DCM

Groen-kalk 20KG - 250m2

€14,95
€12,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 60 voor €11,95 per stuk en bespaar 8%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

DCM Groen-Kalk 20KG

Deze bijzondere tuinkalk en gazonkalk van DCM heeft niet alleen een directe werking maar ook een langdurige werking en is daarmee uniek te noemen. DCM groenkalk verbetert de pH-waarde van uw gazon / tuin om zo de optimale omgeving te creëeren waarin uw gazon en planten het beste kunnen presteren. Door een gezonde bodem kunnen planten beter de voedingsstoffen opnemen en daardoor sterker worden en zijn ze ook beter bestand tegen ziekten. Doordat uw bodem in betere conditie is  geeft u met DCM groen-kalk onkruid en mossen minder kans! DCM groenkalk bevat maar liefst 15% magnesium waardoor het gras een mooie, frisgroene kleur krijgt. Dat willen we toch allemaal? DCM Groenkalk werkt schoon en is gemakkelijk te strooien, zowel met de hand alsook met een strooiwagen.

Een gouden combinatie

Omdat een zure bodem de bodemstructuur op een negatieve manier beïnvloed, adviseren wij om DCM Groenkalk te strooien in combinatie met bijvoorbeeld DCM Koemestkorrels of DCM Kip-Koe-Paardenmest. Dat zijn milieuvriendelijke bodemverbeteraars en een goede bodemverbeteraar brengt organische stoffen aan in uw gazon, welke er voor zorgen dat het bodemleven zich weer op een gezonde manier verder kan ontwikkelen.

Aantal tips op een rijtje:

- DCM Groenkalk is het beste aan te brengen met een strooiwagen. Zie hiervoor ons assortiment van strooiwagens. Heb je een vast hand? Dan kan het ook prima met de hand gestrooid worden!

- Om de pH-waarde van het gazon te bepalen kunt u het beste een bodemtest doen.

- In de zomermaanden is het strooien van DCM Vital Green een perfecte vervolgbemensting. Deze hoogwaardige ( en bovendien) organische meststof, afkomstig uit de hovenierswereld, zorgt voor een lange nawerking, van namelijk 100 (!) dagen.

- Uw gazon in optimale conditie? Dan adviseren wij u om het gazon 2 keer per jaar te bemesten: januari - mei (1e bemesting) / september - december (2e bemesting).

-  0,8 tot 1,2 kilo strooien per/10 m² (afhankelijk van de zuurtegraad en frequentie van strooien)

Samenstelling magnesiumcalciumcarbonaat:

 - Neutraliserende waarde 50
 - (CaO)Calciumoxide 30%
 - (MgO) Magnesiumoxide 15%

 

Eigenschappen

checkmark DCM Groenkalk Verhoogt de pH

checkmark Heeft een indirecte werking tegen mos

checkmark Is goed voor het bodemleven

checkmark Bevat 15% magnesium voor frisgroene kleur van gazon en blad

 


  

Specificaties
  • SoortKalk meststof
  • Inhoud20 kg
  • Geschikt voor250 m²
  • Type bemestingKorrelvorm
  • EAN5413448046519
  • Artikel code1490167