Luxan

Primstar 40 ml

€16,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Luxan primstar 40 ml

Tegen onkruiden in weide en gazon. 

Luxan Primstar is een breed toepasbare onkruidsbestrijdingsmidddel tegen onkruiden in weide en gazon. Luxan Primstar heeft een snelle effectieve werking tegen hardnekkige onkruidsoorten zoals kleefkruid, vogelmuur, echte kamile, herik, paardenbloem, boterbloem en ridderzuring. Prima inzetbaar om te spuiten in volgroeide gazons en in weilanden. In sommige gevallen zul je merken dat je het onkruid na 1 behandeling al eenvoudig kunt verwijderen uit het gras. Soms is een herhaalbehandeling nodig om het gazon volledig onkruidvrij te maken.

Luxan Primstar dosering

De onkruiden kunnen doelgericht bestreden worden door het middel met water te mengen in bijvoorbeeld een drukspuit. Komt er per ongeluk wat Luxan Primstar op het gazon zelf terecht? Geen probleem, het werkende middel is namelijk niet schadelijk voor het gras. 

PAS INGEZAAID GRASLAND, ter bestrijding van éénjarige tweezaadlobbige onkruiden. De toepassing dient plaats te vinden vanaf het 3de bladstadium van het gewas. Dosering: 10 ml middel per 5 liter water voor 100 m². 

BESTAAND WEILAND, ter bestrijding van éénjarige tweezaadlobbige onkruiden. De toepassing dient bij voorkeur plaats te vinden in het voorjaar, of gedurende de rest van het groeiseizoen op opnieuw uitgelopen planten na een maaibeurt. Dosering: 19 ml middel per 5 liter water voor 100 m². 

GAZONS EN OVERIGE GRASVELDEN, te bestrijding van éénjarige tweezaadlobbige onkruiden. De toepassing dient bij voorkeur in het voorjaar in het voorjaar plaats te vinden, of gedurende de rest van het groeiseizoen op opnieuw uitgelopen planten na een maaibeurt.  Dosering: 19 ml middel per 5 liter water voor 100 m². 

Let op!

Niet overdoseren en geen gieter gebruiken om schade aan het gras, te voorkomen. Voor een goede opname van het middel een week voor en na de toepassing het gazon niet maaien. Gebruik Luxan Primstar liever niet tijdens regenachtig weer. Pas het middel bijvoorbeeld ’s avonds toe bij droog, groeizaam en windstil weer. Spuit met een grove spuitdruppel en voorkom overwaaien naar planten in de border. Niet spuiten als zich onder het te behandelen oppervlak wortels van bomen en struiken bevinden, omdat anders schade kan optreden. Direct na de toepassing het spuittoestel grondig reinigen om schade bij vervolgbespuitingen te voorkomen. 

Wettelijk gebruikvoorschrift:

Toegestaan is uitsluitend het begruik als onkruidbestrijdingsmiddel in: A. Weilanden: pas ingezaaid grasland en bestaand weiland B. Gazons en overige grasvelden

Eigenschappen

checkmark Luxan Primstar tegen onkruiden in weiden en gazon

checkmark Breed werkend onkruidbestrijdingsmiddel

checkmark Kan worden gebruikt in pas ingezaaid grasland

checkmark Geschikt voor grote oppervlakten

Specificaties
  • Inhoud40 milliliter
  • Werkzame stof(fen) fluroxypyr MHE + florasulam Gehalte: SE-emulgeerbaar suspensie op basis van 100 g AE/L (10,1%) fluroxypyr MHE + 2,5 g/l (0,25%) florasulam
  • Geschikt voor200 m²
  • Dit bestrijdtkleefkruid, vogelmuur, echte kamile, herik, paardenbloem, boterbloem en ridderzuring
  • EAN8711957002130
  • Artikel code1060590