Barenbrug

Boomgaarden 15kg

€139,95
€137,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 10 voor €122,95 per stuk en bespaar 11%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Boomgaarden 15kg 

Ook boomgaarden worden natuurlijk bedekt met gras. Dit wordt gedaan voor meerdere redenen. Het Barenbrug Boomgaard mengsel is daarom ideaal voor boomgaarden. Zo heeft het meerdere voordelen ten opzichte van andere grasmengsels.

Onkruidvorming voorkomen?

Het graszadenmengsel zorgt voor een dichte zode die op een natuurlijke manier onkruid tegen gaat. Doordat dit mengsel zich razendsnel vestigt en voor een dichte grasmat zorgt, is er simpel weg geen plek meer over waar onkruid kan groeien. Zo blijft er alleen een prachtige zode over waarin onkruid geen kans krijgt.

Vervang mechanische onkruidbestrijding

Doordat het gras, uit het Boomgaarden mengsel, onkruid verdringt, bespaart dat een hoop gedoe rondom onkruidbestrijding. Zo is mechanische onkruidbestrijding vrijwel niet meer nodig. Dat bespaart behoorlijk wat arbeidsintensieve bestrijding van onkruid. En dat bespaart weer tijd en geld.

Verhoog de draagkracht van de bodem

Dit mengsel bevat een groot aandeel aan veldbeemdgras. Dit gras staat bekend om het ijzersterke wortelstelsel. Dit wortelstelsel verbeterd de draagkracht van de bodem enorm. Een bodem waarin deze sterke wortels zitten is vergelijkbaar met gewapend beton. Er ontstaat een enorm sterk bodem die zelfs onder het gewicht van een tractor of plukinstallatie mooi vlak blijft en niet wegzakt. Bovendien zorgt het mengsel ervoor dat de paden er prachtig en verzorgd uitzien.

Erosie voorkomen?

Barenbrug Boomgaard staat garant voor een snelle vestiging. Dit is mogelijk door het aandeel Engels raaigras in het mengsel. Door deze snelle vestiging wordt erosie voorkomen. De daarbij horende symptomen, zoals geulen en het wegspoelen van grond richting een slootkant, worden dus ook voorkomen. Hierdoor blijft de zode ook mooi vlak en sterk.

Samenstelling:

 - Engels raaigras 50%
 - Veldbeemdgras 50%

Eigenschappen

checkmark Voorkomt onkruidvorming

checkmark Verdringt onkruid dus minder onkruid bestrijding

checkmark Verhoogd de draagkracht van de bodem

checkmark Voorkomt (bodem)erosieSpecificaties
  • SoortBoomgaarden
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor500 m²
  • Zaaidichtheid20-30 gram per m²
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN8712238990511
  • Artikel code1800188