Bodemtesters

Een goede bodem is hét geheim van ieder topgazon. Wanneer de bodem te zuur is, remt dit de groei van het gazon en kan het zelfs leiden tot geel gras, open plekken, mos en onkruid. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Dit kan met het gebruik van een bodemtester. Je kunt de pH-waarde/zuurtegraad meten en vervolgens kun je precies nagaan waar jouw gazon aan toe is!

Hoe werkt een bodemtester?

Niet elke bodemtester werkt hetzelfde. De een is erg simpel en hoef je enkel in de bodem te steken, terwijl je bij de ander een reageerbuisje moet vullen. Als je zeker wilt weten dat je de bodemtest op de juiste manier gebruikt, raden wij aan om altijd de omschrijving van het specifieke product door te lezen. Hieronder lees je hoe de meest reguliere bodemtesters werken:

1. Neem meerdere monsters van de grond uit je tuin en vul het reageerbuisje met 1 cm grond van deze monsters. Dit zorgt voor een representatief beeld van de bodem.

2. Voeg 2 ml (2,5 cm) gedestilleerd water toe aan het reageerbuisje.

3. Voeg het tablet toe aan het reageerbuisje, sluit het af met de meegeleverde stop en schud goed totdat het tablet is opgelost.

4. Laat het reageerbuisje enkele minuten staan totdat de grond is bezonken en de vloeistof een heldere kleur krijgt.

5. Vergelijk de verkregen kleur met de kleuren die op de verpakking staan en bepaal op basis hiervan de pH-waarde van de grond. Raadpleeg hiervoor de gedetailleerde bijsluiter, waarin precies staat aangegeven hoeveel gazonkalk per vierkante meter nodig is om de gewenste pH-waarde te bereiken.

Bodemtester kopen bij Graszaaddirect

Een nauwkeurige bodemtester bestel je eenvoudig, veilig en snel via Graszaaddirect. Voor 17:00u besteld is morgen al in huis! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen jou graag verder.