Barenbrug

Supersport SV8 - 15 kg

€169,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Supersport SV8 - 15 kg

Minder bewateren?

De ene grassoort kan makkelijker bij bodemwater dan andere soorten. Daarom zit er een een flink aandeel veldbeemdgras in het SV8 mengsel. Deze grassoort zorgt ervoor dat het gras minder beregent kan worden. Veldbeemd is namelijk in staat om dieper uit de grond water te halen. Hierdoor kan deze grassoort ook beter tegen droogte. 

Gras met een hoge bespelingstolerantie 

Voor het Supersport SV8 mengsel zijn rassen gekozen die niet alleen beter met water om kunnen gaan, maar ook die een hoge betredingstolerantie hebben. Dit zorgt ervoor dat het gras tegen een stootje kan. Vooral voor sportvelden is dit erg belangrijk. Hierom zijn alleen rassen geselecteerd die een zeer hoge betredingstolerantie garanderen. Juist door deze selectie is Supersport SV8 al jaren te vinden op talloze sportvelden.

Gras met een snelle kieming en vestiging

Meestal wordt Engels raaigras gebruikt voor een snelle kieming en vestiging. Dit gras staat garant voor deze eigenschap. Engels raaigras is dan ook de wederhelft van het veldbeemd in dit mengsel. De gebruikte rassen Engels raaigras vullen de veldbeemden uitstekend aan. De twee versterken elkaar doordat het de twee belangrijkste eigenschappen van het mengsel combineert. Engels raaigras heeft de snelle kieming en vestiging en veldbeemd met de hoge betredingstolerantie.

Kort maaibaar?

Het kort kunnen maaien van gras is één van de belangrijkste criteria voor sportvelden. Niet alleen voor het oog, maar ook voor de prestaties van de sporters is kort gras een enorm voordeel. Zo heb je bij een kort gemaaid veld niet alleen veld dat mooi oogt maar ook eentje waar een bal vele malen beter op kan rollen. De maaien van dit mengsel kan al vanaf een hoogte van 25 millimeter. Dit zorgt ervoor dat sporters, ook bij balspelen, top prestaties neer kunnen zetten. 

Keurmerk Oranjeband

Sinds 2000 bestaat er een keurmerk voor graszaadmengsels, Oranjebandmengsel genaamd. Graszaadmengsels met dit Oranjebandmengsel keurmerk zijn samengesteld uit rassen die uit de Grasgids afkomstig zijn. Naast de grasrassen wordt ook de samenstelling uitgebreid gecontroleerd.

Onafhankelijk getest

Dit mengsel is uitgebreid getest door een onafhankelijk bureau. De rassen worden op meerdere locaties in Nederland genummerd en op verschillende plekken ingezaaid. Deze locaties hebben stuk voor stuk andere omstandigheden zodat de eigenschappen van elk ras op de proef gesteld worden. Hierdoor is in één oogopslag te zien welke rassen het beste presteren. Barenbrug maakt hier dankbaar gebruik van om zo de beste kwaliteit van het gras te kunnen garanderen. 

Barenbrug wordt ook toegepast op de professionele velden!

Barenbrug kan met haar kennis en jarenlange ervaring producten aanbieden voor alle mogelijke toepassingen. Zo is SV8 op talloze sportvelden te vinden. Maar de grassen van Barenbrug worden ook gebruikt in officiële Europese en internationale competities zoals het WK- en EK-voetbal en de Olympische spelen. 

Samenstelling:

 - Engels raaigras (Grasgids rassen) 50%
 - Veldbeemdgras (Grasgids rassen) 50%

Eigenschappen

checkmark Hoge bespelingstolerantie

checkmark Zelfherstellend en weinig beregening nodig

checkmark Kan tegen kort maaien (Maaihoogte: vanaf 25 mm)

checkmark Redelijk snelle vestiging

checkmark Geen overtollige meststofbehoefte

checkmark Super mengsel voor sportvelden
Specificaties
  • SoortSupersport SV8
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 750 m²
  • Zaaidichtheid2 - 2,5 kg/100m²
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8718911003387
  • Artikel code1820057