MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met Graszaad
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en Meerjarig
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Wild Bloemenmengsel 1- en Meerjarig
Vanaf: 19,95
MRS Seeds & Mixtures
Engelse Cottagetuin Bloemenmengsel
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Tübinger Bijenmengsel
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
Laag Bijenmengsel 1- en meerjarig
Vanaf: 27,95
MRS Seeds & Mixtures
Sedumdak Bloemenmengsel
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Paarse Wilde Bloemen mix - 14 soorten
Vanaf: 9,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
M5 - Bloemrijk Gazon - Nectarrijk
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Grote Klaproos - Papaver rhoeas
Vanaf: 6,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Madeliefje - Bellis perennis
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Prairietuin Compleet
Vanaf: 34,95
MRS Seeds & Mixtures
Weidebloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Blauwkussen - Aubrieta hybridia mix
Vanaf: 9,95
MRS Seeds & Mixtures
N2 Inheems Bijenmengsel 1-en meerjarig
Vanaf: 16,95
MRS Seeds & Mixtures
Laagbloemenmengsel 1- en meerjarig
Vanaf: 38,95
MRS Seeds & Mixtures
Type M6 - Bloeiende voegen
Vanaf: 18,95
MRS Seeds & Mixtures
Muurzeepkruid - Saponaria ocymoides
Vanaf: 6,95
MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel Laag 1- en meerjarig
Vanaf: 12,95

Bloemenzaden kopen

Geef je tuin een kleurrijke transformatie met onze hoogwaardige bloemzaden. Bij Graszaaddirect bieden we een uitgebreide selectie zaden waarmee je jouw eigen bloemenzee kunt creëren. Perfect voor kleurrijke borders, bermkanten of onbenutte delen van je tuin. Of je nu kiest voor een weelderige bloemenweide, inheemse bloemenpracht, of vaste planten die jaar na jaar terugkeren, onze diverse bloemzaden brengen vitaliteit en schoonheid naar elke buitenruimte.

Soorten bloemzaden

Wij bieden een uitgebreid assortiment met honderden typen bloemenzaden waaruit je kunt kiezen. We hebben onze bloemzaden onderverdeeld in twee categorieën: losse bloemzaden en mengsels.

Losse zaden

Deze categorie omvat individuele bloemzaden, waarmee je specifieke bloemsoorten kunt selecteren en aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het stelt je in staat om een unieke en op maat gemaakte bloementuin te creëren.

Bloemenmengsels

Deze mengsels bestaan uit zorgvuldig samengestelde combinaties van verschillende bloemsoorten. Deze bieden een gevarieerde en harmonieuze bloei, vaak afgestemd op specifieke doelen, zoals het aantrekken van bestuivende insecten of het creëren van kleurrijke borders. Bloemenmengsels zijn ideaal voor iedereen die een eenvoudige en diverse bloementuin wil zonder individuele zaden te selecteren.

Naast deze twee categorieën, hebben we ook een aparte categorie met akkermengsels. Deze bloemenmengsels zijn bedoeld voor akkerranden en wildakkers.

We begrijpen dat het maken van een keuze tussen deze categorieën en de vele opties binnen elke categorie overweldigend kan zijn. Daarom staan hieronder alle bloemzaden op een rijtje, zodat je straks makkelijker een weloverwogen keuze kunt maken!

Wilde bloemenzaden

Breng de natuurlijke pracht van wilde bloemen in je tuin met onze wilde bloemenzaden. Deze bloemen voegen niet alleen kleur en levendigheid toe, maar trekken ook cruciale bestuivende insecten aan, zoals vlinders, bijen en hommels. In een tijd waarin de populatie van insecten en wilde bloemen gestaag afneemt, krijgt het zaaien van wilde bloemen een grotere betekenis. Ze gedijen goed in verschillende omgevingen en vereisen vaak minder onderhoud. Ideaal voor het creëren van een informele, wilde tuinomgeving langs borders, bermkanten of ongebruikte stukken grond. Door bewust delen van je tuin te wijden aan wilde bloemen, draag je bij aan het vergroten van de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivende insecten. Ontdek de charme van wilde bloemen en bekijk onze collectie wilde bloemenzaden voor inspiratie. 

Inheemse bloemenzaden

Verrijk je tuin met de natuurlijke pracht van inheemse bloemen door gebruik te maken van onze uitgebreide collectie inheemse bloemenzaden. Inheemse bloemen komen van oorsprong voor in Nederland en bieden daarom niet alleen kleur en schoonheid, maar zijn ook aangepast aan de lokale omgeving, waardoor ze gemakkelijker gedijen in jouw specifieke bodem- en klimaatomstandigheden. Door te kiezen voor inheemse bloemen draag je bij aan het behoud van de lokale biodiversiteit en ondersteun je een gezond en evenwichtig ecosysteem in je tuin. Geniet van alle mogelijkheden en inspiratie in onze diverse collectie inheemse bloemenzaden.

Zaden van vaste planten

Vaste planten brengen duurzaamheid en continuïteit in je tuin. Deze zorgvuldig geselecteerde zaden bieden de mogelijkheid om prachtige, langdurige bloemen en groenblijvende planten te laten groeien die jaar na jaar terugkeren. Vaste planten vormen de stabiele kern van een goed onderhouden tuin, en onze zaden maken het gemakkelijk om een levendig en bloeiend landschap te creëren. Zaai de vaste planten zaden in het voorjaar of de zomer op goed doorlatende grond, en geniet vervolgens van een tuin die elk seizoen opnieuw tot bloei komt met minimale inspanning. Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie zaden van vaste planten!

Eetbare bloemen zaden

Voeg een smakelijk en decoratief element toe aan je tuin met onze collectie eetbare bloemenzaden. Deze zaden bieden de mogelijkheid om bloemen te kweken die er niet alleen mooi uitzien, maar ook eetbaar zijn. Hierdoor kun je je culinaire creativiteit uitbreiden! Ontdek een scala aan kleuren en smaken, van kruidige goudsbloemen tot frisse pepermunt, en voeg deze smaakvolle bloemen toe aan salades, desserts en drankjes. In onze blog ‘De beste eetbare bloemen voor in de tuin' lees je meer over verschillende eetbare bloemen. Ontdek ons assortiment eetbare bloemenzaden voor een smaakvolle toevoeging aan jouw tuin.

Droogbloemen zaden

Geef je tuin een tijdloze en decoratieve touch met onze collectie droogbloemenzaden. Deze zaden bieden de mogelijkheid om bloemen te kweken die na volledige bloei behouden kunnen worden voor prachtige droogboeketten en decoratieve arrangementen. Ontdek een scala aan bloemen met langdurige texturen en kleuren, zoals statige korenbloemen en elegante papavers. Oogst droge bloemen zaden op het juiste moment voor droging, en creëer vervolgens unieke, duurzame bloemstukken die het hele jaar door schoonheid toevoegen aan je interieur.

Bijzondere zaden

Ontdek onze bijzondere bloemenzaden, verkrijgbaar onder de categorie speciale bloemenmengsels. Deze unieke zaden laten je tuin opbloeien met kleurrijke schoonheid en verrassende diversiteit. Ons assortiment omvat onder andere mengsels voor specifieke doeleinden, zoals bijenbloemen, vlinderbloemen, snijbloemen, eetbare bloemen en zelfs bloemenzaad gecombineerd met graszaad. Ook vind je hier bloemenmengsels voor plukbloemen. Elk bijzonder bloemenmengsel is zorgvuldig samengesteld om een opvallende en kleurrijke aanvulling te bieden aan jouw tuin.

Of je nu vlinders wilt lokken met ons vlinderbloemenmengsel, een bloemenweide met graszaad wilt creëren of je culinaire creativiteit wilt stimuleren met eetbare bloemen, onze bijzondere zaden hebben het allemaal. Deze zaden voegen niet alleen visuele pracht toe, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in je tuin. Kies voor de magie van bijzondere zaden en transformeer je tuin in een betoverende oase van kleur en veelzijdigheid.

Wanneer bloemen zaaien?

De optimale tijd voor het zaaien van bloemen hangt af van het type zaad en de levensduur van de bloem. Hier volgt een beknopt overzicht:

Eenjarige bloemen zaaien

Eenjarige bloemzaden ontkiemen snel en groeien gauw uit tot volwassen planten. Om optimaal van kleurrijke bloementapijten te genieten, is het raadzaam deze zaden vroeg in het voorjaar te zaaien, bij voorkeur van april tot begin mei. Let wel op de weersomstandigheden; vorstgevoelige eenjarigen vereisen een vorstvrije periode.

Meerjarige bloemen zaaien

Meerjarige bloemzaden gedijen het beste als ze in het voorjaar of de zomer worden gezaaid. In hun eerste levensjaar ontwikkelen ze sterke wortels en bladeren, terwijl ze pas in het tweede jaar bloemen produceren. Deze bloemen blijven ongeveer drie jaar terugkeren.

De ideale maanden voor het zaaien variëren per type bloem en regio. Over het algemeen zijn maart tot mei geschikt voor veel eenjarige bloemzaden, terwijl meerjarige bloemen vaak het beste in mei of juni worden gezaaid. Voor gedetailleerde informatie per bloemsoort verwijzen we je graag naar onze specifieke zaai-instructies in de zaaikalender voor bloemen. Benut de komende maanden optimaal en creëer een bloeiende tuin vol pracht en kleur.

Welke bloemenzaden groeien het snelst?

Eenjarige bloemen groeien het snelst De gemiddelde duur, voordat je zichtbaar resultaat hebt, bedraagt slechts twee tot drie weken. Het fijne van wilde bloemen als klaprozen, korenbloemen en inkarnaatklaver is dat je ze zowel vroeg in het voorjaar kunt uitzaaien als tijdens de zomer. De hierboven genoemde bloemzaden zijn inheems. Ze zijn gewend aan de koudere temperaturen. Bij zachte winters zullen ze het prima uithouden, met als gevolg dat deze het komende voorjaar weer opduiken in de border. 

Er zijn ook meerjarige bloemen die snel groeien, zoals de passievrucht. Eenmaal gezaaid geeft deze tropische klimplant al snel een Mediterraanse sfeer aan je tuin. Ook vaste planten als karpatenklokjes staan bekend om hun snelle opkomst. Deze bodembedekker is een trouwe soort in rotstuinen. En wil je bloemen die makkelijk te zaaien zijn? Lees dan onze blog over de ‘Top 10 makkelijk te zaaien bloemen’. 

Hoe bloemen zaaien?

Een kleurrijke bloemenweide start bij de bodem, de basis voor een prachtig bloementapijt. Bloemen zijn over het algemeen niet veeleisend wat betreft bodemkwaliteit en gedijen goed op voedingsarme grond. Zand- en leemgrond of zelfs kleigrond, hoewel wat bewerkelijker, zijn allemaal geschikt. Bereid de bodem voor door deze los te maken en te ontdoen van onkruid. Vervolgens strooi je de bloemzaadjes uit, direct vanuit de hand voor een natuurlijke uitstraling, of met een zaaimachine voor een meer geordende tuin. Denk eraan om de zaadjes dun te zaaien, met een gemiddelde dichtheid van één tot twee gram per vierkante meter. Je kunt het zaad op verschillende momenten zaaien voor een langere bloeiperiode.

Belangrijk om te weten: bloemzaden hebben zuurstof, vocht en warmte nodig om goed te ontkiemen. Zaai de zaden daarom niet te diep: een simpele vuistregel is tweemaal het formaat van het zaad. Bijvoorbeeld, als het bloemzaadje een halve centimeter groot is, zaai het dan anderhalve centimeter diep. Voor meer details over het zaaien van bloemzaden, bekijk onze blog: 'Hoe leg je een bloemenweide aan?'

Bloemzaden bewaren

Bewaar bloemzaden op een koele, droge en donkere plaats om optimale kiemkracht te behouden. Plaats ze bijvoorbeeld in luchtdichte containers of enveloppen om vocht en licht buiten te houden. De houdbaarheid van bloemzaden varieert per bloemsoort. Over het algemeen behouden de meeste zaden hun kiemkracht gedurende één tot vijf jaar. Controleer de specifieke aanbevelingen voor elke bloemsoort, omdat sommige zaden langer houdbaar zijn dan andere. Wil je meer weten over het bewaren van bloemzaden? Lees dan vooral onze blog: ‘Hoe bloemzaden bewaren?

Tip: Om de kiemkracht te testen, kun je af en toe een paar zaden ontkiemen. Plaats ze tussen vochtig papier in een afgesloten plastic zakje en observeer of er sprake is van ontkieming. Als de zaden nog steeds goed ontkiemen, zijn ze waarschijnlijk nog steeds levensvatbaar.

Snel en voordelig bloemenzaden bestellen

Kun je niet wachten met het zaaien van je eigen planten? Dan is het tijd om bloemenzaden te kopen en de gaten in je border op te vullen met kleurrijke bloemenoases. Als je bloemzaden op werkdagen voor 17:00 uur besteld, kun je de volgende dag al aan de slag in de tuin. Ons zaaigoed is uit voorraad leverbaar, tegen de allerscherpste prijzen.

Online bloemzaden kopen bij Graszaaddirect

Graszaaddirect beschikt over een ruim en vooral gevarieerd aanbod aan bloemzaad in klein- en grootverpakking. Online zaden kopen doe je eenvoudig en snel bij ons op de webshop. We hebben honderden soorten zaden. Eenjarig, tweejarig, meerjarig en zelfs biologisch bloemenzaad. Wij verkopen zaden die per soort verpakt zijn en hebben daarnaast ook bloemenmengsels. Kwaliteit gaat gepaard met service: daarom bestel je jouw zaaigoed natuurlijk bij Graszaaddirect.