Barenbrug

Bar Power RPR (Speel & Sport) - 2KG

€32,95
€26,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Speel & Sport RPR Graszaad 2KG

RPR is een 'Regenerating perennial ryegrass' oftewel een zelfherstellend meerjarig Engels raaigras. Het raaigras van RPR vormt uitlopers die veel sterker zijn dan die van andere soorten Engels raaigras. Toch behoudt het dezelfde snelheid die je gewent bent van Engels Raaigrassen. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras met een hoge betredingstolerantie en ook nog eens bijzonder mooi oogt. Dat maakt de RPR ook super veelzijdig in zijn inzetbaarheid. Of je het nu gebruikt voor gazons, tuin, park of trapveldje, RRP is bijzonder sterk in elke situatie! Het succes van RPR is al te vinden op sportvelden en golfbanen. Barenbrug Bar Power RPR is dus een grasmengsel dat zich al lang en breed bewezen heeft in de praktijk. Speel en sport RPR is dus al een bekend fenomeen in de professionele sportwereld. Zo is De Kuip (stadion Feyenoord) ook voorzien van dit mengsel. Dus waarom niet ook uw gazon of sportveld?

Snel en sterk graszaad

Met Barenbrug Bar Power RPR wordt voor het eerst sterkte en snelheid tot het uiterste geduwd. Nooit meer lang wachten op een mooie en vooral groene grasmat. De zode van het gras is sterk doordat het zo dicht groeit. Hierdoor kan het gras al snel intensief betreden worden. Normaal gesproken worden veldbeemdgrassen voor de sterkte en Engels raaigrassen voor de snelheid gebruikt. Hierdoor heb je snel een grasmat, maar wel ten koste van de betredingstolerantie. Bar Power combineert het beste van beide werelden in het RPR-mengsel. Snel en sterk gras, wat wil een mens nog meer? 

Gras met een zelfherstellend vermogen

Je wilt natuurlijk dat het gras mooi blijft en dat er geen kale plekken ontstaan. Geen zorgen, ook daar is aan gedacht bij de ontwikkeling van het RPR-mengsel. RPR vormt zogenaamde 'determinate stolons'. Dit betekent dat de wortels zich als een soort net met elkaar verbinden. Je kan het vergelijken met gewapend beton. De wortels verbinden met elkaar waardoor ze elkaar op hun plek in de grond houden. Hoe hard je ook trapt, het gras is vrijwel niet kapot te krijgen. En mocht het toch losraken of beschadigen? In dat geval hersteld het gras zich in no-time! Het hoog herstellend vermogen van RPR en de verbonden grasplantjes zorgen ervoor dat kale plekken zich vrijwel niet voordoen.

Breed inzetbaar graszaad!

De inzetbaarheid van RPR is enorm. Of je het nu zaait in de tuin, het speeltuintje om de hoek of het paadje waarmee je snel tussendoor gaat. RPR is simpelweg geschikt voor al deze situaties. En dat komt niet alleen door de kracht van RPR. Ook de sierwaarde van Bar Power RPR is van top kwaliteit. Na het zaaien van RPR krijg je dan ook een snelle, stevige en daarnaast ook prachtige grasmat als resultaat. En dat op een groot aantal grondsoorten. Een geweldig voordeel voor hobby tuiniers of hoveniers die graag verschillende grondsoorten gebruiken.

Gras voor inzaai en doorzaai

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ook het duurzaam gebruik van graszaad is belangrijk. Het is tenslotte zonde om graszaad weg te moeten gooien. Daarom is Bar Power RPR geschikt voor zowel inzaai als doorzaai. Hierdoor hoef je maar één mengsel te kopen en dat scheelt tijd en geld. Dat betekent nooit meer uren lang zoeken naar het juiste mengsel of duurdere mengsels kopen die wel geschikt zijn voor doorzaai. Bovendien loop je ook niet de kans op een kleur verschil doordat je met een ander mengsel doorzaait en heb je gegarandeerd gras met dezelfde kwaliteit. Nog een leuk voordeel van Bar Power RPR: je kan het RPR-mengsel al vanaf maart zaaien. Dat een hele maand eerder dan reguliere mengsels!

Gras met een hoge ziekteresistentie

Bar Power RPR bestaat uit een fijnbladig Engels raaigras, RPR-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Samen vormt dit een ijzersterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt. Hierdoor krijgen ziekten, die bij grassen kunnen voorkomen, geen kans. En dat resulteert in minder onderhoud en kosten.  

Onkruid voorkomen?

Bar Power RPR vormt met haar uitloper een zeer dichte grasmat. Een dichte grasmat betekent dat de grassprieten dicht op elkaar staan waardoor je dus eigenlijk geen grond meer kan zien. Dat betekent ook dat onkruiden, straatgrassen en mos geen plek hebben om zich te ontwikkelen. Straatgras kan funest zijn voor het gazon. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Het lijkt mooi groen, maar kan uw gazon compleet beschadigen. Bar Power RPR gaat wél de strijd aan met straatgras. En een dicht groen geheel, met RPR, ziet er simpelweg spectaculair uit. 

Wat is de Yellow Jacket coating?

Er worden steeds meer graszaadmengsels gemaakt met een coating; zo ook bij dit Speel & Sport mengsel. Dit mengsel beschikt over 50% coating. De coating vloeit simpelweg weg met water en hecht zich vervolgens aan de zandkorrels. Hierdoor veranderd het een hydrofobe bodem in een hydrofiele bodem. Oftewel in plaats van dat de bodem water afstoot, zorgt de coating ervoor dat het water aantrekt. Hierdoor wordt de waterhuishouding en het watervasthoudend vermogen van de bodem rondom het zaadje verbeterd. Het wordt dus als het ware een survival zone. Op deze manier worden de groeiomstandigheden geoptimaliseerd, waardoor u verzekerd bent van een vitale en snel ontwikkelende grasplant. Voor meer informatie over de Yellow Jacket coating, klik hier.

Samenstelling:

 - RPR 30%
 - Fijnbladig Engels raaigras 25%
 - Roodzwenkgras gewoon 20%
 - Roodzwenkgras fors 10%
 - SOS 15%
 - (50% Coating met 1% NPK en 1% zeewier)

Eigenschappen

checkmark Zeer snelle opkomst

checkmark Hoge betredingstolerantie voor dagelijks familiaal gebruik

checkmark All-round kwaliteitsgazon

checkmark Ijzersterk

checkmark RPR technologie én Yellow Jacket coating

checkmark Geschikt voor alle gronden

Specificaties
  • SoortSpeel & Sport met RPR + coating
  • Inhoud2 kilogram
  • Geschikt voor75-125 m²
  • Zaaidichtheid40 m²/kg
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8718911074806
  • Artikel codeBAR.1830126