Barenbrug

Horse Master 15KG

€138,95
€136,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 10 voor €124,95 per stuk en bespaar 9%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Horse Master 15KG

Het beste gras voor paardenweides!

Een groene weide die het hele jaar mooi groen blijft, waar paarden dagelijks kunnen genieten van het gras, is de wens van elke paardenhouder. Veel paarden staan vaak in kale weides of in weides met gras dat eigenlijk bedoeld is voor koeien. Verkeerd gras kan zorgen voor gezondheidsproblemen bij paarden die dit gras eten. En daarnaast is voor de paardenhouder natuurlijk heel fijn als het gras wel goed bestand is tegen het draven van de paarden. Maar niet getreurd want dat gras bestaat echt! Horse Master van Barenbrug is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van paarden en die van de paardenhouders!

Gras voor paard en paardenhouder

Horse Master is grasmengsel dat bestaat uit specifiek geselecteerde grassen met eigenschappen die voordelig zijn voor zowel de paardenhouder en het paard. Zo groeit dit gras met een sterke dichte zode. Dit is belangrijk want voor dagelijkse weidegang moet het gras goed tegen betreding kunnen. Kale plekken of een kale weide kunnen gevaren bieden wanneer paarden lekker door weide draven. Dus met een volle dicht grasmat voorkom je blessures. Het gras wordt natuurlijk ook gegeten door de paarden. De geselecteerde grassen hebben daarom ook een hoog herstellend vermogen. Zo is er altijd voldoende gras voor het paard! Nog een belangrijk voordeel: onkruid krijgt beduidend minder kans!

Hoef- en spierbevangenheid voorkomen?

Gras vormt als ruwvoer het grootste bestanddeel in de voeding van paarden. Verkeerd en teveel gras met een te hoog fructaangehalte kan hoefbevangenheid en spierbevangenheid veroorzaken bij paarden. Om uw paarden in topconditie te houden is Horsemaster ontwikkeld. De samenstelling van Horsemaster zorgt ervoor dat u een weide krijgt met een laag fructaangehalte (maar liefst 50% minder dan standaard grassen) en een lage energiewaarde. Kies er dus voor om u paarden niet een weide te laten grazen met koeiengras, maar in een weide met een specifiek graszaadmengsel geschikt voor paarden. Hiermee voorkomt u bij uw paard ziekte en ander ongemak.

Zandkoliek voorkomen?

Barenburg Horsemaster is samengesteld uit grassen met bijzonder laag groeipunt. Hierdoor wordt het gras niet verstoord in het groeien nadat paarden het gras kort hebben afgegraasd. Paarden grazen met hun tanden heel dicht bij de wortels af. Doordat de grassen uit het Horse Master mengsel een laag groeipunt hebben worden ze niet gauw uit de grond getrokken tijdens het grazen. Op die manier krijgen de paarden ook niet te veel zand binnen. En u voorkomt hiermee teveel kale plekken in het gras en zandkoliek bij uw paarden. 

Het beste en lekkerste gras voor paarden

Belangrijk voor de gezondheid van uw paard is ruwvoer met voldoende structuur. De grassoorten gebruikt in Horsemaster leveren dat en zorgen zodoende dat de darmen en de maag in optimale conditie blijven. Ook als hooi of kuilvoer blijven deze eigenschappen behouden en bent u verzekerd van de continue gezondheid van uw paard. En naast de gezondheidsvoordelen is het gras ook super smakelijk. De smaak van de weide wordt bepaald door de grassen die er op groeien. Horse Master bestaat uit een tal van smakelijke grassoorten. Zo bestaat het mengsel uit Engels raaigras, timothee, veldbeemd, en roodzwenk. Door de dichte grasmat die ontstaat met dit mengsel krijgen onkruidgrassen, die smaak weer negatief beïnvloeden, geen kans en blijft het gras dus super lekker van smaak.

Tip: Maak je weide nog gezonder en smakelijker met kruidenmengsels voor paardenweides. Deze zorgen voor extra smakelijkheid, en hebben een positieve invloed op de gezondheid.

Het gezondste graszaad voor uw paardenweide

Samenvattend kan gesteld worden dat u met Barenbrug Horse Master het beste en gezondste graszaad voor uw paardenweide heeft. Een gezond paard en een mooie, gezonde paardenweide; met Barenbrug Horsemaster kan het!

Samenstelling:

 - Horse Master 100%
 - Waaronder:
           - Engels Raaigras
           - Timothee
           - Veldbeemdgras
           - Roodzwenkgras

Eigenschappen

checkmark Gezond en laag aan fructaan

checkmark Structuurrijk

checkmark Gezond ruwvoer / hooi

checkmark Laag groeipunt

checkmark Stevige, dichte graszode

checkmark Wintervast

checkmark IJzersterke herstellingsvermogen en draagkracht

checkmark Voorkomt onkruid door dichte graszode

checkmark Bestand tegen droge én natte omstandigheden

checkmark Ook uiterst geschikt voor schapen, ezels en alpaca's

 Specificaties
  • SoortPaardenweide
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 1800 m²
  • Zaaidichtheid80 kg/ha
  • Zaaiperiode februari t/m oktober
  • EAN8712238990108
  • Artikel code1820059