MRS Seeds & Mixtures
Kruidenmix Paardenweide
Vanaf: 26,95
MRS Seeds & Mixtures
Beweidingsmengsel veengrond - Type BWV1
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Cichorei
Vanaf: 36,95
MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
Vanaf: 33,95
MRS Seeds & Mixtures
Klavermengsel Duo
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Witte Klaver
Vanaf: 13,95
MRS Seeds & Mixtures
Rode Klaver - Trifolium pratense
Vanaf: 20,95
MRS Seeds & Mixtures
BWK1 - Beweidingsmengsel kleigrond
Vanaf: 24,95
Rudloff Equitana
Kruidenmengsel 1 KG
67,95
MRS Seeds & Mixtures
Beweidingsmengsel zandgrond - Type BWZ1
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Alexandrijnse Klaver
Vanaf: 22,95
MRS Seeds & Mixtures
Facelia mix
Vanaf: 26,95
MRS Seeds & Mixtures
Inkarnaat klaver - Trifolium incarnatum
Vanaf: 20,95
MRS Seeds & Mixtures
BW1 - Inheems Beweidingsmengsel Paard
Vanaf: 18,95
MRS Seeds & Mixtures
Honingklaver - melilotus officinalis
Vanaf: 6,95
MRS Seeds & Mixtures
Rolklaver - Lotus corniculatus
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Perzische Klaver
Vanaf: 9,95

Klavers & Kruidenmengsels

Klaver- en kruidenmengsels zijn een combinatie van verschillende soorten klavers en kruiden die samen worden gezaaid in een weiland. Het doel van deze mengsels is om de voordelen van zowel klavers als kruiden te combineren en een diverser en voedzamer weiland te creëren.

Wat zijn klavers & kruidenmixen?

De mengsels bestaan uit verschillende soorten klavers en kruiden, waaronder bijvoorbeeld rode klaver of witte klaver, en verschillende kruiden zoals paardenbloemen, smalle weegbree en kamille. De klavers binden stikstof en verhogen de voedingswaarde, terwijl de kruiden de biodiversiteit en bodemgezondheid ondersteunen.

Vooral in de veehouderij is het gebruik van klaver- en kruidenmengsels erg populair. Dit komt dan ook doordat de mengsels zorgen voor voedzamer eten voor grazende dieren en daarmee de algehele gezondheid van het vee omhoog krikken. De klaver- en kruidenmengsels helpen bij het houden van een duurzaam landbeheer door het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het gebruik van onder andere kunstmest en bestrijdingsmiddelen kan hierdoor verminderd worden.

De voordelen van kruiden en klavers in je weiland

Het creëren van een weiland vol kruiden en klavers biedt meer voordelen dan de meeste mensen denken. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet:

Gezonder voedsel voor je dieren

Klavers en kruiden hebben veel meer voedingswaarde dan gewoon graszaad. Ze zijn als superfood voor je grazende beesten! Ze zitten boordevol eiwitten, mineralen en andere goede dingen die ervoor zorgen dat je dieren gezond en sterk blijven.

Een levendiger weiland

Met klavers en kruiden, die ook voorkomen in bijenmengsels, wordt je weiland een bruisende plek vol leven. Je zult allerlei insecten, bijen en andere bestuivers aantrekken. Het zorgt voor een gezond ecosysteem en helpt zelfs bij het bestuiven van gewassen in de buurt. Win-win!

Bodemverbeterende werking

Klavers en kruiden hebben sterke wortels die dieper de grond ingaan dan gewoon gras. Deze wortels verbeteren de structuur van de grond en houden voedingsstoffen vast. Ze kunnen zelfs stikstof uit de lucht opnemen en dat in de bodem vastleggen, waardoor andere planten meer voedingsstoffen krijgen.

Natuurlijke bescherming

Sommige klavers en kruiden hebben eigenschappen die helpen bij het bestrijden van ziekten en plagen. Ze zijn als natuurlijke ‘bodyguards’ voor je weiland. Bijvoorbeeld, bepaalde klavers bevatten stoffen die bacteriën en parasieten afweren. Door klavers en kruiden toe te voegen, versterk je de natuurlijke afweermechanismen van planten en verminder je de kans op ziekten.

Beter gras

Als je klavers en kruiden aan je weiland toevoegt, zul je zien dat het gras beter groeit en van hogere kwaliteit is. Klavers kunnen stikstof uit de lucht halen en dat als voedingsstof aan het gras geven. Dit betekent meer gras voor je dieren en het is nog gezonder ook!

Klavers & kruidenmix kopen bij Graszaaddirect

De gezondste klavers en kruiden koop je eenvoudig, veilig en snel bij Graszaaddirect. Met onder andere topmerken als MRS Seeds & Mixtures en Ten Have Seeds weet je zeker dat jij de beste klavers en kruiden in huis haalt. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Wij helpen je graag door het geven van persoonlijk advies!