18/09/2020 - 08:57
Najaarsmest, wat is het en wat doet het?
Korst samengevat: wat is najaarsmest nu precies en wat doet het?
Lees meer
17/09/2020 - 16:20
Graszaad zaaien of toch graszoden leggen?
Het is een veelgestelde vraag: ga ik graszaad zaaien of zal ik er voor kiezen om graszoden te leggen? In deze blogpost leggen we het aanbod, de voor-en nadelen en de kosten van beide opties naast elkaar om vervolgens een conclusie te trekken welke oplossing het best bij jou past! 
Lees meer
09/09/2020 - 14:00
Najaarsklusjes
Het gazon kan het in de zomer veel te verduren hebben gehad. Het gazon wordt vaker gebruikt en er heeft misschien wel een zwembad op gestaan. Daarnaast is de hete zon ook niet bevordelijk voor het gras. Hierdoor kan het gazon wat extra aandacht gebruiken zodat het goed de winter door kan komen.
Lees meer
05/08/2020 - 12:00
Bodems
De ene bodem reageert beter op mest dan een andere bodem en omdat bodems van elkaar kunnen verschillen (denk aan kleigrond, zandgrond, veengrond etc.) moet er goed gekeken worden naar welke meststof het beste uit jouw bodem haalt. Ook al is de bodem niet erg vruchtbaar, kan er met de juiste samenstelling en product een goede tuingrond uit komen!
Lees meer
09/07/2020 - 13:45
Gazon bemesten, een complete uitleg voor het beste resultaat
Het gazon bemesten, gras kan nou eenmaal niet zonder voeding. Gras neemt voortdurend voedingsstoffen op uit de bodem. Vooral in het najaar en in de winter; wanneer de grasmat het meest getest wordt door de strenge weersomstandigheden. Bodems raken hierdoor vaak vroeg in het voorjaar al uitgeput. Gevolg hiervan is vaak dat het gras niet meer groeit, er kale/open plekken ontstaan in het gazon en dat mos en onkruid de kop uitsteken. In het ergste geval wordt het gras geel en sterft het af. Om dit te voorkomen is het gazon bemesten dus van levensbelang. Je brengt de voedingsstoffen weer op peil en geeft je gazon daarmee een boost.   
Lees meer