16/06/2021 - 11:38

Welk graszaad moet ik kopen?

Wil je graag gras zaaien maar weet je niet welk grasmengsel je het beste kan kopen? We kunnen het ons best voorstellen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Tegenwoordig heb je veel verschillende mengsels met verschillende grasrassen. Graszaaddirect heeft voor elke soort tuin een geschikt grasmengsel. Hieronder zullen we ze uitgebreid toelichten, zodat jij precies weet welk gras je hebt beste kan zaaien!

Welk graszaad is het beste?

Welk graszaad het beste is, hangt compleet af van je wensen en behoeften. Veel mensen denken dat graszaad een homogeen product is. Toch zit er wel degelijk verschil in gras! Ieder mengsel heeft meerdere soorten grasrassen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Je hebt grasmengels die een sterke dichte zode vormen, maar je hebt ook fijnbladige grasmengsels met een hoge sierwaarde die juist minder bestand zijn tegen regelmatige betreding. Houdt hier dus zeker rekening mee voordat je gras gaat zaaien.

Welk graszaad is het meest geschikt voor families met jonge kinderen?

Speelgras is een van onze bestverkochte graszaadmengsels. De naam verklapt het al een beetje: op dit gras mag geleefd en gespeeld worden. Speelgrasmengsels bevatten sterke grasrassen die samen een dichte zode vormen. Het gras is niet alleen sterk; het ziet er ook nog eens mooi uit! Wil je graag een familiegazon waar je kinderen op kunnen spelen en waar jij tijdens de zomermaanden lekker op kan genieten van een barbecue? Dan is het al een stuk makkelijker om een keuze te maken welk graszaad je het beste kan kopen. Het graszaad van VDS heeft een hoge prijs-\kwaliteitverhouding en is daarom onze beste keuze. Wil je het beste van het beste en het sterkste van het sterkste gras? Dan is Barenbrug RPR gras hét mengsel waarnaar je opzoek bent. Na het gras zaaien zal je binnen enkele weken al merken dat het gras snel ontkiemt, dit komt doordat het graszaad gecoat is met een startersvoeding.

Welk graszaad kun je het beste gebruiken voor het doorzaaien?

Wil je gras zaaien op de kale plekken in jouw bestaande gazon, zodat je snel weer een dichte, volle grasmat krijgt? Dan raden we aan om herstelgras te kopen. Herstel graszaad mengsels bevatten doorgaans een hoog percentage aan Engels raaigras. Engels raaigras ontkiemt snel en beschikt over een hoge betredingstolerantie. Doordat herstel graszaad zich zo snel vestigt, krijgt onkruid vrijwel geen kans om de kop uit te steken.

Welk graszaad is geschikt voor gazons in de schaduw?

De meeste grasrassen hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer gras in de schaduw ligt, is het gras dunner en is de kans flink aanwezig dat er op den duur mos groeit in het gazon. Wanneer je gazon grotendeels in de schaduw ligt en het weinig zonuren krijgt, dan raden we aan om schaduw graszaad te zaaien. Schaduwmengsels bevatten onder andere roodzwenkgras en struisgras. Deze grasrassen vormen een fijne, dichte zode en presteren uitzonderlijk goed in de schaduw. Schaduwgras bevatten gemiddeld genomen wel 5 verschillende grasrassen. Het vormt een mengsel die zowel in de schaduw als in de zon goed presteert.

Welk graszaad kopen voor het aanleggen van een siergazon?

Wil je graag een siergazon aanleggen? Dan is siergras het beste graszaad dat je kan bestellen. Dit gras levert een frisgroene, fijnbladige grasmat op die kort afgemaaid kan worden. Gazons hebben een prominente plek in de tuin. Een goed onderhouden gazon geeft meteen een mooier beeld van je hele tuin! Je buren, familie en vrienden zullen versteld staan van de hoge sierwaarde van jouw siergazon. Let op: siergras is doorgaans slechts bestand tegen gemiddelde betreding, waardoor het niet echt geschikt is als familiegazon.

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter