Barenbrug

Green Spirit Maaien 15KG

€164,95
€144,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Green Spirit Maaien 15KG

Met Green Spirit Maaien zorg je voor kuilgras met de allerhoogste voederwaarde!

Hoge voederwaarde door gelijktijdige bloei

Green Spirit Maaien is een topmengsel voor melkveehouders die graskuilen willen maken. Het gras in dit mengsel heeft de hoogste voederwaarde en een hoge hoeveelheid aan darm verteerbare eiwitten. Het gras dat uit het Green Spirit Maaien mengsel voortkomt, is afgestemd op de bloeidata van de verschillende rassen. Dit maakt het tegelijkertijd oogsten van de bloeistengels mogelijk. Zo kan een ruwvoer worden gemaakt met de hoogste voederwaarde die er voor zorgt dat melkkoeien meer melk kunnen geven dan melkkoeien op een rantsoen van bloeiend gras. Green Spirit mengsels waarvoor dit geldt zijn te herkennen aan het keurmerk Gelijktijdige bloei. 

Geen kans voor onkruiden

Green Spirit maaien heeft een uitstekende standvastigheid en wintervastheid. Dit zorgt ervoor dat het een stevig en dichte grasmat oplevert waardoor onkruiden zoals kweekgras, paardenbloemen en muur vrijwel geen kans krijgen de kop op te steken. Dat leidt weer tot een lage behoefte voor onderhoudt op het gebied van het verwijderen of spuiten tegen onkruiden. 

Zeer lange levensduur, ook bij uitsluitend maaien

De levensduur van Green Spirit maaien ligt een flink hoger dan andere maaimengsels. Bij een goed management produceert een perceel met dit mengsel maar liefst 10 jaar lang smakelijk gras van een uitstekende kwaliteit. Zelfs bij uitsluitend maaien blijft de levensduur hoger. Maai het gras dan op een stoppelhoogte van minimaal 5 tot 6 centimeter. 

Gezonde koeien

Kroonroest is funest voor gras. Daarom is dit mengsel geselecteerd op rassen met een hoge roestresistentie. Dat is belangrijk want percelen waar geen kroonroest voorkomt, produceren nu een maal het lekkerste en gezondste gras voor uw koeien. Dit maakt ook het conserveren van het gras een stuk makkelijker, gezien de kroonroest schimmelziekte vaak een boosdoener is bij dit proces. 

Beweiden

Natuurlijk is het mogelijk om het gras te laten beweiden. Dit gras doet het zelfs beter wanneer het af en toe wordt beweid. Dit gaat namelijk vooral de standvastigheid van het gras ten goede. 

Samenstelling:

 - 70% Engels raaigras tetraploïd
 - 30% Engels raaigras diploïd

Eigenschappen

checkmark Hoge voederwaarde door gelijktijdige bloei

checkmark Geen kans voor onkruiden

checkmark Zeer lange levensduur, ook bij uitsluitend maaien

checkmark Gezonde koeien

checkmark Beweiden

Specificaties
  • SoortGreen Spirit Maaien
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voor+/- 3000 m²
  • Zaaidichtheid30 kg/ha (doorzaai), 60 kg/ha (inzaai)
  • Zaaiperiodefebruari t/m september
  • EAN8718911006449
  • Artikel codeBAR.1800405