Strooiwagen kopen

Strooiwagens en handstrooiers zijn ideaal voor het snel en gelijkmatig verdelen van je strooigoed. Denk hierbij aan strooigoed als (gras)zaden, meststoffen en zout.

Wat is een strooiwagen?

Een strooiwagen is niks anders dan een wagentje met een vulbak. De vulbak vul je met een strooigoed naar keuze. Naarmate je de strooier aanduwt, zorg je ervoor dat het strooigoed gelijkmatig verstrooid en verdeeld wordt over het te bewerken oppervlak. Heb je een tuin met een gazon, dan komt een strooiwagen goed van pas. Een strooiwagen vergemakkelijkt het zaaien van graszaad en het uitstrooien van mestkorrels.

Zaaien met een strooiwagen

Je kunt gras gaan zaaien met de hand, maar je loopt hierbij wel het gevaar dat de graszaden niet allemaal even gelijkmatig verdeeld worden. Wat dat betreft, is een strooiwagen een stuk betrouwbaarder wanneer je van plan bent om gras te gaan zaaien. Dit geldt natuurlijk ook voor ander strooigoed als mestkorrels en zout. Stel de strooiwagen van tevoren goed af en zaai zowel recht als overdwars in.

Strooiwagen versus handstrooier

Bekijk voordat je een hand- of strooiwagen aanschaft naar het te bewerken oppervlak. Voor kleine- en middelgrote tuinen (circa. 100 m²) is een handstrooier een praktische optie. Neem bijvoorbeeld de lichtgewicht handstrooier van Earthway. Deze universele handstrooier van het gerenommeerd merk Earthway is niet alleen licht in gewicht, maar ook zeer gebruiksvriendelijk en uiterst duurzaam. Voor de grotere tuinen raden we aan om een strooiwagen te gebruiken. Strooiwagens zijn voor de grotere tuinen een stuk handiger, vooral omdat er simpelweg meer strooigoed in kan en je niet telkens de wagen hoeft bij te vullen.

Hoe gebruik je een strooiwagen?

Hoe je een strooiwagen precies gebruikt, hangt af van het type strooier dat je in huis hebt. We maken onderscheid tussen valstrooiers, spreaders en handstrooiers. Een valstrooier bestaat doorgaans uit een vulbak met daaronder een draaischijf, een handvat en twee (lucht)banden. Een valstrooier heeft diverse standen voor verschillende toepassingen. Spreaders worden voornamelijk gebruikt voor de grotere oppervlakten. Ook spreaders zijn voorzien van meerdere standen. Bij beide strooiers kun je achter het karretje aanlopen door aan de hendel te duwen. Ten slotte hebben we nog automatische (hand)strooiers, oftewel strooiers met accu. Automatische strooiers kunnen op verschillende snelheden en strooibreedten ingesteld worden. Elektrische strooiers verminderen de vermoeidheid van de polsen tijdens het strooien. Zorg er, ongeacht het type strooier, altijd voor dat je zowel in de lengte als in de breedte strooit. Dit levert het beste resultaat op!

Wanneer gebruik je de strooiwagen?

Een handstrooier of strooiwagen komt het hele jaar door goed van pas. Wanneer je de strooiwagen het best kan gebruiken, hangt af van het strooigoed. Wanneer je bijvoorbeeld kalk strooit, kun je dit het beste vroeg in het voorjaar doen, terwijl je strooizout vaak later in het jaar strooit, tijdens de wintermaanden.

Hoe stel je een strooiwagen af?

Wanneer je kunstmest strooit, moet je de strooiwagen anders afstellen dan wanneer je bijvoorbeeld zout strooit. Lees dus voor gebruik goed de handleiding door welke stand je voor welk strooigoed je moet instellen. Wanneer je dit gedaan hebt, is het een kwestie van de bak vullen met strooigoed en strooien maar!

Strooiwagen kopen bij Graszaaddirect!

Hoge kwaliteit strooiwagens bestel je natuurlijk bij Graszaaddirect. Alle handstrooiers en strooiwagens in ons assortiment zijn universeel inzetbaar. Ze zijn geschikt voor al het strooigoed dat je je maar kan bedenken: van graszaad tot kunstmest en van korrelkalk tot zout. Geschikt voor gebruik op gazons en andere terreinen. We hebben een breed assortiment vol met gangbare modellen. Ook voor professioneel gebruik ben je bij ons aan het juiste adres. Eén van onze bestsellers is de Strooiwagen WE330 van Wolf Garten. Deze strooier heeft een royale inhoud van 15 liter, is licht in gewicht en daardoor erg gebruiksvriendelijk. Het compact model neemt weinig ruimte in beslag wanneer je deze al snel in je overvolle tuinhuis op kunt slaan. Een ander populair model is de Strooiwagen Basic van Talen Tools. Met het aanschaffen van deze spreader krijg je echt waar voor je geld. De spreader is voorzien van een handige opklapbare duwstang en stevige luchtbanden, zodat je deze zowel op verharde als onverharde terreinen kunt gebruiken.