Melspring

Ijzersulfaat 25kg - Ferromel

€29,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Koop 20 voor €24,95 per stuk en bespaar 17%
  • Koop 40 voor €22,95 per stuk en bespaar 23%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Ferromel Ijzersulfaat 25kg

Veel mensen vragen zich af: wat doet ijzersulfaat nou eigenlijk precies? Ijzersulfaat speelt een belangrijke rol in de fotosynthese van (gras)planten. De meststof zorgt er voor dat planten zonlicht goed opnemen, waardoor de weerbaarheid toeneemt en bladziekten niet gauw meer zullen optreden.

Mos in gazon bestrijden met IJzersulfaat

De aanwezigheid van mos in een gazon is nooit op één oorzaak terug te voeren. Mos in het gazon is vaak een gevolg van te zure grond, onvruchtbare grond, te natte grond of doordat het gras te kort afgemaaid is. Wanneer het gras uitdunt, krijgen mossen de kans om de kop uit te steken. Je wilt dit natuurlijk voorkomen, maar toch krijgen veel gazonbezitters vroeg of laat te maken met mosgroei.

Wanneer ijzersulfaat gebruiken?

Je zou kunnen stellen dat ijzersulfaat een meststof en mosdoder in 1 is. Het verbetert de weerbaarheid van de plant en het is tevens het meest effectieve middel tegen mos. Hier wordt het ook voornamelijk voor gebruikt. Wordt jouw gazon geteisterd door mos? Gebruik dan Ferromel IJzersulfaat 25 kg. Deze meststof zorgt er voor dat het mos binnen enkele dagen afsterft. 

Dosering Ferromel Ijzersulfaat 25 kg

Met één zak Ferromel Ijzersulfaat 25 kg kun je zo’n 1000 m² strooien op het gazon. Je kunt ijzersulfaat op verschillende manieren toedienen. Een eeuwenoude manier om ijzersulfaat te strooien is door het te mengen met zand om het vervolgens aan te brengen op het gazon. Gebruik 2,5 kilogram Ferromel ijzersulfaat in combinatie met 5 kilogram zand per 100 m². Wat misschien nog wel makkelijker is, is om het ijzersulfaat op te lossen in water. Los circa 250 gram ijzersulfaat op in 10 liter water. Gebruik bijvoorbeeld een gieter om het middel gelijkmatig te verspreiden.

Voor het beste strooiresultaat kun je ijzersulfaat het beste bij droog weer gaan strooien. Herhaal de bemesting indien nodig. Ferromel ijzersulfaat heeft een snelle werking. Hark na gebruik de dode mosresten uit het gazon. We raden af om ijzersulfaat te strooien tijdens een regenbui. Niet omdat dit geen goed strooiresultaat oplevert, maar puur om het feit dat ijzersulfaat enorm begint te vlekken. Wanneer er ijzersulfaat op je kleding, schoenen of betegeling komt, krijg je bruine roestvlekken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Trek oude werkkleding aan en ga secuur te werk.

Eigenschappen

checkmark Snelle werking

checkmark Meest effectieve middel tegen mos

checkmark Meststof en mosdoder in 1

checkmark Langdurig stabiel houdbaar

checkmark Hardt gras af

checkmark Geeft snelle groenkleuring

checkmark Bevordert fijne grassoorten

 

Specificaties
  • SoortIjzersulfaat
  • Inhoud25 kilogram
  • Geschikt voor1000 m²
  • Type bemestingMeststof en mosdoder voor het gazon
  • EAN7436948346321
  • Artikel code252620