MRS Seeds & Mixtures

Reuzenzonnebloem 'Uniflorus Giganteus'

€1,40
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

MRS Seeds & Mixtures Reuzenzonnebloem 'Uniflorus Giganteus

De reuzenzonnebloem of Helianthus annuus Uniflorus Giganteus, zoals deze voluit heet, nou die liegt echt niet over zijn naam. Deze eenjarige bloemen groeien tussen de twee en drie meter hoog. Deze zonnebloemen staan dan ook als ware reuzen op elke plek. Super leuk voor in een border, langs hekken en muren, in een bloempot of zaai een heel veldje vol. Ook deze soort heeft de prachtige gele bladeren en een bruin hart zoals we dat van zonnebloemen zijn gewend. Ook deze soort is geliefd bij zowel mens als dier. Doordat de jonge zonnebloemen met bloemkop de zon volgen, blijven ze lang warm. Dit maakt ze een favoriete plek van veel bestuivende insecten zoals vlinders, bijen en hommels. Niet alleen insecten zijn er gek op. Vogels zijn verzot op de zaden van deze bloemen. Na de bloei kan je dus oogsten en de zaden opnieuw planten of als lekkernij aanbieden voor de tuinvogels. 

Hoe zaai ik de reuzenzonnebloem?

De zaden van de reuzenzonnebloem zijn, net zoals die van de andere zonnebloem soorten, geliefd bij veel vogels. Het is daarom belangrijk om de zaden na het zaaien goed te gaan beschermen. Daarvoor moet je ze natuurlijk wel eerst gezaaid hebben. Zoek daarvoor een mooi plekje waar genoeg zon zal schijnen. De zonnebloemen hebben geen specifieke wensen qua grond behalve dat de bodem voedselrijk is. De zaden kun je losjes uitstrooien en lichtjes bedekken met een klein laagje bodem. Heb je een vogelnet, dan kan je deze inzetten om de zaden nog beter te beschermen. Zodra de zaailingen opkomen kan je ze eventueel uitdunnen of beter verspreiden. 

Hoe verzorg ik deze zonnebloemen?

Net als veel andere soorten bloemen die hoog groeien, kan de zonnebloem om knakken door de wind. Maar laat dat je niet stoppen, want daar is een simpele oplossing voor. Je kan namelijk een groeistok van hout of bamboe gebruiken om de steel van de zonnebloem wat extra steun te geven. Heb je een veldje vol gezaaid? Dan hoef je je geen zorgen te maken. De hele groep vangt de wind gezamenlijk op waardoor kans op knakken erg klein is. Wel kan je de zonnebloemen een handje helpen door voor het zaaien de bodem te verrijken met bemesting. Gebruik hiervoor een meststof die rijk is aan kalium en  stikstof uit ammoniumnitraat. Dit zorgt voor een goede groei en zorgt ervoor dat de plant gezond blijft. 

Eigenschappen

checkmark Prachtige zonnebloemen

checkmark Eenjarige bloem

checkmark Ideaal voor in de border, bloempot of in een veldje

checkmark Gigantische hoogte (2-3 meter)

checkmark Vogels zijn dol op de zaden

checkmark Een favoriet van vlinders, bijen en hommels

checkmark Ook als snijbloem te gebruiken

checkmark Een ideale bloem voor kinderen die zelf bloemen willen zaaien

Specificaties
  • Inhoud5 gram | 25 gram | 250 gram
  • Zaden per gram± 10 à 15 zaden per gram
  • KleurGeel met bruin
  • BenamingHelianthus Annuus Uniflorus Giganteus
  • Groeihoogte 2 - 3 meter
  • ZaaiperiodeMaart - Juni
  • BloeiperiodeJuni - Augustus
  • EAN-
  • Artikel codeB43420.5GR | B43420.25GR | B43420.250GR