Olmix

Olmix

Olmix omschrijft zichzelf als de ideale partner voor boeren bij de ecologische veranderingen in de landbouw. Olmix Group bouwt een wereldwijd netwerk van partners - van boeren tot distributeurs - om gewassen en vee op een agro-ecologische manier te kweken en te onderhouden. Hun doel is om boeren natuurlijke oplossingen in producten te bieden die de gezondheid en voeding van planten en dieren verbeteren.

Oorsprong van Olmix

In 1995 richtte Hervé Balusson, een Franse microbioloog en zeewierexpert, Olmix op. Hij was gefascineerd door de helende eigenschappen van zeewier en besloot deze te gebruiken om de gezondheid van planten, dieren en mensen te verbeteren. Balusson begon met het ontwikkelen van producten op basis van zeewier voor de landbouw en veeteelt en Olmix groeide uit tot een wereldwijde speler op het gebied van duurzame en natuurlijke oplossingen voor de agro-industrie. Het hoofdkantoor van Olmix is nog steeds gevestigd in Bretagne, Frankrijk, waar alle producten worden ontwikkeld en geproduceerd.

Populaire producten van Olmix

Verschillende Olmix products zijn erg populair. Dat is uiteraard geen wonder met hun innovatieve verleden! Bij Graszaaddirect zijn we vooral erg fan van de Olmix - IJzersulfaat

Olmix IJzersulfaat

Als je een gezond en weelderig gazon wilt hebben, is het belangrijk om mosgroei te bestrijden. Gelukkig is er een effectieve oplossing: ijzersulfaat van Olmix. Dit krachtige middel doodt mos in slechts enkele dagen en zorgt ervoor dat het bruin wordt, zodat je het makkelijk kunt verwijderen met een verticuteerhark of -machine. Maar wist je dat ijzersulfaat ook uitstekend werkt als meststof voor een mosvrij gazon? Het verhoogt de weerstand van het gras, geeft een frisgroene kleur en maakt het gras weerbaarder. Het is zelfs een goede keuze om het een week voor het verticuteren aan te strooien.

Let op: ijzersulfaat maakt de bodem zuurder, dus het is belangrijk om na de behandeling ook gazonkalk te strooien om de zuurtegraad te neutraliseren en mosgroei in de toekomst te voorkomen.

Voordelen van Olmix

Een van de grootste voordelen van Olmix-producten is hun milieuvriendelijkheid. Door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten zoals zeewier, vermijden ze het gebruik van schadelijke chemicaliën. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van dieren en mensen die in contact komen met de producten.

Olmix biedt ook oplossingen die zorgen voor een betere weerstand en vitaliteit van gewassen en dieren. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten verhogen de producten de weerstand van planten tegen ziekten en stress. Daarnaast hebben Olmix-producten een positief effect op de kwaliteit van voedselproductie, wat bijdraagt aan een gezondere levensstijl.

Koop Olmix producten bij Graszaaddirect

Olmix producten koop je eenvoudig, veilig en snel via Graszaaddirect! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Zij helpen jou graag verder met het realiseren van jouw wensen!