Barenbrug

Haymaster 15KG - met NutriFibre Hooigras

€145,95
Levertijd: 3 - 5 werkdagen levertijd
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Haymaster 15KG - met NutriFibre Hooigras

Hay Master met Nutrifibre® zorgt voor het smakelijkste hooi voor paarden, koeien en kleinvee zoals schapen. De grassen van in dit Hay Master mengsel zijn elk snel drogend en kunnen al snel na het maaien als hooibalen van het land gehaald worden. Dit is goed want zo blijft het hooi smakelijker en extra fris. De uitgebalanceerde samenstelling van de grassen staat daarbij garant voor een hoge kwaliteit en het aller lekkerste, structuurrijke hooi. 

Hoge ruwvoerproductie

Hay Master innoveert of het gebied van hooi productie voor onder andere ruwvoer. Het innovatieve grasmengsel is dan ook uitsluitend bedoelt om te maaien. Het voordeel hiervan is dat de grasproductie bijzonder hoog ligt. Ook onder normale omstandigheden wordt met gemak een opbrengst van 15 ton droge stof per hectare geoogst. Dit is mogelijk door de bijzondere eigenschappen van het gras uit het Hay Master mengsel.  Het zachtbladig rietzwenk benut namelijk de mineralen uit de bodem optimaal. Zelfs bij beperkte stikstofgift levert het gras met gemak 10 tot 12 ton droge stof per hectare. Het mengsel is tevens geschikt voor alle grondsoorten. 

Uitstekend bestand tegen droogte

Hay Master met Nutrifibre® heeft geen enkel probleem met de drogere zomers. Met het Hay Master heb je ook een rijke opbrengst van een uitstekende kwaliteit hooi. Met diep reikende wortels haalt het mengsel vocht uit de diepere lagen van de bodem. Andere (hooi)mengsels, zoals BG 11, kunnen niet tippen aan de hoge opbrengst van Hay Master die mogelijk is door de goede resistentie tegen droogte. 

Hay Master versus natuurhooi

Het imago van natuurhooi is dat het gezond(er) is voor je dieren. Vaak is dit helaas niet het geval. Natuurhooi heeft namelijk een erg onevenwichte samenstelling. Dit komt doordat het natuurhooi van land komt dat niet is bemest. Ook is het risico op vergiftiging door kruiden zoals Jakobskruiskruid vele malen hoger bij natuurhooi. Hay Master garandeert een evenwichtige samenstelling en minimaliseert de kans dat ongewenste kruiden zich de kop op steken. Ook bevat het ruwvoer, dat met Hay Master wordt verkregen, veel minder suikers dan natuurhooi. Suikerrijk gras is ongezond voor dieren, met name voor paarden.  Al met al zorgt Hay Master ervoor dat het een constant, evenwichtig en voorspelbare opbrengst oplevert. 

Hay Master bevat de NutriFibre® technologie

NutriFibre® is een innovatieve grastechnologie gebaseerd op zachtbladig rietzwenk, ontwikkeld in het internationale veredelingsprogramma van Barenbrug. NutriFibre® heeft een voedzaam, structuurrijk blad met een sterk, groot wortelstelsel. Hierdoor gaat het gras efficiënt om met mineralen, is het klimaatbestendig én structuurrijk.

Samenstelling:

 - 60% Zachtbladig rietzwenk
 - 10% Beemdlangbloem
 - 10% Timothee
 - 10% Kropaar
 - 10% Engels raaigras tetraploid middentijds

Eigenschappen

checkmark Gras voor hooi of voordroogkuil

checkmark Fris en smakelijk hooi voor je paard, koeien of kleinvee

checkmark Hoge ruwvoerproductie

checkmark Uitstekend bestand tegen droogte

checkmark Extra massa met klaver

checkmark Hay Master bevat de NutriFibre® technologie

Specificaties
  • SoortHaymaster
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voor2500 m²
  • Zaaidichtheid60 kg/ha
  • Zaaiperiodeapril t/m september
  • EAN8718911076886
  • Artikel codeBAR.1800436