Barenbrug

Klavermengsel Duet - 10KG

€149,95
€134,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Klavermengsel Duet - 10KG

Duet is een uitstekende samenstelling van rode en witte cultuurklaver. Deze is daarbij uiterst geschikt voor o.a. maaiweides, blijvend en tijdelijk grasland. De rode klaver is toegevoegd om extra stikstof te kunnen leveren aan de grasplanten. Deze is daarbij erg makkelijk in beheer. De witte klaver heeft daarentegen een andere rol dan de rode klaver. Witte klaver is namelijk toegevoegd om deze toevoer van stikstof te kunnen waarborgen. Zodra de rode klaver verdwijnt neemt de witte klaver de rol daarvan op zich. Zo worden bemestingsproblemen voorkomen en is het mogelijk om ook bij lage stikstofgiften een eiwitrijk gewas van een hoge kwaliteit te winnen.

Rode klaver voor extra stikstof

Rode klaver bindt stikstof uit de lucht en legt dit vast in de bodem. Hierdoor neemt het stikstofgehalte in de bodem toe zodat het gras altijd toegang heeft tot deze reserve. Dit vastgelegde stikstof wordt vervolgens door het gras omgezet tot een eiwitrijk gewas. Bovendien haalt de klaver water en fosfaat uit een diepere laag van de bodem. Rode klaver is zo de beste oplossing voor weides die door de mestwetgeving minder stikstof krijgen. 

Voor inzaai en doorzaai

Duet is uiterst geschikt voor zowel inzaai als doorzaai. Duet mag daarbij niet dieper worden gezaaid dan een halve centimeter. Daarnaast moet voor één hectare 8 kilo Duet gemengd zijn met 30-40 kilo graszaad. Ook de pH-waarde is daarnaast ook erg van belang. De minimale pH-waardes verschillen hierbij per grondsoort. Op zandgronden geldt een minimum van 5.2 en op kleigronden moet deze tenminste 6.5 zijn. Duet kan daarbij prima worden doorgezaaid na de tweede snede. Het gras profiteert dan al bij de derde en vierde snede van al het vastgelegde stikstof. 

Samenstelling:

 - Witte Klaver 30%
 - Rode Klaver 70%

Eigenschappen

checkmark Geschikt voor maaiweides, blijvend en tijdelijk grasland

checkmark Ideaal voor extra stikstof toevoer

checkmark Voor zowel inzaai als doorzaai

checkmark Gemakkelijk in beheer

checkmark Verhoogt de drogestof-opbrengst

Specificaties
  • SoortKlavermengsel
  • Inhoud10 Kilogram
  • Geschikt voorMaaiweides, blijvend en tijdelijk grasland
  • Zaaidichtheid8 - 10 kg/ha
  • ZaaiperiodeVanaf Februari
  • EAN8712238990146
  • Artikel codeBAR.1800260