MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1- en meerjarig
€21,95
MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en meerjarig
€24,95
MRS Seeds & Mixtures
Laagbloemen mengsel 1- en meerjarig
€31,95 €27,95
MRS Seeds & Mixtures
Tübinger Bijenmengsel
€17,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met graszaad
€24,95
MRS Seeds & Mixtures
Laag Bijenmengsel 1- en meerjarig
€35,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
€36,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Nuttige Insecten
€13,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
€18,95
MRS Seeds & Mixtures
Muurzeepkruid - Saponaria ocymoides
€8,95
MRS Seeds & Mixtures
Madeliefje - bellis perennis
€4,95
MRS Seeds & Mixtures
Sedumdak Bloemenmengsel
€23,95
Blossombs
Kraft zak zaadbolletjes MIX
€19,95 €16,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
M5 - Bloemrijk Gazon - Nectarrijk
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
Echte Kamille - Matricaria chamomilla
€7,95
MRS Seeds & Mixtures
Paardenbloem - Taraxacum officinale
€7,95
MRS Seeds & Mixtures
Wadi Bloemenmengsel Meerjarig
€14,95

Bloemenzaad kopen

Bloemenzaad voor kleurrijke borders, bermkanten of ongebruikte stukken tuin. Een bloemenweide is makkelijk om aan te leggen en ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De bloemen trekken veel nuttige insecten aan als vlinders, bijen en hommels. Prachtig voor openbaar groen of de wat ruigere gazons welke minder vaak gemaaid worden.

Soorten bloemenmengsels

Graszaaddirect verkoopt ontzettend veel soorten bloemenmengsels. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Hieronder zullen we alle soorten nader toelichten, zodat je wellicht makkelijker een keuze kunt maken.

Losse bloemzaden

We maken onderscheid tussen bloemenmengsels en losse bloemzaden. De bloemenmengsels bestaan uit meerdere bloemsoorten. De losse zaden bestaan uit één specifieke bloemsoort. We verkopen talloze soorten bloemen op onze webshop. Toevallig al een bepaalde bloem op het oog? Neem dan eens een kijkje onder de categorie ‘losse bloemzaden’.

Bloemenzaad voor akker en grasland

Ook akkers en graslanden kunnen ecologisch ingericht worden met bloemen. Zo kun je een braakliggend stukje akker omtoveren tot een wildakker. Door je akker op te zetten voor het wild, help je veel soorten wilde dieren. Niet alleen vlinders, bijen en andere bestuivende insecten, maar ook (vaak bedreigde) reeën, hazen en knaagdieren.

Voor het verrijken van je grasland ben je bij Graszaaddirect op het juiste adres. Naast diverse bloemenmengsels verkopen we ook kruiden en klavers in de vorm van groenbemesters en andere (bodem)verbeteraars.

Bloemenzaad voor bijen en vlinders

Bijen krijgen het steeds moeilijker. Veel soorten bijen en hommels staan tegenwoordig al op de bedreigde diersoort lijst. Dit is zeker iets om ons zorgen over te maken, aangezien deze nuttige insecten veel belangrijke taken uitvoeren… ook in onze tuinen! Bijen bestuiven de bloemen in je border met stuifmeel. Bijen zorgen niet alleen voor de bevruchting van bloemen, maar ook van je groente en fruit in de moestuin. Wanneer je een bij-vriendelijke tuin aanlegt met een van onze - vaak inheemse - bijenmengsels, is dat niet alleen een lust voor het oog: je draagt ook nog bij aan een hoge opbrengst! Ook vlinders houden er van om je bloemen en planten in de tuin te bestuiven.

Wil je vogels in de tuin lokken? Veel bloemsoorten die in onze bloemenmengsels verwerkt zitten hebben een hoge aantrekkingskracht op vogels. We hebben zelfs specifieke vogel aantrekkende bloemenmengsels. Na het zaaien merk je al binnen enkele weken dat veel soorten vogels op bezoek komen in je tuin. Als je naast een bloemenmengsel in de tuin bijvoorbeeld ook nog een nestkastje hebt en wellicht wat vogelvoer, dan is de kans groot dat de vogels in de buurt blijven en regelmatig te gast zijn in je tuin. Hoe leuk is dat!

Bloemenmengsels voor bermen

De kilometerslange bermen in de gemeenten en provincies van Nederland zijn cruciaal voor ons ecologisch systeem om de bedreigde bijen en andere nuttige insecten een handje te helpen. Bermbloemenmengsels vergen weinig onderhoud en je kunt er gemakkelijk grote oppervlakten mee voorzien. Zo kun je het bloemenmengsel met traag groeiend gras gaan zaaien.

Bloemenmengsel als natuurlijke bestrijding tegen de eikenprocessierups

Je kunt de vervelende processierups natuurlijk en ecologisch verantwoord bestrijden met het Eikenprocessie control kruidenmengsel. Dit mengsel trekt mezen aan. Mezen zien de eikenprocessierups als hun maaltijd! Dit revolutionaire mengsel bestaat uit een mix van grassen en kruiden. Herstel het natuurlijke evenwicht zonder daar teveel voor te betalen!

Wanneer kun je het beste bloemenmengsels zaaien?

Wanneer je het beste bloemenmengsels kunt zaaien, hangt af van het type zaad of mengsel. We hebben twee soorten bloemen in het assortiment: eenjarige en meerjarige bloemen.

Eenjarige bloemen zaaien

Eenjarige bloemen ontkiemen erg snel. Wanneer je deze vroeg in het voorjaar zaait, kun je in de zomer van hetzelfde jaar nog genieten van een kleurrijk bloementapijt. Om het beste uit een eenjarig bloemenmengsel te halen, wordt aangeraden om al vroeg in het voorjaar te gaan zaaien. De beste maanden om dit te doen zijn maart en april. Afhankelijk van het weer kan je er ook voor kiezen om de bloemen in de vroege zomer te zaaien.

Meerjarige bloemen zaaien

Meerjarige bloemen kunnen het jaarrond gezaaid worden. Dit is mogelijk doordat de bloemzaden niet meteen ontkiemen, maar hier een geschikt moment voor 'kiezen'. Toch wordt, net als bij graszaad, aanbevolen om de bloemzaden te zaaien vanaf maart tot en met oktober. In de praktijk levert dit doorgaans het beste zaairesultaat!

Hoe bloemenzaad zaaien?

Vrijwel alle grondsoorten zijn geschikt voor het aanleggen van een bloemenweide. Wel is het van belang om de bodem voor het zaaien aan te bewerken. De bodem vormt de basis van een bloemenweide dat rijkelijk in de bloei staat. De bloemzaden kunnen dun uitgezaaid worden. Met gemiddeld slechts 1,5 tot 2 gram aan bloemzaadjes kan je één vierkante meter inzaaien.  Bekijk voordat je strooit altijd even naar de aanbevolen strooidichtheid. We leggen je graag stapsgewijs uit hoe je succesvol bloemenzaad kunt zaaien. We verwijzen je hiervoor graag dooe naar onze blog: Hoe leg je een bloemenweide aan?

Bloemenzaad kopen bij Graszaaddirect

Graszaaddirect heeft een uitgebreid assortiment met bloemenzaad en bloemenmengsels voor verschillende toepassingen zoals in de tuin, maar ook voor op weilanden, akkers en openbare ruimtes. We hebben speelse mengsels met hoog groeiende bloemen, maar we hebben ook specifieke laagbloemenmengsels. De mengsels vergen weinig onderhoud en ze zijn uiterst geschikt om te zaaien in de tuin.