Welk graszaad moet ik kopen?
16/06/2021 - 11:38

Welk graszaad moet ik kopen?

Wanneer je gras wil gaan zaaien, dan is het je vast en zeker al opgevallen dat er ontzettend veel keuze is aan graszaad. Welk graszaad je uiteindelijk moet kopen is helaas afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het klimaat, de bodemsamenstelling en de hoeveelheid zonlicht in jouw tuin. Het is in ieder geval belangrijk om altijd te kiezen voor graszaad dat past bij de omstandigheden in jouw tuin. Om je hierbij te helpen bespreken we graag alle soorten graszaad uitgebreid in dit artikel. Zo weet jij precies welk gras je het beste kan zaaien voor het aanleggen van je gazon!

Welk graszaad is het beste?

Veel mensen denken dat graszaad een homogeen product is. Toch zit er wel verschil in gras. Ieder mengsel heeft namelijk meerdere soorten grasrassen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Zo hebben we Engels raaigras, veldbeemdgras en struisgras. In totaal zijn er wel 12.000 verschillende grasrassen, waardoor dit slechts een tipje van de sluier is. 

Zo zijn er grasmengels die een sterke dichte zode vormen, maar je hebt ook fijnbladige grasmengsels met een hoge sierwaarde. Deze grassoorten zijn juist minder bestand tegen regelmatige betreding. Hier zou je wel rekening mee moeten houden voordat je een definitieve keuze gaat maken. Laat je in ieder geval niet gek maken door de hoeveelheid aan keuze. Wil je voordat je een keuze gaat maken, weten wat alle eigenschappen zijn van de verschillende grassoorten? Lees dan snel ons artikel over de beste grassoorten voor je gazon.

Welk graszaad is het geschiktst voor families met jonge kinderen?

Speelgras is één van onze bestverkochte graszaadmengsels. De naam verklapt het al een beetje: op dit gras mag geleefd en gespeeld worden. Speelgras mengsels bevatten sterke grasrassen die samen een dichte zode vormen. Het gras is niet alleen sterk, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Wil je dus graag een familiegazon waar je kinderen op kunnen spelen? Kijk dan niet verder, want speelgras leent zich er perfect voor. En ja, tijdens de zomermaanden kan ook jij lekker genieten van een barbecue met familie en vrienden op een speelgazon. Zelfs bij uitdagende situaties en weersomstandigheden blijft je speelgazon in onberispelijke staat!

Welk graszaad kun je het beste gebruiken voor het doorzaaien?

Wil je liever gras zaaien op de kale plekken in jouw bestaande gazon, zodat je snel weer een dichte, volle grasmat krijgt? Dan raden we aan om herstelgras te kopen. Herstelgras mengsels bevatten een hoog percentage aan Engels raaigras. Engels raaigras ontkiemt snel en beschikt over een hoge betredingstolerantie. Doordat herstel graszaad zo snel ontkiemd, krijgt onkruid vrijwel geen kans om de kop uit te steken. Na het zaaien van herstelgras is het slechts een kwestie van weken voordat je weer een mooi dichtgegroeid gazon hebt.

 

Welk graszaad is geschikt voor gazons in de schaduw?

De meeste grasrassen hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer gras in de schaduw ligt, groeit het vaak minder goed. De kans is flink aanwezig dat er uiteindelijk mos groeit in het gazon. Wanneer je gazon grotendeels in de schaduw ligt en het minder dan vier zonuren per dag krijgt, dan kun je het beste schaduwgras gaan zaaien. Schaduwmengsels bevatten onder andere roodzwenkgras en struisgras. Deze grasrassen vormen een fijne, dichte zode en presteren uitzonderlijk goed in de schaduw. Schaduwgras bevatten gemiddeld genomen wel vijf verschillende grasrassen. Het vormt een gazon dat zowel in de schaduw als in de zon goede prestaties oplevert.

 

Welk graszaad kopen voor het aanleggen van een siergazon?

Wil je graag een siergazon aanleggen? Dan is siergras het beste graszaad dat je kan kopen. Dit gras levert een frisgroene, fijnbladige grasmat op dat kort afgemaaid kan worden. Gazons hebben namelijk een belangrijke plek in de tuin, waardoor een goed onderhouden gazon meteen een mooier beeld van je hele tuin geeft. Je buren, familie en vrienden gaan zich verbazen over de hoge sierwaarde van jouw siergazon. 

Let op: siergras is normaal gesproken alleen bestand tegen gemiddelde betreding, waardoor het niet echt geschikt is als familiegazon.

 

Bestel snel jouw graszaad bij Graszaaddirect

Bij Graszaaddirect begrijpen wij als geen ander dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet staan. Het aanbod aan graszaad is enorm, waardoor het te begrijpen is dat je niet precies weet wat je moet kiezen. Om het je gemakkelijker te maken, vind je in ons assortiment alleen graszaden en tuinonderhoudsproducten van de beste kwaliteit. Op die manier ben je altijd verzekerd van een stralend groen gazon. Bestel snel jouw graszaden voor 17:00 uur, zodat jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden wordt!

Reacties

stuur advies ik heb 800 vierkante meter in te zaaien met microklaver plus graszaad hoeveel heb ik nodig kan ik dit eerst mengen en dan zaaien? stuur advies naar emailadres en hoeveel gaat dit kosten?
JGM Rijpkema - 18/03/2024 - 16:38
Beste , ik heb een grond gekocht die in gedeeld wordt in 2 ./ 1 waar er een luxe uitstraling moet zijn wat betreft gras en 2 de : waar pony’s gaan staan achteraan . Welk gras heb ik nodig ( Engelse fijn zacht gras er komt ook een zwembad met overloop , Mvg van craenenbroeck
Marco Van Craenenbroeck - 26/07/2023 - 14:06

Laat een reactie achter