Groen-kalk 20KG - 250m2
Uw winkelwagen:
Totaal
DCM

Groen-kalk 20KG - 250m2

€13,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Bestel 6 voor €12,95 per stuk en bespaar 7%
  • Bestel 20 voor €11,95 per stuk en bespaar 14%
  • Bestel 40 voor €10,95 per stuk en bespaar 22%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Voor 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.
Product informatie

DCM Groen-Kalk 20KG

Door DCM ontwikkeld: Groen Kalk. Deze bijzondere gazonkalk en tuinkalk heeft een directe werking maar ook een langdurige werking en is daarmee uniek te noemen. DCM groenkalk verbetert de pH-waarde van uw gazon / tuin om zo de optimale omgeving te creëeren waarin uw gazon en planten het beste kunnen presteren. Een gezonde bodem zorgt ervoor dat planten beter de voedingsstoffen opnemen en daardoor sterker worden en beter bestand tegen ziekten. Tevens geeft u met DCM groen-kalk onkruid en mossen minder kans! DCM groenkalk bevat wel 15% magnesium wat zorgt voor een mooie frisgroene kleur van het gazon. DCM Groenkalk werkt schoon en is gemakkelijk te strooien, zowel met de hand als met een strooiwagen.

Voordelen van groenkalk:

Verhoogt de pH

Indirecte werking tegen mos

Goed voor het bodemleven

15% magnesium voor frisgroene kleur van gazon en blad

Een gouden combinatie

Een zure bodem zorgt er voor dat het bodemstructuur op een negatieve manier wordt aangetast. Wij adviseren u daarom ook om DCM Groenkalk te strooien in combinatie met DCM Koemestkorrels of DCM Kip-Koe-Paardenmest Deze milieuvriendelijke bodemverbeteraars brengen organische stoffen aan in uw gazon, welke er voor zorgen dat het bodemleven zich weer verder kan ontwikkelen.

Eigenschappen

Aantal tips op een rijtje:

- DCM Groen-Kalk is het beste aan te brengen met een strooiwagen. Zie hiervoor ons assortiment van strooiwagens. Uiteraard kan het ook prima met de hand gestrooid worden!

- Om de pH-waarde van het gazon te bepalen kunt u een bodemtest doen.

- De perfecte volgende bemesting voor tijdens de zomermaanden is het strooien van DCM Vital Green. Deze hoogwaardige organische meststof, afkomstig uit de hovenierswereld, zorgt voor een lange nawerking, namelijk 100 (!) dagen.

- Om uw gazon optimaal te laten presteren, wordt het aanbevolen om het gazon 2 keer per jaar te bemesten: januari - mei (1e bemesting) / september - december (2e bemesting).

-  0,8 tot 1,2 kilo strooien per/10 m² (afhankelijk van de zuurtegraad en frequentie van strooien)

 


  

Specificaties
  • SoortKalk meststof
  • Inhoud20 kg
  • Geschikt voor250 m²
  • Type bemestingKorrelvorm
  • EAN5413448046519
  • Artikel code1490167