Barenbrug

SOS Lawn Repair Herstelgraszaad - 2.5KG

€31,95
€27,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug SOS Lawn Repair Herstelgraszaad (coating) - 2.5KG (75 - 125 m2)

De variant SOS Lawn Repair is ook bekend als de variant: Barenbrug Herstel Rapide

Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie eenjarig raaigras: SOS! SOS is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met SOS garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

Doorzaaien bij lage temperaturen

Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, SOS kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 6 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. SOS maakt hier een eind aan, wanneer SOS op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd. 

Inzaaiseizoen verlengen

Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij SOS wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met SOS, soms met wel 100 uur meer per jaar.

Voorkom onkruiden zoals straatgras

In de koudere maanden is het raadzaam om SOS te gebruiken. SOS kiemt al bij zo’n 6 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS de strijd aan met straatgras. SOS heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken.  Maaihoogte: 30 - 35 mm

Inclusief Yellow Jacket coating

Er worden steeds meer graszaadmengsels gemaakt met een coating; zo ook bij deze SOS Lawn Repair mengsel. Dit mengsel beschikt over 50% coating. Coatings worden toegevoegd aan graszaadmengsels omdat het graszaad een extra groeistimulans geeft. Zo komt het graszaad optimaal tot zijn recht, ook tijdens minder goede groeiomstandigheden. Voor meer informatie over de Yellow jacket coating klik hier.

Samenstelling:

 - SOS gazon 50% 
 - Engels raaigras (fijnbladig) 50% 

Eigenschappen

checkmark Gras a la minute: Snelste vestiging

checkmark Revolutionair mengsel met SOS technologie én coating

checkmark Doorzaaien mogelijk bij lage temperaturen (6 graden Celsius)

checkmark Voorkomt onkruiden als o.a. straatgras

checkmark Heel jaar inzetbaar, mits het minstens 6 graden is

checkmark Enorm snel herstellend; ook in de winter

 

 

Specificaties
  • SoortSOS Lawn Repair Yellow Jacket (coating)
  • Inhoud2.5 kg
  • Geschikt voor75 - 125 m2
  • Zaaidichtheid+/- 50 m² per kg
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN8718911068218
  • Artikel codeBAR.1830111