Barenbrug

Rapide SV7 Sportveld Yellow Jacket (coating) - 15KG

€163,95
€159,95
  • Koop 2 voor €155,95 per stuk en bespaar 3%
  • Koop 6 voor €149,95 per stuk en bespaar 6%
Momenteel niet leverbaar
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie
Rapide SV7 Sportveld Yellow Jacket (coating) 

SV7 graszaadmengsel is een van de graszaadmengsels die dienen voor een perfect grasmat voor de sport. Bent u op zoek naar een snel vestigend gras, dat sterk is? Dan is de SV7 precies wat u zoekt.
Mede door de menging met 25% veldbeemdgras geeft het graszaadmengsel een hoge bespelingstolerantie en een sterke beworteling.

Snel herstel na de winter
Aan het einde van het kalenderjaar krijgen de buitensporters eventjes rust, om er vervolgens weer kei hard tegenaan te gaan. Hetzelfde geldt voor de grasmat. SV7 graszaadmengsel krijgt in de winterstop even de tijd om bij te komen van de intensieve betreding en om zichzelf weer top fit te maken voor het begin van de tweede seizoenshelft. Want zoals iedere sporter weet, moet je na de winterstop weer fris uit de startblokken komen.

Snel vestigend
SV7 graszaadmengsel is een snel vestigend ras. Dit komt door de aanwezigheid van 75% Engels raaigras, een ras dat de snelste tijden neerzet als het gaat om vestiging. Hierdoor is SV7 graszaadmengsel erg geschikt voor inzaai én voor doorzaai.

Hoge bespelingstolerantie
SV7 graszaadmengsel heeft een hoge bespelingstolerantie. SV7 graszaadmengsel is namelijk een mengeling met veldbeemdgras. Dit gras zorgt voor een extra sterke grasmat, dat zelfs de meest beladen wedstrijd aan kan.

Wat is Yellow Jacket?
Yellow Jacket - Rhizobiumcoating is een door Barenbrug ontwikkelde geavanceerde luzernezaadcoating. Dankzij een nieuwe technologie wordt een hoog aantal Rhizobium-bacteriën ingebed in een beschermende polymeermatrix. Samen met een voedingsstoffensupplement dat alle essentiële mineralen en sporenelementen bevat, zorgt dit product voor een betere vestiging enhogere ruwvoerproductie. De Rhizobium-bacteriën in Yellow Jacket-zaden zijn ingebed in een polymeermatrix rond het zaad. Aan deze matrix zijn extra conserveringsmiddelen en voedingsstoffen toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de Rhizobium-bacteriën te behoeden voor stress. Daarom is het Rhizobiumgehalte in Yellow Jacket-zaden veel hoger dan in zaden die enkel vooraf geënt zijn.

Waarom is de vestiging van Yellow Jacket-zaden beter?
Na het zaaien zijn de gecoate zaden zwaarder en is het contact met de grond beter. De zaadcoating trekt vocht aan en houdt dat vast, waardoor het zaad beter ontkiemt en vestigt dan ongecoate zaden. Yellow Jacket bevat een voedingsstoffensupplement dat de zaailingen en de werking van de Rhizobium-bacteriën stimuleert. Tot slot beschermt het calciumcarbonaat (CaCO3) uit de coating de pH-waarde rond de wortels, wat resulteert in een betere vestiging en hogere productie van het gewas.
Eigenschappen
Samenstelling
75% Engels raaigras (Grasgids rassen)
25% Veldbeemdgras (Grasgids rassen)
 
Specificaties
  • SoortRapide SV7 Sportveld
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor600 m²
  • Zaaidichtheid2 - 2,5 kg/100m²
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8718911003370
  • Artikel code1820113