Welk graszaad moet ik kopen?
16/06/2021 - 11:38

Welk graszaad moet ik kopen?

Wil je graag gras zaaien maar weet je niet welk grasmengsel je het beste kan kopen? Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, zijn er veel soorten graszaad verkrijgbaar. We kunnen het ons best voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Graszaaddirect heeft voor elke soort tuin een geschikt grasmengsel. In deze blog gaan we het hier uitgebreid over hebben, zodat jij precies weet welk gras je hebt beste kan zaaien voor het aanleggen van je gazon!

Welk graszaad is het beste?

Welk graszaad het beste is, hangt compleet af van je wensen en behoeften. Veel mensen denken dat graszaad een homogeen product is. Toch zit er wel degelijk verschil in gras! Ieder mengsel heeft meerdere soorten grasrassen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Zo hebben we Engels raaigras, veldbeemdgras, roodzwenkgras en struisgras. Dit is slechts het tipje van de sluier; er zijn namelijk wel 12.000 (!) verschillende grasrassen. In onze blog 'De beste grassoorten voor je gazon' leggen we uit welke eigenschappen al deze grasrassen hebben. Er zijn grasmengels die een sterke dichte zode vormen, maar je hebt ook fijnbladige grasmengsels met een hoge sierwaarde die juist minder bestand zijn tegen regelmatige betreding. Hier zou je wel rekening mee moeten houden voordat je een definitieve keuze gaat maken. Laat je zeker niet gek maken door de hoeveelheid aan keuze. Weet je voor welke toepassing je jouw gazon wilt gaan gebruiken? Meestal vallen er dan al veel grasmengsels af en heb je al snel een keuze gemaakt.

Welk graszaad is het meest geschikt voor families met jonge kinderen?

Speelgras is een van onze bestverkochte graszaadmengsels. De naam verklapt het al een beetje: op dit gras mag geleefd en gespeeld worden. Speelgrasmengsels bevatten sterke grasrassen die samen een dichte zode vormen. Het gras is niet alleen sterk; het ziet er ook nog eens mooi uit! Wil je graag een familiegazon waar je kinderen op kunnen spelen? Kijk dan niet verder, want speelgras leent zich er perfect voor. En ja, tijdens de zomermaanden kan ook jij lekker genieten van een barbecue met familie en vrienden op een speelgazon. Geen probleem zelfs! Ook bij uitdagende situaties en weersomstandigheden blijft je speelgazon in onberispelijke staat!

Welk graszaad kun je het beste gebruiken voor het doorzaaien?

Wil je gras zaaien op de kale plekken in jouw bestaande gazon, zodat je snel weer een dichte, volle grasmat krijgt? Dan raden we aan om herstelgras te kopen. Herstelgrasmengsels bevatten een hoog percentage aan Engels raaigras. Engels raaigras ontkiemt snel en beschikt over een hoge betredingstolerantie. Doordat herstel graszaad zich zo snel vestigt, krijgt onkruid vrijwel geen kans om de kop uit te steken. Na het zaaien van herstelgras is het slechts een kwestie van weken voordat je weer een mooi dichtgegroeid gazon hebt.

 

Welk graszaad is geschikt voor gazons in de schaduw?

De meeste grasrassen hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer gras in de schaduw ligt, groeit het vaak minder goed. De kans is flink aanwezig dat er op den duur mos groeit in het gazon. Wanneer je gazon grotendeels in de schaduw ligt en het minder dan vier zonuren per dag krijgt, dan kun je het beste schaduwgras gaan zaaien. Schaduwmengsels bevatten onder andere roodzwenkgras en struisgras. Deze grasrassen vormen een fijne, dichte zode en presteren uitzonderlijk goed in de schaduw. Schaduwgras bevatten gemiddeld genomen wel vijf verschillende grasrassen. Het vormt een gazon dat zowel in de schaduw als in de zon goede prestaties oplevert.

 

Welk graszaad kopen voor het aanleggen van een siergazon?

Wil je graag een siergazon aanleggen? Dan is siergras het beste graszaad dat je kan bestellen. Dit gras levert een frisgroene, fijnbladige grasmat op dat kort afgemaaid kan worden. Gazons hebben een prominente plek in de tuin. Een goed onderhouden gazon geeft meteen een mooier beeld van je hele tuin! Je buren, familie en vrienden zullen versteld staan van de hoge sierwaarde van jouw siergazon. Let op: siergras is doorgaans slechts bestand tegen gemiddelde betreding, waardoor het niet echt geschikt is als familiegazon.

 

 

Reacties

Beste , ik heb een grond gekocht die in gedeeld wordt in 2 ./ 1 waar er een luxe uitstraling moet zijn wat betreft gras en 2 de : waar pony’s gaan staan achteraan . Welk gras heb ik nodig ( Engelse fijn zacht gras er komt ook een zwembad met overloop , Mvg van craenenbroeck
Marco Van Craenenbroeck - 26/07/2023 - 14:06

Laat een reactie achter