Barenbrug

Bar Intensive RPR 15 kg

€144,95
€142,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 5 voor €137,95 per stuk en bespaar 3%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Bar Intensive RPR 15 kg

Barenbrug Bar Intensive RPR is een mengsel speciaal ontwikkeld voor golfbanen, dan met name de fairways en tees. Het is een RPR mengsel in combinatie met Yellow Jacket Water Manager (YJWM). Doordat het RPR®-mengsel al zo vroeg ingezaaid kan worden, is jouw dichte grasmat jaarrond groen. Er kan ook makkelijk doorgezaaid worden, omdat het mengsel erg snel groeit, in tegenstelling tot
veldbeemdgras.

Wat doet RPR?

RPR is een 'Regenerating perennial ryegrass' oftewel een zelfherstellend meerjarig Engels raaigras. Het raaigras van RPR vormt uitlopers die veel sterker zijn dan die van andere soorten Engels raaigras. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeslagen en is er dus weinig schade, zo blijft de dichte grasmat behouden. En wanneer er dan toch schade ontstaat dan herstelt dit gras zichzelf in no-time. Ook behoudt het dus dezelfde snelheid die je gewent bent van Engels Raaigrassen.

Wat is Yellow Jacket Water Manager?

Yellow Jacket is de allereerste coating technologie die zorgt voor een verbeterde waterhuishouding in de bodem. Hierdoor zijn de optimale omstandigheden voor kieming en vestiging makkelijker te verkrijgen.

Doordat het een coating betreft zijn de zaden zelf niet aangepast. De coating vloeit simpelweg weg met water en hecht zich vervolgens aan de zandkorrels. Hierdoor veranderd het een hydrofobe bodem in een hydrofiele bodem. Oftewel in plaats van dat de bodem water afstoot, zorgt de coating ervoor dat het water aantrekt. Hierdoor wordt de waterhuishouding en het watervasthoudend vermogen van de bodem rondom het zaadje verbeterd. Zoals Barenbrug het zo mooi noemt: het creëert als het ware een 'survival zone'. Op deze manier worden de groeiomstandigheden geoptimaliseerd, waardoor je verzekerd bent van een vitale en snel ontwikkelende grasplant.

Samenstelling:

 - Engels raaigras (RPR Technology) 25% 
 - Engels raaigras (fijnbladig) 25% 
 - Roodzwenk (gewoon) 25% 
 - Roodzwenk (fijn) 25% 

Eigenschappen

checkmark Voor ijzersterke golfbanen met een dichte grasmat

checkmark Dichte zode, bestand tegen regelmatige en intensieve betreding

checkmark Bestand tegen kort maaien

checkmark Voor zowel inzaai als doorzaai

checkmark Ziekteresistent

checkmark Normale mestbehoefte

checkmark Snelle vestiging en hoge groeisnelheid

Specificaties
  • SoortGraszaad voor golfbanen
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voor+/- 750 m²
  • Zaaidichtheid20-25 gr/m²
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN
  • Artikel code1820204