Verzenden & retourneren

Als Graszaaddirect.nl voeren wij het volgende beleid qua verzenden & retourneren, binnen Nederland en België.

Verzendtijd:

1 - 3 werkdagen indien voorradig. In 95% van de gevallen bedraagt de levertijd slechts 1 werkdag!
3 - 5 werkdagen indien niet voorradig

Verzenden naar België kan 1 werkdag langer duren, maar in de praktijk wijken levertijden naar België niet of nauwelijks af. 

Verzenden:

1. Pakketpost met PostNL
2. Afhalen pakketshop PostNL
3. Palletzending met Transmission

4. Brievenbuszending per enveloppe

 

Alle bestellingen worden standaard met Post NL pakketpost verzonden.
Bij grote bestellingen kan het zijn dat wij om logistieke redenen kiezen voor levering op een pallet. Palletzendingen worden uitgevoerd door Sluyter / Transmission.

Voor een uitgebreid overzicht van de verzendopties en het bezorgschema klik hier

Overdag niet thuis? Kies dan voor aflevering op een servicepoint bij u in de buurt! Met duizenden servicepoints in Nederland en België zit er altijd ééntje bij jou in de buurt. Meestal betreft het een supermarkt, drogist, gemakswinkel, tankstation etc. Afhalen kan dan door de week of in het weekend. Ligt er een pakje voor je klaar bij een Servicepoint? Dan wordt er automatisch een sms of email naar je verzonden. Wordt het pakje niet direct opgehaald, dan ontvang je nog twee herinneringsberichten.

Je kunt tijdens het bestellen eerst gewoon je eigen adresgegevens invoeren en bij de het kiezen van de verzendmethode geef je aan 'afhalen'. Dan wordt automatisch het servicepoint geselecteerd dat het dichtste bij jou in de buurt is, maar dat kun je nog aanpassen naar een ander afhaalpunt van of DPD of PostNL door te klikken op 'Kies een ander afhaalpunt'.

Verzendkosten:

 Voorwaarden verzendkosten : 

Standaard verzendkosten bedragen €6,95 binnen Nederland en €9,95 naar België en Duitsland. 

Voor kleine bestellingen tot 100gram aan bloemzaden kan er gekozen worden voor verzending als brievenbuspost, met een enveloppe. In Nederland kost een brievenbuspakje €2,95 en voor België en Duitsland kost een brievenbuspakje €4,95. 

Bij het selecteren van de optie brievenbuspost ontvangt u geen track & trace code en levertijd is dan 1 tot 3 werkdagen.

Zie onze blog voor meer informatie: 

https://www.graszaaddirect.nl/blogs/blog/gratis-verzenden-is-niet-gratis/

 

Retourneren / Herroepingsrecht:

Alle producten die wij verzenden worden altijd grondig gecontroleerd voordat ze daadwerkelijk worden afgegeven aan de koerier die jouw pakketje gaat uitleveren. Kwaliteit en zorgvuldigheid staan bij ons hoog in het vaandel, maar dat geldt ook zeker voor het geval dat je het product retour wenst te sturen of niet tevreden bent. In dat geval hanteren wij de volgende procedure:
  
Alle bestelde producten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aangemeld worden voor retour. Het retourformulier kunt je hier downloaden. Het ingevulde retourformulier kan per mail verzonden worden naar: [email protected] of u mag het formulier printen en bij de doos indoen.

Indien mogelijk moeten retour producten in de originele verpakking aan ons teruggestuurd worden. Het product mag niet beschadigd zijn en dient in zo oorspronkelijk mogelijke staat te verkeren. Gezien de mogelijke schade aan het graszaad, kunnen wij geen geopende plastic verpakkingen als retour accepteren. De plastic verpakking is doorzichtig, dus je kunt van buitenaf zien of er al dan niet iets aan het product mankeert. Bij de dichte papieren verpakkingen geldt dit uiteraard niet.

Na het invullen en insturen van het retourformulier mag je binnen 14 dagen het product aan ons retoursturen. De aanschafwaarde inclusief verzendkosten* die je hebt betaald zullen binnen 14 dagen na ontvangst van het retourformulier worden terugbetaald. De kosten voor het retourzenden zelf zijn wel voor rekening van de klant.  

* Dit geldt alleen als de gehele bestelling retour komt, indien een gedeelte van de bestelling retour komt dan worden de verzendkosten niet gecrediteerd.


Wil je een product retourneren neem dan contact met ons op via de Klantenservice of stuur een e-mail naar [email protected]