Barenbrug

Robot & Mulch Yellow Jacket (coating) 1 KG

€16,95
€15,95
Momenteel niet leverbaar
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Robot & Mulch Yellow Jacket (coating) 1KG

De variant Robot & Mulch is ook bekend als de variant: Barenbrug Mow Saver

Op zoek naar een revolutionair mengsel waarbij je niet alleen bespaart op de maaikosten, maar ook tijd bespaart bij het afvoeren van maaisel? Dan is deze Minder Maaien mengsel met coating van topmerk Barenbrug precies waar je naar op zoek bent. Dit revolutionaire mengsel is breed inzetbaar voor verschillende (recreatieve) doeleinden. Ondanks het feit dat het mengsel bekend staat om 35% minder maaien, heeft het gras toch een erg snelle vestiging (+/- 4 week).

Minder maaibeurten?

Waar gras is hoort grasmaaien. Of het nu gaat om een park, plantsoen, berm of sportveld. De groene grasmat is een hét aanzicht van elk landschap. Maar normaal gesproken zit daar veel inspanning achter. Deze inspanning is met Robot & Mulch sterk te verminderen. Ideaal voor openbaar groen of in een privégazon. Met Robot & Mulch laat Barenbrug er geen gras meer over groeien, minder maaien is de toekomst voor een duurzame grasmat!

Minder maaien lijkt iets dat pas in een futuristische utopie mogelijk zou zijn. Maar niets in minder waar, want de toekomst is er nu al! Robot & Mulch is een laagblijvend gras met een snelle vestiging. laagblijvend betekend dat het langzaam groeit nadat het zich heeft gevestigd. Dat betekend automatisch dat het minder maaibeurten nodig heeft. Dit komt doordat er simpelweg minder biomassa groeit, waardoor maaien met maar liefst 35% minder vaak nodig is.

Minder maaien heeft zowel economische als ecologische voordelen. Het bespaart tijd, kosten en moeite. Dit zorgt weer voor minder afvalverwerking en brandstofverbranding. Een enorm voordeel voor het milieu dus. Robot & Mulch is een lage groeier zowel tijdens als buiten het groeiseizoen. Metingen op de proefvelden van Barenbrug laten zien dat het gras van Robot & Mulch 14 dagen na het maaien 30 % korter is dan de standaard. Tijdens een groeiseizoen moet je met standaard mengsels vaak 20 keer, en soms zelfs vaker, maaien. Met Robot & Mulch scheelt dat tenminste 6 maaibeurten tijdens het groeiseizoen.

Snel vestigend gras

Robot & Mulch is niet alleen laagblijvend, het heeft ook een snelle vestiging. Het langzaam groeien gaat dus niet ten koste van de vestigingssnelheid. Andere langzaam groeiende grassoorten hebben vaak ook een trage vestiging, Maar Robot & Mulch niet. Robot & Mulch trapt het gas in na het zaaien en neemt weer gas terug nadat het zich heeft gevestigd. Hierdoor heb je razendsnel een dichte groene grasmat dat een lust voor het oog is. Daarnaast zorgt het ervoor dat onkruid geen kans krijgt. Zo komen er ook geen herbiciden aan te pas en dat is voordelig voor milieu en portemonnee.

Robotmaaier geschikt gras

Robotmaaiers hebben het voordeel dat bij het continu maaien van het grasveld ook voortdurend minieme grastopjes worden afgemaaid en worden gemulcht. Piek producties van maaisel en afvoer behoren daarom tot het verleden.

LMT - Less Mowing Technology

Barenbrug heeft jaren lang gewerkt en getest voordat ze uitkwamen bij de perfecte samenstelling voor Robot & Mulch. Hiervoor is jaren lang gewerkt om LMT-grasrassen te ontwikkelen. LMT staat voor Less Mowing Technology. De rassen die het LMT label krijgen worden gekenmerkt door een laag groeipatroon en een mooie grasmat. Deze rassen zijn tegelijkertijd super sterk en in staat om ook in minder optimale omstandigheden vocht en mineralen uit de bodem op te nemen.

Wat is de Yellow Jacket coating?

Er worden steeds meer graszaadmengsels gemaakt met een coating; zo ook bij dit Speel & Sport mengsel. Dit mengsel beschikt over 50% coating. De coating vloeit simpelweg weg met water en hecht zich vervolgens aan de zandkorrels. Hierdoor veranderd het een hydrofobe bodem in een hydrofiele bodem. Oftewel in plaats van dat de bodem water afstoot, zorgt de coating ervoor dat het water aantrekt. Hierdoor wordt de waterhuishouding en het watervasthoudend vermogen van de bodem rondom het zaadje verbeterd. Het wordt dus als het ware een survival zone. Op deze manier worden de groeiomstandigheden geoptimaliseerd, waardoor u verzekerd bent van een vitale en snel ontwikkelende grasplant. Voor meer informatie over de Yellow Jacket coating, klik hier.

Wat is het Green Earth Label?

Barenbrug wil de koploper zijn op het gebied van grassen en ontwikkelingen voor een duurzame planeet. Zo wil Barenbrug een bijdrage leveren aan een groene Aarde waar toekomstige generaties ook kunnen genieten, recreëren en sporten. Daarom heeft Barenbrug het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk dient als indicatie voor groenbeheerders die duurzamer gras willen beheren. De mengsels, die onder dit label vallen, kenmerken zich doordat zij minder onderhoud vragen. Zo kan er worden bespaard op het gebruik van water, meststoffen en pesticiden, maar ook het maaiafval wordt verminderd.

Samenstelling:

 - Engelse raaigras 25%
 - Roodzwenkgras 50 %
    (35% Festuca rubra rubra en 15% Festuca rubra commutata)
 - Veldbeemgras 25% 
 - (50% Coating met 1% NPK en 1% zeewier)

Eigenschappen

checkmark Snelle vestiging

checkmark 35% minder maaibeurten en 55% minder maaiafval - weinig onderhoud

checkmark Hoog siergehalte én goede betredingstolerantie

checkmark Sterk in schaduw én zon

checkmark Ideaal voor robotmaaiers

checkmark Green Earth-label, duurzaam onderhoud

checkmark Revolutionair mengsel inclusief coating

checkmark Minder pesticiden vereist, dus weinig onderhoudskosten 

 

Specificaties
  • SoortMinder Maaien met Coating
  • Inhoud1 kilogram
  • Geschikt voor30-50 m²
  • Zaaidichtheid-
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8718911068263
  • Artikel code1830096