MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
€15,95
MRS Seeds & Mixtures
Akkerflora 10-tal
€10,95
Lord
Wildakker mengsel
€11,95 €10,95
Ten Have
Green Star Bermbloemenmengsel 1 kg
€27,95 €26,95
MRS Seeds & Mixtures
Margrietenmengsel 2- Inheems
€12,95
MRS Seeds & Mixtures
Akkerbloemen Type A6 - 1-jarig
€10,95
MRS Seeds & Mixtures
Grutto-Weidevogel Bloemenmengsel
€6,95
MRS Seeds & Mixtures
Akkerflora 6-tal
€7,95

Bloemenmengsels akkerranden

Met een akkermengsel stimuleer en verbeter je de de agrobiodiversiteit rond de akkers. Dit heeft een gunstig effect op het hoofdgewas. Onze kleurrijke akkermengsels bevatten talloze bloemsoorten welke verschillende nuttige insecten aantrekken. We hebben voor elke akkerrand wel een geschikt mengsel. Deze nuttige insecten als o.a. bijen en vlinders zorgen voor een bron van bescherming en voedsel.

Heeft u een agrarisch bedrijf? Akkerranden verbeteren de biodiversiteit en daarom kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Steeds meer gemeenten bieden diverse akkerrandpakketten aan. Benieuwd of u ook in aanmerking komt? Neem dan contact op met uw gemeente.

Akkerranden inzaaien

Akkerranden kunnen, afhankelijk van het weer, het best gezaaid worden tussen de maanden maart en oktober. Je wilt natuurlijk voorkomen dat onkruid de overhand neemt. Zorg er daarom voor dat je niet te vroeg zaait. Net als bij het zaaien van gras is het met akkermengsels van belang dat de bodemtemperatuur niet te laag is. Voor een optimaal resultaat, moet de bodemtemperatuur minimaal 10 graden zijn. 

Let er op dat je de bloemzaden niet te diep inzaait. Hark bloemenzaad zeer licht in de grond. Zorg er voor dat je eerst de grond bewerkt en egaliseert. Bloemenzaad dient dun uitgestrooid te worden.