Triferto

N23 GRAS / WEIDEMEST - 20kg

€24,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Koop 50 voor €18,95 per stuk en bespaar 24%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Triferto N23 GRAS / WEIDEMEST - 20kg

Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Het gras heeft daarom voeding nodig  om te kunnen groeien, waarvan stikstof de belangrijkste is. Triferto N23 Gras is de aangewezen meststof om het gazon te onderhouden.

Waarom heeft een gazon veel stikstof nodig?

In een jaar wordt een gazon gemiddeld 30 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Hiervoor heeft het gras voedingsstoffen nodig, deze worden onttrokken aan de bodem. Daarom moet de bodem gevoed worden, ofwel aangevuld worden met voeding om het gazon te laten groeien. Dit kan door het bemesten met bijvoorbeeld Triferto N23 Gras. Gras heeft stikstof nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer er voldoende stikstof aanwezig is in het gazon, kan het gras goed groeien en creëert het een dichte, diepgroene zode.

Bemesten met Triferto N23 Gras  

Het gras moet in het groeiseizoen (april tot augustus) regelmatig bemest worden. In die periode moet je minimaal drie keer je gazon bemesten door mest te strooien.

De  eerste strooibeurt is nodig in maart/april. De temperatuur gaat dan weer omhoog waardoor het gras weer wil gaan groeien. Met stikstof in het gazon krijgt jouw grasmat vroeg in het voorjaar een gezonde groeispurt. 

Het tweede voedingsmoment vindt plaats van in juni/juli. Het gazon komt dan de zomer door. Met een Triferto N23 Gras meststof in combinatie met vocht, sproeien of met een regenbui herstelt het gazon zich snel.

Het derde en laatste voedingsmoment is in september/oktober. Hiermee gaat het gazon sterk het najaar in. Een goede gezonde grasmat voorkomt mosvorming, die veelal in het najaar de kop op steekt. 

Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen en krijg mosvorming minder kans.

 


Eigenschappen

checkmark Brengt het stikstofgehalte in het gazon op peil

checkmark Geeft een gezonde groeispurt

checkmark Geschikt voor gazons en weilanden

checkmark Snelle werking

checkmark Voor een diepgroene grasmat

Specificaties
  • SoortN23 stikstof
  • Inhoud20 kg
  • Geschikt voor500 m²
  • Type bemestingKorrelvorm
  • EAN5425011940131
  • Artikel code1480242