Earthway
Zaaimachine 1001-B
€309,00
Talen Tools
Strooiwagen Luxe - 25 liter
€219,95
Talen Tools
Strooiwagen Basic - 20 liter
€109,95
Wolf Garten
Strooiwagen WE 330
€32,95
Earthway
High-Output breedstrooier Strooiwagen
€229,95 €219,00
Earthway
Aanhangstrooier 2050TP
€229,95 €219,00
Earthway
Lichtgewicht Handstrooier
€28,95 €25,95
Earthway
Sharkie Handstrooier
€6,95
Earthway
Strooiwagen 2050P
€249,95 €234,95

Strooiwagen kopen

Strooiwagens en handstrooiers zijn ideaal voor het snel en gelijkmatig verdelen van uw strooigoed. Denk hierbij aan graszaden, (kalk) meststoffen en zout.

Handstrooier versus strooiwagen

Bekijk voordat je een hand- of strooiwagen aanschaft naar het strooioppervlak. Voor kleine- en middelgrote tuinen (circa. 100 m²) is een handstrooier een praktische optie. Voor de grotere tuinen raden we aan om een strooiwagen te gebruiken. Strooiwagens zijn voor de grotere tuinen een stuk handiger, vooral omdat er simpelweg meer strooigoed in kan en je niet telkens de wagen hoeft bij te vullen. 

Zaaien met een strooiwagen

Je kunt gras gaan zaaien met de hand, maar je loopt hierbij wel het gevaar dat de graszaden niet allemaal even gelijkmatig verdeeld worden. Wat dat betreft is een strooiwagen een stuk betrouwbaarder wanneer je gras zaait. Stel de strooiwagen van te voren goed af en zaai zowel recht als overdwars in. 

Hoe moet je een strooiwagen gebruiken?

Hoe je een strooiwagen precies gebruikt, hangt af van het type strooier. We maken onderscheid tussen valstrooiers, spreaders en handstrooiers. Een valstrooier bestaat doorgaans uit een vulbak met daaronder een draaischijf, een handvat en 2 (lucht)banden. Een valstrooier heeft diverse standen voor verschillende toepassingen. Spreaders worden voornamelijk gebruikt voor de grotere oppervlakten. Ook spreaders zijn voorzien van meerdere standen. Bij beide strooiers kun je achter het karretje aanlopen door aan de hendel te duwen. Ten slotte hebben we nog automatische (hand)strooiers, of wel strooiers met accu. Automatische strooiers kunnen op verschillende snelheden en strooibreedten ingesteld worden. Verminderd vermoeidheid van de polsen tijdens het strooien. Zorg er, ongeacht het type strooier, altijd voor dat je zowel in de lengte als in de breedte strooit.

Hoe strooiwagen afstellen?

Wanneer je kunstmest strooit, moet je de strooiwagen anders afstellen dan wanneer je bijvoorbeeld zout strooit. Lees dus voor gebruik goed de handleiding door welke stand je voor welk strooigoed je moet instellen. Wanneer je dit gedaan hebt, is het een kwestie van de bak vullen met strooigoed en strooien maar!

Wanneer gebruik je de strooiwagen?

Een handstrooier of strooiwagen komt het hele jaar door goed van pas. Wanneer je de strooiwagen het best kan gebruiken, hangt af van het strooigoed. Wanneer je bijvoorbeeld kalk strooit, kun je dit het beste vroeg in het voorjaar doen, terwijl je strooizout vaak later in het jaar strooit, tijdens de wintermaanden. Benieuwd wanneer u het best kan strooien? Neem dan eens een kijkje op de zaaikalender.

Strooiwagen voor gazon

Alle handstrooiers en strooiwagens in ons assortiment zijn universeel. Ze zijn geschikt voor al het strooigoed, van graszaad tot kunstmest, korrelkalk en zout. Geschikt voor gazons en andere terreinen.