Ijzersulfaat 25kg - Ferromel
Uw winkelwagen:
Totaal

Ijzersulfaat 25kg - Ferromel

€25,95
Levertijd: 3 - 5 werkdagen levertijd
  • Koop 10 voor €23,95 per stuk en bespaar 8%
  • Koop 20 voor €21,95 per stuk en bespaar 15%
  • Koop 40 voor €18,95 per stuk en bespaar 27%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
1 - 3 werkdagen
Product informatie

Ferromel Ijzersulfaat 25kg

 

Mos in gazon bestrijden met IJzersulfaat

De aanwezigheid van mos in een gazon is nooit op één oorzaak terug te voeren, maar te zure grond, onvruchtbare grond, te natte grond en ook te kort maaien kan er aan bijdragen. We kunnen zeggen dat alle factoren die kale en dunne plekken in een gazon doen ontstaan, het mos een kans geven. 

De beste methode om gazon mos te bestrijden is het wegnemen van de oorzaken, waardoor het zijn kans heeft gekregen. In een dichte grasmat kan mos niet welig tieren, maar als het er eenmaal is moet het natuurlijk worden verwijderd. Hiervoor kunt u Ferromel IJzersulfaat meststof gebruiken, die er al snel voor zal zorgen dat het mos afsterft. Men kan hiervan 2 tot 4 kg per 100m² geven, opgelost in water of met zand als vulstof. Het toepassen van ijzersulfaat kan het best bij droog weer en u herhaalt de behandeling indien nodig. Dat het mos afsterft, kunt u duidelijk zien doordat het mos geel en later bruin zal kleuren. Nadat het mos is gedood, dient u het met een verticuteerhark of -machine uit het gazon te verwijderen en af te voeren.

  • Tip 1: Opletten opdat men stenen, afsluitingen of geplaveide wegen niet besproeid met ijzersulfaat... dit geeft roestige, bruine ijzervlekken.
  • Tip 2: Een oude methode is het ijzersulfaat te mengen met zand in een mengsel van: 2 tot 3 kg ijzersulfaat + 4 tot 5 kg mager zand per 100 vierkante meter.

Dosering voor gazon; 25kg/1000m2

Eigenschappen

Voordelen:

- Langdurig stabiel houdbaar

- Hardt gras af.

- Geeft snelle groenkleuring

- Bevordert fijne grassoorten

 

Specificaties

No specifications available