groen blijft.

Samenstelling:

 - Engels raaigras 10%
 - Veldbeemdgras 10%
 - Rietzwenkgras 80%

Eigenschappen

checkmark Versla de droogte

checkmark Ideaal voor openbaar groen, sport- en speelgazons

checkmark Diepe beworteling

checkmark Besparen op water en kosten

checkmark Green Earth label (duurzaam onderhoud)

checkmark Kortst mogelijke maaihoogte 30-40 mm 

 

Specificaties
  • SoortWater Saver
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 500 m²
  • Zaaidichtheidper m² 30-35 gram
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8712238995059
  • Artikel code1820180