03/10/2019 - 14:31
Graszaad zaaien, maar hoe?
Graszaad zaaien is in principe niet moeilijk, maar om het perfecte resultaat te krijgen moet er wel wat gebeuren. Niet alleen krijg jij de tevredenheid van een goed stukje werk, maar zelf gras zaaien is milieuvriendelijker en goedkoper dan bijvoorbeeld het aanleggen van graszoden. Wij gaan jou precies uitleggen wat er gedaan moet worden om het perfecte grasmat te krijgen!
Lees meer
03/10/2019 - 14:27
Grassen en rassen
Ben jij geïnteresseerd in gras, of ben jij van plan om jouw gazon in te zaaien, maar ben je helemaal in de war over wat voor gras je moet nemen? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet om dit alles hopelijk wat makkelijker te maken.
Lees meer
03/10/2019 - 13:30
Verticuteren
Verticuteren is het verwijderen van de viltlaag (afgestorven grasdeeltjes en mos). Wanneer deze viltlaag niet verwijderd word, hoopt het zich steeds verder op. Het gevolg van deze ophoping is dat de bodem slechter en slechter zuurstof opneemt. Na enige tijd zal deze viltlaag er voor zorgen dat het gras compleet afsterft.
Lees meer
18/09/2019 - 13:55
Composteren: handige starter tips
Composteren, wat is dat nou precies? In deze blogpost willen wij je informeren hoe je moet beginnen met composteren. Ook zetten we een paar do's en don't's op een rijtje.
Lees meer
18/09/2019 - 13:55
Bemesten… hoe zit dat nou?
Het zit ‘m in de bodem! Tuinonderhoud begint bij de bodem, want daar groeit van alles op.  In een goede rijke en luchtige bodem groeien planten beter en gezonder. Hoe gezonder de plant, hoe minder je onnodig gebruik moet maken van bestrijdingsmiddelen. Niet alleen is dit goed voor de planten, maar ook voor de portemonnee! Over besparing gesproken, een luchtige bodem houdt meer water vast zodat je niet zo vaak hoeft te sproeien.
Lees meer