Ten Have
Laagbloemen bloemenmengsel
€42,95 €36,95
MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en meerjarig
€29,95
MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1- en meerjarig
€28,95
Ten Have
wildbloemen mengsel 1KG
€118,95 €99,95
Ten Have
Bijenmengsel één- en meerjarig
€30,95 €25,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95 €23,95
MRS Seeds & Mixtures
Japans Bloemengazon
€24,95 €21,95
Ten Have
Green Star Plukbloemenmengsel 1 kg
€106,95 €102,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
€32,95 €27,95
Ten Have
Blauwe Zoete Lupine
€7,95
Blossombs
Kraft zak zaadbolletjes
€15,95
Ten Have
Engels raaigras
€8,95

Bloemenzaad

Bloemenzaad voor een mooi bloemrijke border, bermkanten of ongebruikte stukken tuin. Een bloemenweide is makkelijk om aan te leggen en is onderhoudsvriendelijk. Trekt nuttige insecten aan als vlinders, bijen-en hommels. Prachtig voor openbaar groen of de ruigere gazons welke minder vaak gemaaid worden.

Wanneer kun je het beste bloemenmengsels zaaien?

Wanneer je het beste bloemenmengsels kunt zaaien, hangt af van het type zaad of mengsel. We hebben 2 soorten zaden in het assortiment: 1-jarige en meerjarige bloemen.

1-jarige bloemen ontkiemen erg snel. Wanneer je vroeg in het voorjaar zaait, kun je in de zomer van hetzelfde jaar nog genieten van een kleurrijk bloementapijt. Het beste is om 1-jarige bloemen vroeg in het voorjaar te zaaien (maart t/m juni). Echter kan het ook prima om het iets later te doen in de zomer.

Meerjarige bloemen kunnen het jaarrond gezaaid worden. Dit kan doordat de plantzaadjes niet meteen ontkiemen, maar hier een geschikt moment voor 'kiezen'. Toch wordt, net als bij graszaad, aanbevolen om te zaaien in het voorjaar (maart t/m oktober) beste zaai-resultaat!

Hoe bloemenmengsels zaaien?

Alle grondsoorten zijn geschikt voor het aanleggen van een bloemenweide. Bij kleisoorten adviseren wij het doormengen van zand in de bodemlaag.

Net als bij het zaaien van graszaad, is het bij het inzaaien van bloemenzaad belangrijk dat je eerst de grond bewerkt. Dat wil zeggen: verwijderen van onkruid en het omspitten / ploegen / opnieuw frezen van het gazon. Voor de kleinere oppervlakten kan dit prima met bijvoorbeeld met een spadeVervolgens maak je de grond egaal door het te harken

Bloemenzaad dient altijd dun uitgestrooid te worden (gemiddeld slechts 1,5 tot 2 gram per m²). Bekijk voordat je strooit naar de aanbevolen strooidichtheid. Voor optimaal resultaat raden we aan om na het strooien de zaden zeer licht in de grond te harken.

Houdt de bodem vochtig door het +/- 2 week lang na het zaaien te bewateren. Bij grotere oppervlakten wordt aangeraden om de bodem te bewateren met een sectorsproeier. Je zorgt hiermee niet alleen voor een gelijkmatige verdeling van het water; je bespaart ook nog eens een hoop tijd!

Soorten bloemenmengsels

Graszaaddirect heeft zowel bloemenmengsels als bloemzaden per ras. Er zijn veel verschillende soorten bloemenmengsels verkrijgbaar. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Hieronder zullen we alle soorten nader toelichten, zodat je wellicht makkelijker een keuze kunt maken.

Bloemenmengsels voor bijen en vlinders

Bijen krijgen het steeds moeilijker. Vele bij- en vooral ook hommelsoorten staan tegenwoordig al op de bedreigde diersoort lijst. En dat is natuurlijk wel iets om ons zorgen over te maken, aangezien bijen- en hommels uiterst nuttige beestjes zijn die veel belangrijke taken voor ons uitvoeren… Zo ook in onze tuinen! Bijen bestuiven de bloemen in je border met stuifmeel. Bijen zorgen niet alleen voor de bevruchting van de bloemen, maar ook van je groente en fruit in de moestuin. Wanneer je een bij-vriendelijke tuin aanlegt met een van onze inheemse bloemenmengsels, is dat niet alleen een lust voor het oog, maar je draagt ook nog bij aan een hoge opbrengst!

Ook vlinders houden er van om je bloemen en planten in de tuin te bestuiven. Graszaaddirect verkoopt diverse kleurrijke mengsels die een hoge aantrekkingskracht hebben op deze prachtige beestjes.

Wil je vogels in de tuin lokken? Veel bloemsoorten die in onze bloemenmengsels verwerkt zitten hebben een hoge aantrekkingskracht op vogels. Na het zaaien zal je al snel merken dat vogels op bezoek komen. Als je naast een bloemenmengsel in de tuin bijvoorbeeld ook nog een nestkastje hebt en wellicht wat vogelvoer, dan is de kans groot dat de vogels in de buurt blijven en regelmatig te gast zijn in je tuin. Hoe leuk is dat!

Bloemenmengsels voor bermen

De kilometerslange bermen in de gemeenten en provincies van Nederland zijn cruciaal voor ons ecologisch systeem om de bedreigde bijen en andere nuttige insecten een handje te helpen. Bermbloemenmengsels vergen weinig onderhoud en je kunt er gemakkelijk grote oppervlakten mee voorzien. Zo kun je het bloemenmengsel met traag groeiend gras gaan zaaien.

Bloemenmengsel als natuurlijke bestrijding tegen de eikenprocessierups

Je kunt de vervelende processierups natuurlijk en ecologisch verantwoord bestrijden met het Eikenprocessie control kruidenmengsel. Dit mengsel trekt mezen aan. Mezen zien de eikenprocessierups als hun maaltijd! Dit revolutionaire mengsel bestaat uit grasrassen met kruiden. Herstel het natuurlijke evenwicht zonder daar teveel voor te betalen!

Bloemenzaad of -mengsel kopen

Graszaaddirect heeft een uitgebreid assortiment met bloemenzaad en bloemenmengsels voor verschillende toepassingen zoals in de tuin, maar ook voor op weilanden, akkers en openbare ruimtes. We hebben speelse mengsels met hoog groeiende bloemen, maar we hebben ook specifieke laagbloemenmengsels. De mengsels vergen weinig onderhoud en ze zijn uiterst geschikt om te zaaien in de tuin.